40 Yaş Üstü Kadınların İhtiyacı Olan 5 Bakım Ürünü

Çift aşamalı yüz temizliğinin ikinci adımı jel veya köpük temizleyici ile yüz yıkamak. Temizleyici seçiminde antioksidan açısından zengin, faydalı içerikleri barındıran, nazik ve cilt bariyerini destekleyen bir yüz temizleyicisi seçmek oldukça önemli.

Youth to the People – sephora.com.tr

Vitamin C serumları sadece güneşin verdiği zararlardan korumakla kalmaz aynı zamanda ortaya çıkan sivilce ve lekelerin de zamanla yok olmasını sağlar. Güneş koruma faktörünüzün üzerine her sabah vitamin C serumunu sürmeyi ihmal etmeyin. 

Skin Ceuticals – C E Ferulic serum, dermoeczanem.com

Retinol adı verilen A vitamini, kırışıklıkların azalmasına yardımcı olur. Ayrıca yaş ilerledikçe yavaşlayan hücre yenilenmesinin hızını arttırır. Böylece daha parlak ve gergin bir cilt yapısının oluşmasına zemin hazırlar. Bu nedenle içinde retinol vitamini bulunan kremler tercih edin.
 
Retinol, 50 TL, yetkili eczanelerde.

Cildin zarar görmesine engel olan vitamin C, E ve yeni kolajen oluşumunu destekleyen peptipler gibi içinde doğal antioksidan bulunan kremleri tercih edin.

The Body Shop, 67,90 TL,
(0212) 345 53 75.

Yaş ilerledikçe kan akışı yavaşlar ve bu da göz altlarında şişliklerin oluşmasına neden olur. Kafein, kan kanallarını sıkıştırır ve göz altı şişliklerini bastırır. Bu nedenle içinde kafein bulunan göz altı kremini masaj yaparak uygulayın. Göz altındaki şişliklerin azalacağını fark edeceksiniz.

Garnier, 27 TL, yetkili eczanelerde.

Her yaşın bir güzelliği var sözünün doğruluğuna inanın ve gençken özen gösterdiğiniz cilt bakımınıza, yaşınız ilerledikçe daha da zaman ayırmaya çalışın. Eğer yaşınız 40 ve üzeriyse de size önereceğimiz bu beş bakım ürününü çantanıza eklemeyi unutmayın!

40’lı yaşlarındaki kadınların ihtiyacı olan bakım ürünlerini keşfetmek için okumaya devam edin!

Çift aşamalı yüz temizliği, son yıllarda önemi anlaşılarak bir çok kişinin cilt bakım rutininin olmazsa olmaz parçası haline geldi. 
Yüz temizleme yağları veya balmlarının bu kadar popülerleşmesinin en büyük sebebi ise cildi etkili bir şekilde kir, güneş kremi ve makyajdan arındırarak gözeneklerin derinlemesine temizlenmesini sağlaması.

İlgili Makaleler