Cadde’nin Yeni Göz Bebeği: RRUGA

Anadolu Yakası’nın göz bebeği Bağdat Caddesi’nde zengin menüsü, imza kokteylleri ve enerji dolu atmosferiyle yepyeni bir mekân dikkatleri çekiyor: ‘Rruga’.
Mevsim meyveleri ve özgün baharatlarla zengin kokteyl seçenekleri sunan Rruga, mutfak menüsündeyse alışılmışın dışında tatlarla öne çıkıyor. Rruga, Levrek Tost, Mantar Pane ve Pull Beaf Pizza’nın yanı sıra vejetaryen seçenekleriyle misafirlerine günün her saatinde leziz alternatifler sunuyor.

Bağdat Caddesi’nin en eski semtlerinden Suadiye son dönemde açılan yeni bar ve restoranlarla yeniden eski dinamik günlerine kavuştu. Eğlence ve gastronomi alanında fark yaratan seçenekler sunan bölgede Rruga da kısa bir süre önce kapılarını açtı.
Rruga, ismi adını bulunduğu konumdan; Bağdat Caddesi’nden alıyor ve ‘cadde’ anlamına geliyor. Misafirlerine Casual Dining deneyimi vadeden mekânın duvarlarını mitolojide ilk aydınlatılan cadde olarak bilinen Herod Caddesi’nin efsanesi süslüyor. İç ve dış mekân tasarımlarıyla tanıdığımız, tasarımlarıyla İstanbul mekanlarına ruh kazandıran Spatula’nın kurucusu Mehmet Hakan’ın koordinatörlüğünde yürütülen çalışmada; Apollon ve Daphne’nin kavuşamadığı aşk hikayesi duvar resimleri ve mozaiklerle yansıtılıyor.

Saat 22.30’dan sonra müziğin ritmi yükseliyor
Rruga’nın barında birbirinden lezzetli kokteyllerinizi yudumlarken sevdiklerinizle keyifli anılar biriktirmeye hazır olun! Renklerin aromatik dansı, Rruga’nın benzersiz atmosferiyle buluşuyor ve saat 22.30’dan sonra müziğin sesi yükseliyor. Haftanın 3 günü farklı DJ performansları ve özel etkinliklerle Rruga, Cadde’de eğlencenin yeni adresi oluyor. Rruga’nın “ev sıcaklığında” tasarlanan kış bahçesi ise misafirlerine ev konforu ve samimi bir atmosfer sunarken, toplantılar, grup yemekleri, doğum günü partileri ve etkinlikler için de özel olarak servis veriyor. Özenli hizmet, güler yüzlü servis, tadına doyulmaz bir lezzet şöleni için Rruga, hem kapalı hem açık alanlara sahip olmanın avantajıyla dört mevsim boyunca misafirlerini ağırlıyor.

Çocuklara özel menü: Kids and Baby Bar

Gündüz saatlerinde geniş, ferah ve güvenlikli iç mekânı özellikle çocuklu annelerin tercihi oluyor. Annelerin rahat etmesi için çocuklar adına her şeyi düşünen Rruga’da “Kids and Baby Bar” adında özel bir çocuk menüsü, masa üstü ahşap oyuncaklar, boyama kalemleri ve oyun hamurları bulunuyor. Çocuk menüsünde; anne köftesi, makarna ve patatesin yanı sıra çocuk ve bebek barında taze mevsim sebzelerden oluşan çorbalar, daha küçük bebekler içinse sebze püreleri yer alıyor.

İlgili Makaleler