Bengi Kurtcebe ile Röportaj

  • Mesleğinize nasıl yöneldiniz?

Hatalarım etkili oldu. Bu mesleği yapmamın en önemli nedenlerinden biri neyi çok iyi yaptığımı değil de neyi yapamadığımı bilmem ve öğrenmeye çalışmam. Şanslıyım ki bana ve yeteneklerime uygun olan bir iş buldum ve ondan sonra o yönde kendimi eğittim.
 

  • Başarının formülü sizce ne?

Başarının formülü başarılı olmaya çalışmamak, işinizin size iş gibi gelmemesi. Yeteneklerinize oynamak, kendinizi çok yormamak ve başkalarıyla yarıştırmamak. İçinizden geleni dinlemek ve ona yönelmek. Zaten işinizi severek yaptığınız zaman eve gitmek istemiyorsunuz. Kendinizden randıman almak da başarının bir şartı.
 

  • Sizi en çok destekleyen kişiler kim oldu?

Elbette ailem oldu. Hiçbir zaman, “Şunu yapma, bunu yapamazsın,” demediler, başarısızlıklarımla beni cezalandırmadılar. Hayatta bir sürü kapı açtım, hepsinde yanımda oldular, bana inandılar.
 

  • Karşınıza çıkan en büyük zorluklar nelerdi?

Benim karşıma çok büyük zorluklar çıkmadı, kariyerim doğal gelişti. Le Fırın aslında bir pastane değil ekmek fırını olacaktı, ekmek fırını olamayacağı ortaya çıkınca pastaneye döndü. Hatalarımla barışık bir insanım, hata yapmaktan korkmuyorum. Ama bir küçük işletme sahibi olarak iş yapmanın zorlukları, muhasebesi, bilmediğim konulara vakıf olma kısmı, kısacası ticaret yapmak benim için zorlayıcıydı.
 

  • Yaşam mottonuz ne?

“Az efor, çok tat,” motto’su hayatımın her alanında geçerli. Kendimi çok yormadan, hayatın bana getirdiklerini kabullenerek, akıntıya kürek çekmeyerek ondan keyif almaya çalışıyorum. J.R Tolkien’in, “Her dolaşan kayıp değildir,” sözünü çok seviyorum. Bir şeyler bulmak için illa bir planla yola çıkmak gerekmiyor, bazen hiçbir şey aramazken çok şey bulunuyor.
 

  • Hayallerini gerçekleştirmek isteyenlere öğüdünüz ne olur?

Vazgeçmemek, tüm zamanınızı hayalinize ayırmak. Onunla yaşamak, onunla uyumak, onunla uyanmak… Bir konu seçin ve o konuda derinleşin. Bir konuyu gerçekten çok tutkuyla hisseden biri olun. Hayatta en değerli şey zaman, bir konuya zamanınızı tamamen verdiğinizde hayallerinize ulaşabilirsiniz. Çok büyük hayaller kurmamak gerekli. Küçük küçük, parça parça sizi oraya götürebilecek şeyler yapmalı ve kendinizi demotive etmemelisiniz.

Hazırlayan CEREN ARSEVEN
Fotoğraflar MERVE AĞAZAT
Styling BEYMEN COLLECTION İLKBAHAR-YAZ 2020 
 

İlgili Makaleler