10 Adımda Saçlarınızı Yaza Hazırlayın

Saçınızı kışın yıpratıcı etkilerinden arındırın
Yaza girerken kışın kurumuş olan saçları yeniden canlandırın. Bunun için bakım maskelerinden yararlanabilirsiniz. Seçeceğiniz bakım maskelerinin içeriğinde Phytokeratin olmasına dikkat edin. Phytokeratin hidrolize mısır, buğday ve soya proteinleri bitkilerden elde edilen yüksek koruyuculuk özelliğine sahip bir proteindir. 17 farklı aminoasitten oluşan Phytokeratin, saça ihtiyacı olan nem ve parlaklığı sağlarken, hasar gören kütiküla pulları arasında depolanarak saçı bir film tabakası gibi kaplar.
Solda: Brooklyn Decker
 

Saç derinize nem verin
Saç derisine nem kazandırmak için saç derisine uygulanabilecek bitkisel içerikli saç kremleri kullanın. Kullandığınız saç kremlerinin pH değerinin saç ve saç derisi ile uyumlu olması önemli. Bitkisel içerikli saç kremlerinin B5 ve C vitamini takviyeli olanlarını özellikle tercih edin, çünkü bu vitaminler saç kökünü ve saç tellerini onarmaya yardımcı olur. Özellikle C vitamini saçın nem dengesini koruyarak, saç diplerine uygulandığında saça ve saç derisine sağlık kazandırır.
 
Solda: Diane Kruger

Beslenmenize dikkat edin
Yaz aylarına girildiği şu günlerde zayıflamak için diyet programları kaçınılmaz olacak. Bilinçsiz diyet yapıyorsanız saçlarınız da bundan olumsuz yönde etkilenecektir. Vitaminlerin veya vücut için gerekli minerallerin uzun süreli eksikliği, saç köklerini dolayısıyla saçları olumsuz etkiliyor. Bu nedenle öncelikle B grubu vitaminlerin bulunduğu tahıl ve süt ürünlerine beslenmenizde mutlaka yer vermeli, ayrıca çinko içeren deniz ürünlerini, folik asit ve demir içeren koyu yapraklı sebzeleri ve protein içeriği ile zengin baklagilleri tüketin.
Solda: Catherine Middleton

Matlaşmaya mücadele edin
Kış mevsiminde saçın nem kaybı yüzünden saçlar matlaşır ve ışıltısını kaybeder. Yaz aylarına girerken saçların daha ışıltılı görünmesi için beslenmeye dikkat etmenin yanı sıra bu sorun için üretilmiş bitkisel içerikli durulanmayan sıvı saç kremleri mevcut. Bu kremleri saçlarınıza masaj yaparak uygulayın ve ardından geniş dişli tarakla nazikçe taramaya özen gösterin.
 
Solda: Chloe Moretz

Saçlardaki elektriklenmeyi yok edin
İyi görünümlü saçın önündeki engellerden biri de elektriklenme. Saçların elektriklenmesinde mevsim geçişlerinin yanı sıra yanlış şampuan kullanımı, aşırı sıcak su ile yıkamak, metal saç fırçaları ile saçları taramak etkili. Daha yumuşak görünümlü saçlar için saçlarınızı ılık hatta soğuğa yakın su ile yıkayın, metal taraklardan uzak durun. Elektriklenme sorununa karşı üretilen bakım maskelerinden de faydalanabilirsiniz.
Solda: Zoe Saldana

Keratin takviyesi yapın
Her gün fön, düzleştirirci gibi elektrikli şekillendiricilerle saçları şekillendirmek ya da röfle, saç boyası gibi kimyasal işlemlerle saçları renklendirmek onların güçlü kalmasını sağlayan keratin proteininin tükenmesine neden olur. Bu durum yaza girerken daha belirgin hale gelir. Bu sorun zaman içerisinde saçların güçsüzleşmesine ve dökülmelere neden olur. Bu yüzden önce saçlarınızı derinlemesine beslemelisiniz. Bu nedenle saçlarınıza Phytokeratin takviyesi yapmalısınız. İçreğinde Phytokeratin olan bakım serilerini kullanabilirsiniz.
 
Solda: Gwyneth Paltrow

Stresten uzak durun
Havalar güzelleştikçe açık havada olmak istiyoruz. Ancak yaşam koşulları gereği iş hayatı bizi kapalı ortamlarda olmaya itiyor. Bu da ister istemez strese yol açıyor. Stres nedeniyle saç dökülmesi gittikçe artıyor. Bu nedenle stresten uzak durmaya özen gösterin.
Solda: Poppy Delevingne

Saç dökülmelerine karşı önlem alın
Mevsim geçişlerinde artan saç dökülmesi sorunu için koparak dökülme karşıtı ürün kullanımı çözüm değil. Gerçek saç dökülmesi saçların ömrünü tamamlayarak kökten ayrılması anlamına gelir. Saçlarımız koparak dökülmezler, sadece kırılırlar. Bu nedenle bitkisel içerikli ve gerçek saç dökülmesi için üretilen ürünleri düzenli olarak kullanın.
Solda: Sarah Jessica Parker

Kepeğe dikkat
Mevsim değişiklikleri saç derisinin de kurumasına neden olur. Pul pul dökülen saç derisi istenmeyen görüntülere yol açar. Kepek şampuanları, kepeğe karşı etkinliği kanıtlanmış aktif maddeler içerirler. Saçı arındırır ve her gün düzenli olarak kullanıldığında gözle görülür kepek oluşumunu engeller.
Solda: Amy Adams
 

Mutlaka yapın…
Yaz boyunca denizin tuzlu suyuna, havuzun kloruna ve güneş ışınlarına maruz kalan saç telleriniz zayıflayıp yıpranacak. Zayıf ve yıpranmış saçlar için özel olarak geliştirilen formüllü ürünleri bir an evvel kullanmaya başlamak gerekiyor. Bitkisel içerikli ve onarıcı etkiye sahip bu ürünler, saçı film gibi kaplayarak kimyasal ve fiziksel etmenlerin zararlı etkilerine karşı koruyacaktır. İçten beslenen saç, canlanır, tüm gün ışıldar.
Solda: Nina Dobrev
 

İlgili Makaleler