Beyaz göz kalemi kullanmanın 4 farklı yolu

Beyaz göz kaleminin gücünü hafife almayın! Makyaj rutininize zahmetsizce ekleyeceğiniz beyaz göz kalemleri, gözlerinizin şekli ve bakışlarınızı vurgulamaya tek başına yetecek kadar etkili. 

Söz konusu beyaz göz kalemi olunca, akla gelen ilk teknik gözlerin iç kısmına uygulamak. Lady Gaga’nın da favorisi olan bu uygulamayla gözlerinizi daha büyük gösterebilir, 60’lara göz kırpan bir görünüm elde edebilirsiniz. 
Ünlülerin makyaj artisti Holly Gowers, bu uygulama hakkında şöyle diyor: “Beyaz göz kalemi gözlerinizi aydınlatır, sizi daha canlı gösterir. Beyaz kalemi kullanmanın iki kolay yolu ya üst kirpik hattına, ya da göz pınarınıza uygulamaktan geçiyor.”

Gaga’nın gözlerini ortaya çıkaran güzellik görünümünü denemek isterseniz, göz kapaklarınıza far ve siyah eyeliner uygulayın ve alt bölüme dokunmayın. Yumuşak, kremsi dokuya sahip bir beyaz göz kalemini göz pınarınızın tamamına uygulayın. Alt kirpik diplerinize daha koyu tonlarda bir far veya göz kalemi geçerek gözlerinize boyut kazandırın. 
Beyaz rengin biraz fazla durduğunu düşünüyorsanız, yoğunluğu azaltmak için açık pembe veya bej tonlarında bir göz kalemi ile benzer etki yakalayabilirsiniz. 

Beyaz göz kaleminin diğer kullanım şekillerini merak ediyorsanız sizi şöyle alalım;

Kirpik Hattı
White eyeliner Holly Gowers

Üst kirpik hattınıza beyaz göz kalemi çekmek istiyorsanız bu konuda iki seçeneğiniz var; eyeliner ve göz kalemleri. 
Eyeliner uygulamasıyla aynı olan bu teknikte gözünüzün dış kısmından başlayarak gözünüzün iç kenarına kadar kirpik hattınızı takip etmeniz yeterli! 
Holly Gowers’ın bu uygulama için vereceği birkaç püf noktası var; “Beyaz göz kalemi üstüne beyaz far uygulamayı tercih ediyorum. Ama likit eyeliner kalemler veya jel eyeliner’lar da bu konuda gayet başarılı. Çizgi daha kalın başlarken gözün iç kısmına yaklaştıkça incelmeli.”

Kuyruklu Eyeliner

White cat eye

Özellikle couture haftasında sıkça karşımıza çıkarak bu yılın en önemli güzellik trendlerinden biri olmaya aday beyaz eyeliner, gözlerinize daha dramatik bir etki kazandırmanın yanı sıra hafta sonu gece görünümünüzü hareketlendirmek için de ideal bir seçenek. 

Ünlülerin makyaj artisti Jamie Dorman’ın favori tekniği, gri-kahverengi bir far yardımıyla göz kapağına hafif dumanlı bir uygulama yaptıktan sonra beyaz eyeliner’ı net ve keskin bir şekilde çekmek; “Gözün iç kenarından çok ince bir çizgi olacak şekilde başladığınız eyeliner’ı gittikçe kalınlaştırarak uygulayın. Eyeliner’ınızı miselar su veya makyaj çıkarma solüsyonununa batırdığınız bir pamuk çubuk ile düzelterek çizginizi keskin ve belirgin tutabilirsiniz

Sanatsal Dokunuş 

White eyeliner

Güzellik söz konusu olunca, yeni şeyler denemek her zaman eğlencelidir! Beyaz göz kaleminizle yaratıcılığınızı konuşturmakta tamamen serbest olduğunuz bu kategoride ilham arıyorsanız Dorman, yarattığı görünümü nasıl uyguladığını şöyle anlatıyor; “Beyaz eyeliner ve derin bronz tonlarda bir göz kalemi kullanıp, gözde kontrast yaratarak başladım. Göz kapağı çukurunu takip eden bir çizgi çekerek gözün iç ve dış kısmında olmak üzere iki minik üçgen oluşturdum. Burada dikkat etmeniz gereken, eyeliner’ı göz çukurunun hemen üstünde olacak şekilde çizmeniz ve üçgenleri çizgiye bağlamamanız.”

İlgili Makaleler