Ferah ve Leziz: Limonlu Sorbe

Malzemeler

  • 250 gramtoz şeker
  • 40 gr grampudra şekeri
  • 1 su bardağılimon suyu
  • 1 adetlimon kabuğu rendesi
  • 600 mililitresu

Nasıl Yapılır?

  1. Şurup için, bir tencerede su ve şeker homojen bir karışım haline gelene kadar kaynatın.
  2. Şurup kaynadıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  3. Şekerli şurubu bir kaseye aktarın ve rendelenmiş limon ile karıştırın.
  4. Limon suyunu ve pudra şekerini de ekledikten sonra iyice karıştırın.
  5. Karışımı donduracağınız kalıba alın ve 1 gece buzlukta bekletin.
  6. Nane yaprakları ile servis edin.

Tarif yemek.com‘dan alınmıştır. 

İlgili Makaleler