Buhar Banyosunu Cilt Bakım Rutininize Dahil Edin

Haftada bir kez kullanacağınız bu yöntem ile güzellik rutinize destek olun.
Yüz için özel geliştiren buhar aletlerinden faydalanabileceğiniz gibi kendiniz de bu uygulamayı gerçekleştirebilirsiniz. İhtiyacınız olan şeyler:

  • Çok derin olmayan bir kap
  • Sıcak su
  • Havlu

Kabın içine dolduracağınız sıcak suya doğru, kap ile aranızda 30 cm bırakacak kadar eğilip, üzerinize bir havlu örtün. Bu sayede buhar uçup gitmiyor ve direkt yüzünüze nüfuz ediyor. Bir ya da iki dakikalık bir bekleme süresi bu uygulama için yeterli.
Gün boyunca ten makyajı veya çevresel faktörlerle tıkanan gözenekler, buhar sayesinde açılıyor böylece kirden ve siyah noktalardan arınmak çok daha kolay bir hale geliyor. Yağlı ciltlerdeki sebum dengesini yeniden düzenlemeye yardımcı olurken sıcaklıkla birlikte kan dolaşımı hızlandığı için cilt yenileniyor.
Hızlanan kan dolaşımı, ciltteki kılcal damarları genişletiyor ve bölgeye giden oksijen miktarında artış görünüyor, bu da kolajen üretimini destekliyor. Cildin sıkılaşmasına ve gençleşmesine olanak sağlanıyor. Ayrıca buhar oluşumu için kullanacağınız sıcak suyun içine dilediğiniz aromaterapi yağından bir ya da iki damla damlatılmasıyla hoş bir koku sağlanıyor. Aynı zamanda stres seviyesini azaltmak için kullanılan bu aromaterapik yağlar sizi rahatlatıyor ve gevşetiyor.
Buhar banyosundan sonra uygulayacağınız maskenin çok daha etkili olduğunu unutmayın, bu yüzden cilt tipinize uygun bir maske ile bu bakımı sonlandırırsanız yumuşacık bir cilde sahip olursunuz.

Hazırlayan: Selin Çatay

İlgili Makaleler