Ciddi Bir İlişki Arayanlar İçin 6 Çöpçatan Uygulaması Tüyosu

Çöpçatan uygulamaları biriyle tanışmanın standart bir yolu haline geldi. Geçmişte ya da şu anda bu uygulamalardan birine üyeyseniz, aramıza hoş geldiniz! Pew Research tarafından 2019 yılında yapılan bir ankete göre, 18 ile 29 yaş aralığındaki ABD’li yetişkinlerin %48’i daha önce bir flört aplikasyonu veya sitesi kullanmış. Bu sonuç bize ankete katılanların neredeyse yarısının daha önce çevrimiçi randevu havuzunda gezindiğini gösteriyor. Geçici veya tek gecelik bir partner yerine daha ciddi bir ilişki peşindeyseniz, bu uygulamaları kullanırken profilinizi nasıl oluşturacağınız ve mesaj yoluyla nasıl iletişim kuracağınız fazlaca önem arz ediyor.

İlişki koçlarına göre, dijital dünyada bir ilişki ararken unutmamanız gereken ilk şey sabırlı olmaktır. Yalnızca birkaç profili inceledikten sonra ruh eşinizi bulmayı beklemeyin. Sizinle aynı değerleri paylaşan ve sizinle aynı şeyleri arayan birini bulmak zaman alır.” diyor ilişki koçları. Unutmayalım ki sabır bir erdemdir ve aşkı aceleye getiremezsiniz!

Uygulamalardaki tüm profilleri incelemek, özellikle de uzun süreli ilişki arayan biriyseniz randevulaşma konusunda sizi yorabilir. Ciddi ve uzun bir ilişki arıyorsanız uzmanlar tarafından açıklanan en etkili yollar için okumaya devam edin!

Ne Aradığınız Konusunda Spesifik Olun

Uygun eşleşmeyi bulmak için çok sayıda insanı hızlı bir şekilde taramak sizi bunaltabilir. Bu nedenle uzman ilişki koçları, profilinizi oluştururken her şeyden önce spesifik olmanızı öneriyor. En başından itibaren niyetiniz konusunda net olun, böylece aynı şeyi arayan birini bulma olasılığınız daha yüksek olacaktır. Uzun süreli bir ilişki istiyorsanız bunu profilinizde belirtmekten çekinmeyin. Dürüst olmak, sizinle aynı sayfada olmayan insanları elemenize ve daha ciddi potansiyel kişileri profilinize davet etmenize yardımcı olacaktır.

Kullandığınız Uygulama Konusunda Seçici Olun

Hangi uygulamayı kullandığınızın kaliteli eşleşmeler bulmanız konusunda etkili olabilir. Doğru uygulama seçiminin, sizinle sadece geçici ilişkiler kurmak isteyen kişileri elemek için size yardımcı olabileceğini belirtiyor ve kurucusunun amacının bu olmamasına rağmen Tinder uygulamasının tek gecelik ilişkiler için kullanılan bir aplikasyon olarak ünlendiğini ekliyor. Bumble, Match.com, Zoosk ve diğer ücretli uygulamaların daha uygun olabileceğini çünkü çevrimiçi bir flörtleşme için para ödüyor olmanızın bu duruma daha ciddi baktığınızı gösterdiğini söylüyor.

Net ve Anlaşılır Bir Biyografi Bölümü Oluşturun

Bir kişi profilinize baktığında gördüğü ikinci şey olan biyografinizde ne yazdığı oldukça kritik bir konu, özellikle de aradığınız şey aşksa!

İyi yazılmış bir biyografi kişiliğinizi veya mizah anlayışınızı göstermek için bir fırsat olmasının ötesinde, gerçekten ne aradığınızı netleştirmeniz ve size uygun olmayan profilleri ayıklamanız için yardımcı olabilir. Evet, bu şekilde daha az eşleşmeniz olacaktır ancak nitelik nicelikten önemlidir. “Uzun süreli bir ilişki arıyorum.” veya “Kısa süreli ya da tek seferlik ilişkiler istemiyorum.” şeklinde kendinizi ifade edebilirsiniz. “Cinsel yakınlıktan önce duygusal yakınlık arıyorum.” veya “Tek gecelik bir birliktelik istemiyorum.” gibi niyetinizi belli eden cümlelerle cinsel beklentileriniz konusunda da daha açık olabilirsiniz.

