Büyük İstanbul Depresyonu’na Fongogo Üzerinden Destek Olabilmek İçin Son Günler

Zeynep Dilan Süren’in yönettiği, Nazlı Bulum’un yapımcılığını üstlendiği filmin çekimleri neredeyse tamamlandı.
Filmin görüntü yönetmenliğini Türkiye’nin ilk kadın görüntü yönetmeni ünvanını taşıyan Deniz Eyüboğlu, yardımcı yönetmenliğini ise bağımsız sinemanın genç ve başarılı ismi Merve Toz üstleniyor. Prodüksiyon tasarımı süreci Meral Efe Yurtseven danışmanlığında, ilk sanat yönetmenliğini gerçekleştiren Mecra Yazıcı’nın imzasını taşıyor.
Filmin yapım ve tüm hazırlık süreçlerini yönetmenin BAU dönemdaşları, sinema mezunu genç kadınlar üstleniyor.
 Önümüzdeki günlerde Selda Taşkın’ın kurgusuna başlayacağı kısa filmin sonbahar aylarında tamamlanması planlanıyor.

İki genç kadının mezuniyet sonrası işsizliklerine odaklanan ve İstanbul’da kalabilmek için verdikleri mücadeleyi anlatan filmin senaryo danışmanı oyun yazarı ve dramaturg Ceren Ercan. Filmin yapım danışmanı ise Çiğdem Mater.

Nazlı Bulum, Kübra Balcan ve Şebnem Hassanisoughi’nin başrollerini paylaştığı filmin yaratıcı ekibinin neredeyse tamamı kadınlardan oluşurken, filmin çekimleri boyunca emeklerini ortaya koyarak destek veren 25 kişilik ekibin ise 14’ü kadın.

 Uluslararası Eskişehir Film Festivali’nden Yapım Destek Ödülü’yle dönen film, Fongogo üzerinden yürüttüğü kitlesel fonlama kampanyasıyla finanse ediliyor. Filmin çekimleri Dart Film, TN Yapım, Set Pozitif, Sabit Akkaya Hair Stylist, Hundez ve Moc Bomonti’nin değerli destekleriyle gerçekleşti. Ön hazırlık ve çekim giderlerinin yanı sıra kalan çekimlerin tamamlanması ve filmin post-prodüksiyon sürecinin gerçekleşebilmesi için film ekibi Fongogo üzerinden vereceğiniz desteklerinizi bekliyor.

Platformun kuralları gereğince hedeflenen rakama ulaşılamazsa varolan destekler sahiplerine hiçbir kesinti olmaksızın geri iade ediliyor. Son zamanlarda bir çok film ekibinin başvurduğu kitlesel fonlama platformları, özellikle kısa metrajlarını çekmek isteyen yönetmenler için, film festivalleri ve kısa film fonlarının sayılarının ülkemizde oldukça az olması sebebiyle büyük önem taşıyor. Büyük İstanbul Depresyonu’na destek olabilmek için son günler!

İlgili Makaleler