Beş Yıldız Ödülü Four Seasons İstanbul Otelleri’nin Oldu

Four Seasons İstanbul Otelleri küresel çapta saygın ve prestijli derecelendirme sistemi Forbes Travel Guide tarafından ikinci kez en yüksek değerlendirme olan Beş Yıldız ile ödüllendirildi. İstanbul Boğazı’nın benzersiz atmosferinde konumlanan Four Seasons Hotel Bosphorus ve               Tarihi Yarımada’daki  emsalsiz hizmetiyle Four Seasons Hotel Sultanahmet geçen senenin ardından bu yıl ikinci kez rehberin en yüksek değerlendirmesini almaya hak kazandı. Dünyanın önde gelen lüks otel markalarından Four Seasons Hotels & Resorts, yeni eklenen ödüllerle birlikte üst üste altı yıldır rekor sayıda Forbes Travel Guide Beş Yıldız değerlendirmesine layık bulundu. Böylece lider marka, Forbes Travel Guide’ın 63 yıllık tarihinde verilen en yüksek sayıda Beş Yıldız Ödülü’nün sahibi oldu.

Lüks oteller, restoranlar ve spa merkezlerini değerlendiren tek küresel derecelendirme sistemi olan Forbes Travel Guide, 2021 değerlendirmesinde Four Seasons Hotels & Resorts’un 61 otel, restoran ve spa merkezine seçkin Beş Yıldız ödülü verdi. İstanbul Boğazı’nın eşsiz atmosferinde yer alan Four Seasons Hotel Bosphorus ve Tarihi Yarımada’daki benzersiz hizmetiyle Four Seasons Hotel Sultanahmet, ikinci kez Beş Yıldız değerlendirmesi almaya hak kazandı. Bu beş yıldız, dünyada 73 ülkedeki tesislerin bağımsız profesyoneller tarafından 900 objektif standarda göre değerlendirmesiyle veriliyor.

Four Seasons Hotels Istanbul, Kıdemli Genel Müdürü Tarek Mourad Forbes Travel Guide tarafından en yüksek değerlendirme olan beş yıldızı almaktan duyduğu heyecan ve gururu şu sözlerle aktarıyor: “Hayatta her zaman çok fazla seçenekle karşılaşıyoruz ve günün sonunda farkı yaratan aslında bireyler oluyor. Four Seasons ailesinde bireyler ve ekip olarak çok şanslı hissediyoruz, odak noktamız ilk günden itibaren iş arkadaşlarımızın memnuniyeti oldu ve öyle olmaya da devam edecek. Çünkü misafirlerimiz için harika deneyimler yaratanlar onlar. Her gün ve her dakika harikalar yaratmaya çalışan tutkulu bir ekibimiz var ve bu nedenle çok şanslıyız. Ekibimiz aracılığıyla sunduğumuz hizmetlerle, her zaman tutarlı bir şekilde konukların beklentilerini aşan özel deneyimler hedefliyoruz ve bizlerle aynı vizyon ve hedefi paylaşan iş ortakları ile olmaktan mutluluk duyuyoruz. Forbes, bizi ekip olarak değerli misafirlerimize en iyisini sunmaya yönlendiren gerçek bir iş ortağı ve her zaman karşılamak ve aşmak için kendimizi yönlendirdiğimiz en iyi kalite standartları kriterlerine sahip. Bu nedenle, Forbes Travel Guide’a harika, zorlu ve heyecan verici bu değerlendirme için içten takdirlerimi ve teşekkürlerimi ifade ediyorum. Tutkulu ekibimizin desteğiyle misafirlerimize şimdiye kadarki en heyecan verici deneyimleri yaşatmaya ve beklentilerini karşılamaya devam etmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.” 

46 tesis, 13 spa ve bu ayrıcalığa sahip iki restoranla bir kez daha Forbes Travel Guide tarafından tek bir markaya verilen en fazla “Beş Yıldız”a sahip olan Four Seasons’ın bu sene listeye eklenen otellerinin her ikisi de 2019 yılında açılan Four Seasons Hotel Montreal ve Four Seasons Hotel Philadelphia at Comcast Center ile Four Seasons Hotel Seattle. Ayrıca, Four Seasons Hotel Toronto, Four Seasons Hotel Las Vegas ve Four Seasons Hotel Philadelphia at Comcast Center otellerinin spa merkezleri de Beş Yıldız değerlendirmesi aldı. 

Metodoloji 
Yıldızlar; otelleri, restoranları ve spa merkezlerini 900 objektif standartlara göre değerlendirmek için dünyayı dolaşan ve tesisleri ziyaret eden profesyonel uzmanlar tarafından veriliyor. Yıldız değerlendirmeleri, hizmet kalitesini vurguluyor. Beş Yıldız alan tesisler, “kusursuz hizmet ve mükemmel tesislerle olağanüstü, ikonik oteller” olarak tanımlanıyor.

İlgili Makaleler