Cilt İhtiyacınıza Göre Allık Uygulama Önerileri

Toz olandan kreme, jelden yanak renklendiricisine kadar birçok allık çeşidi varken, doğru olanı seçmeniz kişisel tercihlerinize ve cildinizi en iyi tamamlayan formülü bulmanıza bağlı.Yanaklarınıza ne süreceğinize karar vermeniz konusunda sizin için hazırladığımız rehbere göz atabilirsiniz.

Parlayan Yağlı Cilt : Toz Allık
Toz allık aslında tüm cilt tiplerine uygulanabilir. Ancak en önemli işlevi yanakların yağlı kısımlarını matlaştırmaya yardımcı olması. Eğer cildiniz yağlıysa, mat tonlarda toz allıkları tercih edebilirsiniz.

Uygulama
Allığın yanağınızda daha iyi durmasını sağlamak için öncelikla cildinizi tonik ve baz ile makyaja hazırlayın.
Ardından allığı ‘yan üçgen’ yaratacak şekilde doğru hareketlerle uygulayın. Yumuşak bir karıştırma fırçası ile belirgin çizgi izlerini dağıtabilirsiniz.

Yves Saint Laurent Blush Volupté
Ekstra ince partikülleri ile yüzü renklendirirken, doğal ışıltı vererek yüz hatlarını belirginleştirmenizi sağlar.

                    

Nem İhtiyacı Duyan Kuru Cilt : Krem Allık
Makyajınızı çok ağırlaştırmadan cildinizin doğal parlaklığının gözükmesi için krem allıktan yararlanabilirsiniz. Çok kuru ciltler için de ideal olan krem allık cildi nemlendiren ve besleyen bileşenler içerir. Yüzünüzde hafif, nemli bir görünüm yaratır.

Uygulama
Küçük düz bir fırça yardımı ile allığı elmacık kemiklerinize uygulayabilir, dairesel hareketler ile allığı yukarıya doğru dağıtabilirsiniz. Düzgün dağıtmaya özen göstermeniz doğal görünüm açısından oldukça önemli.

Chanel Le Blush Creme De Chanel
Yumuşak dokusu ve uzun süre kalıcı förmülüyle her cilt tipi için uygun bir allık seçeneği.
                                           

 
Şeffaf, Hafif Bir Görünüm : Jel Ya da Likit Allık
Hafif jel ya da likit allıklar ekstra nem ihityacı olmayan normal cilt tipleriyle uyumludur. Yağsız ve uzun süre kalıcıdırlar.

Uygulama
Bu tür allıkları cildinize değdiği anda dağıtmaya başlamanız gerekir. Elmacık kemiklerinize iki-dört nokta damlatarak başlayın. Sonra parmaklarınızla ya da bir süngerle dairesel hareketler yaparak dağıtabilirsiniz.
 
Giorgio Armani Beauty Fluid Sheer
Hafif formülü ile cildinize doğal bir görünüm yaratır.

                                         

Uzun Süre Kalıcı Renk : Yanak Renklendirici
Su bazlı ve akıcı yanak renklendiriciler, cilde saatlerce kalıcı doğal bir pembelik verirler. Jel allıklar gibi yanak renklendiricileri de cilde değdiği an dağıtılması gerekiyor. 

Uygulama
Elmacık kemiklerinizin üst kısmına parmaklarınızla birkaç küçük nokta şeklinde uygulayabilirsiniz. Allığı cildinize hafifçe bastırın ve sünger yardımı ile dağıtın.

Benefit Benetint Dudak ve Yanak Renklendirici
Parmaklarınızla kolayca uygulayabileceğiniz bu allık yardımı ile tamamen doğal bir görünüm yaratabilirsiniz.

                             

Sivilceye Eğilimli Cilt : Toz Mineral Allık
Toz mineral allıklar cilde ağır gelmeyecek minerallerden üretilir. Alışılmış makyaj dışında daha sağlıklı, cilde dost bir alternatiftir. Ayrıca mineralleri ışığı yansıtarak parıltılı bir görünüm ortaya çıkarır.

Uygulama
Toz mineral allığı ürünün çoğunluğunu elmacık kemiklerinize uygulayarak kullanabilirsiniz. Sonra allığı daha doğal bir görünüm için elmacık kemiklerinizin etrafına dağıtabilirsiniz.

Jane Iredale Quad Bronzer
Cildin ışıltılı, canlı ve sağlıklı görünmesini sağlar. Yanaklara  dayanılıklı, kalıcı doğal bir görünüm kazandırır.
                           

İlgili Makaleler