Bodrum Olive Fest 2022

Rixos Premium Bodrum, 30 Eylül’de bu yıl 5.si düzenlenen Rixos Olive Fest’e ev sahipliği yaptı. Ödüllü zeytinyağına sahibi olan Rixos Premium Bodrum, bahçesindeki yaşları 300 ila 1000 yıl arasında değişen anıt zeytin ağaçlarından misafirlerine özel hasat deneyimi düzenlendi. 

Rixos Premium Bodrum, konuklarına her yıl asırlık zeytin ağaçlarının bulunduğu bu festivalde zeytinlerin yağa dönüşmesinin hikayesini gösteriyor ve yaşatıyor. Festivalde hasatta toplanan zeytinler, soğuk sıkım tekniği ile zeytinyağına dönüştürülüp, özel tasarlanan şişelerde misafirlere sunulmuştur. Etkinlik kapsamında Zeytindostu derneğinin katkılarıyla zeytinyağı tadımı, zeytin hasadı, zeytin kırma, yemek yarışması ve bölgeye ait yerel lezzetlerin sunumu ile Bodrum’un yerel üreticileri de yerini aldı.

Şifa kaynağı olan ‘Ölmez Ağaç’ meyvesi zeytinin hikayesiyle Bodrum’un yerel kültürü konuklarına tanıtıldı. Rixos Premium Bodrum, Zeytin Festivalinde Bodrum’a özgü yerel değerleriyle bahçesinde korunan asırlık zeytin ağaçlarından unutulmaz bir hasat deneyimi, konuklarına bir arada sunmuştur.

İlgili Makaleler