Bulgari ile Refik Anadol’un Enstalasyonu Serpenti Metamorphosis’in İkinci Bölümü

Bulgari, Refik Anadol ile işbirliğinden doğan sürükleyici Serpenti Metamorphosis sergisinin açılışını Saatchi Gallery’de uluslararası basın, ünlüler ve markanın dostlarına özel bir açılış partisiyle kutladı.

Bulgari’nin efsanevi yılan ikonunu kutlayan, Roma Maison tarafından sipariş edilen ve çok ödüllü yeni medya sanatçısı ve yönetmen Refik Anadol tarafından gerçekleştirilen yenilikçi AI veri heykeli, geçen yıl Milano’daki Piazza Duomo’da çığır açan enstalasyonun ilk açılışıyla başlayan bir yolculuğun ikinci bölümünü temsil ediyor. Bu özel etkinlik aynı zamanda efsanevi Bulgari Serpenti işaretinin 75. yıldönümü olan 2023 yılı için planlanan uzun bir kutlama serisinin ilkini simgeliyor.

Kapılarını 25 Kasım’dan itibaren ziyaretçilere açacak olan Serpenti Metamorphosis sergisi, ziyaretçileri benzersiz bir sürükleyici yolculuğa çıkaracak. Sanat ve teknolojinin yenilikçi bir birleşimi olan bu multimedya sanat eseri, 200 milyon doğa görüntüsüyle eğitilen algoritmalar sonucunda yapay zeka tarafından üretiliyor. Doğayı veriye, veriyi de soyut, şiirsel imgelere dönüştüren Anadol, bir formdan diğerine geçiş olarak anlaşılan metamorfoz kavramının heyecan verici ve çok duyulu bir yorumunu sunuyor.

Sürükleyici deneyimi tamamlamak için, mizansen, 1940’lardan günümüze uzanan ve ikonun durmak bilmeyen evrimini ve kadın dünyasıyla olan derin bağını mükemmel bir şekilde gösteren Serpenti mücevher ve saat kreasyonlarından oluşan özel bir seçki ile diyalog halinde Bulgari Serpenti arşiv görüntüleri ve eskizlerinden oluşuyor.

Yapay zekâ tarafından geliştirilen bir koku da serginin mekânlarına nüfuz ederek ziyaretçilere yenilikçi ve bütünsel bir deneyim vaadediyor. Rainforest Serpenti adını taşıyan bu özel koku deneyimi, Bulgari ve Refik Andol’un parfüm tasarımcısı Firmenich, usta parfümör Sophie Labbé ve Integra Fragrances ile yaptığı işbirliğinin bir sonucu.

İlgili Makaleler