COS Takip Edilebilir ve Geri Dönüştürülmüş Kaşmir Koleksiyonunu Sunuyor

The Good Cashmere Standard, keçilerin sorumluluk bilinciyle yetiştirildiği, çevrenin korunduğu ve çiftçilerin ve ailelerinin sosyal, ekolojik ve ekonomik yaşam koşullarına saygı duyulduğu çiftliklerden sürdürülebilir şekilde elde edilen sertifikalı kaşmir anlamına gelir.

Kaşmirin popülaritesinin artmasıyla aşırı otlatmadan ötürü giderek ciddileşen çölleşme riskiyle ilgili The Good Cashmere Standard, iç Moğolistan’tan Çin’e kadar 100% izlenebilir kaşmir üretimine odaklanmaktadır.

The Good Cashmere Standard ürünlerin yanı sıra COS, kendi üretim sürecinden geri dönüştürülmüş kaşmir kullanılarak tasarlanan parçalar sunuyor. Önceden üretilmiş giysilerden elde edilen yüksek kaliteli lifler yeni bir iplik oluşturmak için işlenmemiş ipliklerle yeniden eğrilir ve bu malzeme daha sonra yeni tasarımlarda kullanılır. Kaşmirin markanın mevcut üretim ve tedarik zincirinde yeniden kullanılması, döngüselliği en üst düzeye çıkarma ve israfı en aza indirme hedefinin bir parçasıdır.

COS Sürdürülebilirlik Başkanı Francesca Lilley; “Üretim süreci takip edilebilen kaşmir koleksiyonumuzu piyasaya sürmekten heyecan duyuyoruz. COS’ta, değer zincirimizin tamamı ve etkisi için sorumluluk almamızın çok önemli olduğuna inanıyoruz. Bunu müşterilerimizle paylaşmaktan gurur duyuyoruz ve kaşmiri üretim sürecimizde yeniden kullanabilmemiz, bu değerli kaynağa ne kadar saygı duyduğumuzu gösteriyor.” diyerek koleksiyon hakkındaki düşüncelerini paylaştı.

Aid by Trade Vakfı Genel Müdürü Tina Stridde şunları ekledi: “Yeni oluşturduğumuz “The Good Cashmere Standard”ı kullanarak daha sürdürülebilir kaşmir giysiler yaratmak için COS ile bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz. COS ile ortaklaşa, çevresel olarak sürdürülebilir ve sosyal açıdan sorumlu kaşmir üretimi için inisiyatif almaya kararlıyız.”

The Good Cashmere Standard iplikler ve geri dönüştürülmüş kaşmir kullanılarak oluşturulan kaşmir koleksiyonu, Sonbahar / Kış sezonu boyunca mağazalarda ve çevrimiçi olarak cosstores.com’da yer alacak.

İlgili Makaleler