10 Dakikada Göz Alıcı Saçlar

Yandan Örgü

1. Adım Bu model için ideal olan iki gün önce yıkanmış ya da hızlıca kurutulmuş ya da hacim veren ürün sürünmüş saçlar. Saçlarınızı örmek üzere parçalara ayırın.  Ardından enseye yakın bir saç tutamını ayırın. Ayırdığınız tutamın karşı hizasında o tutamı da alarak saçlarınızı birleştirin.

2. Adım Omuz hizasına gelene kadar saçınızı gevşek bir şekilde örün, uçlara doğru ilerledikçe örme işlemine daha sıkı bir şekilde devam edin. Saç ucunu lastik bir tokayla sabitleyin.

3. Adım Saçlarınızı sabitleyin ve elektriklenen saçlar için saç spreyi kullanarak pürüzsüz bir örgü elde edin.

Daha fazla zamanınız varsa “Kakül ya da perçeminiz yoksa saçınızın ön kısmından bir tutam alıp örgünüzle aynı hizaya gelecek şekilde maşayla hafifçe kıvırın ve daha yumuşak bir görünüme kavuşun.“ diyor Jennifer Hudson’ın saç stilisti Kiyah Wright. 

Lastik tokalar
adedi 2 TL
parfümerilerde 

Hacimli At Kuyruğu

1. Adım Bu model için saçlarınızın düz ve kuru olması gerekiyor. Öncelikle saçınızın aşağıdan yukarıya kısa bölümlerinden işe başlayın. Aşağıdan yukarıya doğru giderek krepe tarağı yardımıyla hacim verin. Saçınızın her yanını geriye doğru tarayın ve krepe yaptığınız kısma biraz sprey sıkın.  “Hacim veren saç ürünleri saçlarınızın gün boyu aynı şekilde görünmesini sağlayacak.” diyor saç stilisti Riawna Capri.

2.Adım Krepe tarağıyla ile şekillendirdiğiniz kısım ve saçların geri kalanını birleştirerek lastik bir tokayla tutturun.  Saçlarınızın yanlarının pürüzsüz ve sıkı olmasına dikkat edin. Saç spreyiyle saçlarınızı sabitleyin.

Daha fazla zamanınız varsa At kuyruğunun başlangıç noktasından ince bir tutam saç alıp tutamın tam ucuna kadar örün ve bu örgüyü kullandığınız lastik tokanın üzerine dolayın, at kuyruğunun altına geldiğinizde iki tel toka yardımıyla sabitleyin. 

Texture Extreme
Hold jel, 18,80 TL
kuaförlerde 

Frederic Fekkai
Large Round fırça
190 TL
parfümerilerde 

Dağınık Yan Topuz

1. Adım Toplama işlemini kolaylaştırması için kurutulmuş saçlarınıza hacim veren ve saçların kaymasını önleyen bir ürün uygulayın. Saçlarınızı bir tarafta birleştirerek lastik tokayla toplayın. Topuz kısmına biraz daha stil katmak isterseniz saçlarınızın iç kısmını tutarak, üstte kalan bir kısmını lastikten dışarı doğru geçirin (Saç renginizle örtüşen bir lastik seçmeye özen gösterin). İstediğiniz kadar saçı dağınık bir şekilde dışarı taşırdıktan sonra lastiği bu taşan tutamların üzerinden de geçirerek topuzunuzu sabitleyin.

2. Adım Dağınık görünmesi için topuzunuzdan birkaç tutam saç çıkarın. İstediğiniz “dağınık topuz”a ulaşmak için ya bu tutamları bırakın, dağınık kalsınlar ya da onları daha bol bir şekilde topuzunuzun üstünden geçirerek ensenizin üstünde tel tokalarla sabitleyin.

3.Adım Elektriklenen saçlarınıza biraz sprey uygulayın  “Dağınık ve özensiz bir topuz için saatlerce uğraşmayın.” diyor saç stilisti Robert Ramos. 

Oriflame Hair X
Protecting&Anti Static Mist
Koruyucu Sprey
14,90 TL
Oriflame.com.tr 

Nivea Styling Spray Volume
Sensation Sprey
17,81 TL
Watson`s 

Phyto Botanical
Straighting Balm
55 TL, eczanelerde 

İlgili Makaleler