Eski Sevgiliniz Sizi Neden Engelledi?

Sosyal mesafe günlerinde vaktinizi evde geçirirken aklınıza eski günlerin gelmesi çok normal. Hatırlanan güzel anılar ve artan özlem, eski sevgilinizle tekrar konuşma isteğinizi arttırmış olabilir. Ya da sadece durumunu merak ediyor olabilirsiniz, bu belirsiz günlerle nasıl başa çıktığını, bir şeye ihtiyacı olup olmadığını, ailesinin durumunu… Eski sevgiliyle tekrar iletişime geçmek istendiğinde bahane bulmaktan daha kolay ne var ki?

Gelin biraz hatırlayalım: İlk başta her şey çok güzel gidiyordu. Midenizde uçuşan kelebekler, her buluşmadan önce hissettiğiniz heyacan, ayaklarınızı yerden kesen duygular… Sonra her şey sıradanlaştı. Kavgalar başladı. Söylenen cümleler zihinlerde takılı kalmaya başladı ve o gün geldi. Partnerinizle ayrıldınız. Al mektuplarını ver mektuplarımı misali eşyalar değiş tokuş edildi. İletişim koptu. 
Sonra bir gün fark ettiniz ki profiline girdiğinizde boş bir sayfayla karşılaşıyorsunuz. 
Aradığınızda hat direkt meşgule düşüyor. 
Eski sevgiliniz sizi engellemiş. 

Dürüst olmak gerekirse hayatta herkesin kişisel kararlarını alabilme özgürlüğüne sahip olması fikrinin sonuna kadar destekçisiyiz. Eğer eski sevgilinizden kalan hatıralara gözünüz her takıldığında canınız yanıyorsa ve hepsinden kurtulmak istiyorsanız, kibriti çakıp her şeyi yakmanızda hiçbir sakınca yok. Yeniden date’e çıkmak istiyorsanız, hazır olduğunuz zamanı yalnızca siz bilirsiniz. Eğer eski sevgilinizi sosyal medya hesaplarınızdan engellemek size iyi gelecekse, şu ana kadar durduğunuz kabahat. 
Fakat eğer engellenen taraf siz olduysanız, kendinizi şu soruyu sormaktan alıkoyamayabilirsiniz: Neden? 
Ayrılığın üstünden ne kadar zaman geçmiş olursa olsun bu eylemle karşılaşmak her şeyi başa sarabilir. İyileştiğini sandığınız yaralar kendini bir bir belli eder. En başından itibaren eski sevgilinizin tüm hareketlerini ve sözlerini tekrar tekrar kafanızdan geçirmeye başlarsınız. 

Eski Sevgiliniz Sizi Neden Engelledi? 
Bu soruya cevap olarak birçok açıklama yapılabilir. Eski sevgilinizin hayatında yeni biri olabilir, kendini sizden korumak istiyor olabilir, intikam duygusuyla yanıp kavruluyor olabilir, bunu fark ettiğinizde canınızın yanacağını hesaba katarak sizi engellemiştir veya çok daha net bir sebep olarak: Sizinle iletişimini tamamen kesmek istiyordur. Belki de sebebi bu saydıklarımızın ortak bir toplamasıdır. 

Biri hariç hiçbiri sizin canınızı sıkmıyor öyle değil mi? Peki neden böyle? 
Aslında bakarsanız, çok normal. Belki farkında bile değilsiniz ama hala yas dönemindesiniz, hala iyileşmeye çalışıyorsunuz ya da bilinçsizce kendinizi hala eski sevgilinize bağlı hissediyorsunuz. Belki barışmayı belki de yeniden arkadaş olabilmeyi umuyordunuz. Bu noktada en önemli şey dürüst davranıp kendinize nasıl hissettiğiniz itiraf etmek. Neyi, neden hissettiğinizin cevaplarını kendinize dürüstçe verebilirseniz, süreci algılamanız ve anlamlandırmanız dolayısıyla yönetmeniz de daha kolay hale gelecektir. 

“Beni Neden Engelledi?”
Birini sevdiğiniz zaman o kişinin hayatına şahitlik etmek sizi mutlu eder. Başarıları sizin başarılarınız olur, trajedileri sizin trajedileriniz. Başına gelen iyi şeyler de kötü şeyler de sizin hayatınızı ve duygu durumunuzu etkiler. O kişiden ayrıldığınız zaman yalnızca sevdiğiniz birini kaybetmezsiniz, o kişinin hayatına şahitlik edişiniz de son bulur. Fakat yine de birkaç tuşla kendi çapınızda bu şahitlik etme durumunu sürdürebilirsiniz, evet buna sosyal medya etkisi diyoruz. Eski sevgilinizin yeni işini, yeni arkadaşlarını, yeni seyahatlerini ve yeni ilişkilerini Instagram veya diğer sosyal medya hesaplarından öğrenebilirsiniz.
Eski sevgilinizin hayatının çok yolunda gittiğini düşündüğünüz zamanlarda kendi ilişkinizi hatırlayın. İkinizin mutlu gözüktüğü bir fotoğrafı paylaştığınızda gerçek hayatta birbirinize sinir olduğunuz hiç oldu mu? Tüm o filtrelerin ardındaki kişiyi tanıyorsunuz, bu yüzden hayatınızın gidişatını onunkiyle karşılaştırıp kendinize yüklenmeyin. 

Sizi neden engellediğini bilmemek gerçekten çok can sıkıcı. İhtimaller ve belirsizlikler arasında gidip gelerek kafanızda senaryolar oluşturmanıza sebep olan bu durum mental olarak sizi oldukça yıpratacak. Fakat asıl düşünmeniz gereken nokta şu: İyi ya da kötü nasıl bir ayrılık süreci yaşadıysanız -ki bizce iyi ayrılık yoktur- sebebini siz biliyordunuz. Birbirinize uygun değildiniz ki ayrıldınız, işler yolunda gitmedi ki ayrıldınız, hayata bakışınız bir noktada artık paralel değildi ki ayrıldınız; bir sebepten dolayı ayrıldınız. Ve yolunuza devam ettiniz. O yöndeki ilerlemenizi de sürdüreceksiniz, şu an bile sürdürüyorsunuz. 
Sosyal izolasyon sürecinde eski sevgilinize ulaşmak içinizden geliyorsa önce durun ve derin bir nefes alın, beyin olumsuz anılardan ziyade kendinizi mutlu hissettiğiniz anları size hatırlatmaya proglamlanmıştır, her şey ne kadar güzeldi diye düşünmeniz gerçekten sadece bu yüzden. Eski sevgilinizle bir sebepten dolayı ayrıldınız ve yeniden bir araya gelseniz bile o sebep bir şekilde varlığını sürdürmeye devam edecek. Sağlıksız ve içinize sinmeyen bir ilişkiyi sürdürmek fırtınanın kopmasını beklemek gibidir. Bunu kendinize yaşatmayın. 

Öyleye Sorunun Cevabı 
Eski sevgiliniz tarafından engellendiyseniz, öldü mü kaldı mı gibi soruların cevabını bilmeniz istenmiyor demektir ve bu da aslında sorunuza verilen bir cevaptır. 

 

İlgili Makaleler