Partnerinizde Aradığınız Şeyi Tanımlayın

Bir ilişki aradığınızı açıkça belirtmenin yanı sıra, partnerinizde aradığınız belirli özellikleri profilinize eklemek işinize yarayabilir. Ciddi bir ilişki arıyorsanız, aradığınız kişinin sahip olması gereken en az üç değeri belirlemeniz önemlidir.. Örneğin, “aile değerleri”, “benimle gönüllülük faaliyetlerinde bulunması” ve “yurtdışı seyahatlerinden hoşlanması” gibi. Aynı zamanda, profilinizde sadece uzun süreli ilişki aradığınızı belirtmek iyi olabilir. Geniş bir ağ oluşturmak yerine kapsamınızı daha da daraltmak, istediğiniz türden kullanıcıları çekmenize yardımcı olur ve size uygun olmayan kişilerle eşleşme olasılığınızı azaltır.

Bununla birlikte, profilinizi oluştururken çok isteksiz veya çok ısrarcı olmamanız önemli. İlişki koçları tarafından, profilinizde herhangi bir olumsuz ifadenin bulunmaması, birbirine benzeyen insanlar birbirini çekeceği için profilinizde olumlu cümleler kullanmanız öneriliyor.

Doğru Bir Giriş Cümlesi Bulun

Potansiyel talipleriniz profilinizle ilgilenmeye başladığında, sohbete başlama zamanı gelmiş demektir. Eğer bir partner arayışındaysanız ortak noktalarınız üzerinden bir iletişim kurmaya çalışabilirsiniz. Bir sohbet başlatmanın en iyi yollarından biri karşı tarafın profilinde kendinizle benzerlik gösteren bir şeye odaklanarak ortak bir zemin bulmaktır. Bu, bir seyahat fotoğrafı veya ilgi alanlarından biri olan ‘aileyle vakit geçirmek’ gibi bir nokta olabilir. Böylece ailesiyle ne sıklıkta görüştüğü veya ne yapmayı sevdiği gibi soruları sormanıza gerek kalmaz. Bu, o kişileri daha iyi anlamanıza ve daha sonra konuşmak için bir sebep yaratmanıza yardımcı olabilir.

Siz sohbetiniz için mükemmel bir giriş cümlesi kurarken açık uçlu sorular sorarak konuşmayı sürdürmek oldukça akıllıca bir hamle olabilir. Birini tanırken ‘evet’ ya da ‘hayır’dan daha fazla bilgi almanızı sağlayacak sorular sormak önemlidir “Açık havada bir şeyler yapmayı sever misin?” diye sormak yerine “Açık havada yapmayı en çok sevdiğin şey nedir?” şeklinde bir soru yöneltmeyi deneyebilirsiniz.

Mesajlarınızda Niyetinizi Belli Edin

Sizin de eşleştiğiniz kişinin de zamanını ve enerjisini boşa harcamamak adına, mesajlarınızda açık sözlü olmaktan çekinmeyin. “Merhaba! Eşleşmemiz için heyecanlıyım. Dürüst olmak gerekirse romantik, ruhsal, cinsel ve finansal açıdan benim için iyi bir eşleşme olan ve benzer bir yaşam tarzı ile ortak değerlere sahip olduğumuz birini arıyorum. Bu isteklerim seninkilerle uyuşuyor mu?” diyerek kendinizi ifade etmekte bir sorun yok.

Elbette ki ne olursa olsun, doğru olduğunu hissettiğiniz şeyi yapın. Sezgilerinizi takip edin, standartlarınıza bağlı kalın ve aradığınız sevgiyi hak ettiğinizi unutmayın!

Yazı: Öykü Gönül

İlgili Makaleler