Begüm Khan yeni sezona hazır!

Tasarımcı Begüm Kıroğlu, kalbi ve ruhuyla sevdikleri arasındaki bağı sembolize eden zincirlerle yepyeni bir koleksiyon tasarladı. Sonsuz bağdan ilham alan bu koleksiyon, şimdi Begüm Khan sevenleri ile buluşmaya hazır!

Doğanın içinden seçtiği formları Chain Koleksiyonu için sevgi, aile, arkadaşlık kavramları ile harmanlayan Begüm Khan, hikayesi ve formlarıyla çok çarpıcı bir koleksiyon sunuyor. Tüm dünya gibi sevdiklerinden uzak geçirdiği zor bir senenin ardından aile ve arkadaşlarının, gerçek duyguların, doğanın ve yaşamın değerini derinden hisseden tasarımcı, zincirin sonsuzluğa dönüşüyle tüm bu kıymetli kavramları birbirine bağlamak istiyor. Evrenin insanlarla, doğayla ve her bir küçük canlıyla birbirine müthiş bir sonsuzluk çemberiyle bağlı olması ve bu bağların bizi yeni bir başlangıca götürmesini hayal ediyor. 80’li ve tasarımcının çocuk olduğu 90’lı yılların ruhundan izler taşıyan bu yeni mücevher koleksiyonu, klasik ve zamansız çizgisiyle herkesin vazgeçilmezi olacak.
Gücü ve bağlılığı simgeleyen zincir koleksiyonuna, Begüm Khan markasının alametifarikası olan kaplumbağa, böcek, zürafa, kelebek motifleri ile beraber iki yeni hayvan figürü ekleniyor.  Yeni sezonda öne çıkan kurbağa ve fare motiflerinin kendisi için neler ifade ettiğini ise tasarımcı Begüm Kıroğlu, Kurbağa denilince her insanın aklına gelen prensesin öpücüğüyle dönüşme hikayesi benim için bambaşka bir anlam taşıyor. Benim hikayemde prens, büyülü bir öpücükle kurbağaya dönüşüyor. Bu bana her daim beklenmedik sürprizlere açık olmam ve her durumun içinde bir güzellik aramam gerektiğini hatırlatıyor. Prens beklerken mücevherlerle kaplı bir kurbağa bulmak gibi… Bir diğer öne çıkan figür fare ise, Çin kültüründe yeni başlangıçları temsil etmesiyle bana ilham veriyor. Yaşadığımız pandemi sürecinden sonra hepimiz yepyeni bir döneme ve dünyaya açılıyoruz. Ümit, güzellik ve iyimserliğin sembolü olan farenin bize şans getireceğine inanıyorum,” cümleleri ile anlatıyor. Yine zincirlerle bir araya gelen kelebek metamorfozu, goncadan açan çiçek de yeniden çiçeklenmeyi temsil ediyor.
Zincirinden kullanılan tüm motiflere kadar her detayıyla umuda, en güzel bağlara ve yenilik inancına göz kırpan bu koleksiyon, Begüm Khan ekibi tarafından incelikli eş işçiliğiyle hazırlanıyor. Her daim kullanılabilecek, sezon trendlerinden bağımsız olarak tasarlanan yeni Chain koleksiyonu, kendisini taktığı aksesuarlarla ifade eden, stilini anlatan özel parçalara yönelenlere hitap ediyor. Yeni renk ve motifleriyle dikkatleri üzerine toplayan bu özel seri, Ekim ayından itibaren satışta olacak.
begumkhan.com 
Begüm Khan Hakkında
Begüm Kıroğlu tarafından 2012 yılında kurulan Begüm Khan markası, mistik doğu kültürü ile modern zarafeti bir araya getiren eşsiz tasarımlara imza atıyor. Osmanlı İmparatorluğunun antik başkenti İstanbulda, Osmanlı sanatına gönül vermiş koleksiyoner bir aileye doğan Begüm, güzel objelere dair sevgisini erken yaşlarda geliştirmeye başladı. Milano Bocconi Üniversitesinde lüks marka yönetimi eğitimini tamamladıktan sonra, Doğu kültürlerine karşı duyduğu ilgi ve merakla Şanghay Fudan Üniversitesinde Çin kültürü üzerine yüksek lisans eğitimi aldı. Begüm’ün doğanın harikaları ve yaptığı gezilerden esinlenen tasarımları, dünyaya egzotik bir fauna ve flora kolajı getiriyor. Muzip kol düğmeleriyle başlayan tasarım yolculuğu, zaman içinde farklı ve sofistike parçalar arayan kadınlar için göz kamaştırıcı mücevher ve aksesuarlara yönelerek büyüdü. Dünyanın en seçkin mağaza ve özel butiklerinde satışa sunulan, geleneksel mücevher sanatlarını modern bir yorumla birleştiren Begüm Khan’ın özel tasarımları, Türk zanaatkârlar tarafından İstanbulda el işçiliğiyle üretiliyor, usta dokunuşlarla can bulan her parça kendine has bir kişilik ve ruh ediniyor.

İlgili Makaleler