Avokado Mucizesi

Kabın içinde yarım avokadoyu, iki çay kaşığı deniz tuzu ile karıştırın. Karışımı ellerinize sürün ve nazikçe ellerinizi ovun. Ellerinizi bu karışım ile yaklaşık iki dakika kadar ovduktan sonra ılık suyla yıkayın. Maske, anında ellerinizdeki ölü derileri yok edecek ve nemlenmesini sağlayacak.

Olgunlaşmış avokadonun yarısını bir kaba koyarak ezin. Ezdiğiniz avokadonun içine bal, yumurta beyazı ya da yoğurt ekleyin. Hazırladığınız karışımı yüzünüze ve boyun kısmınıza sürerek 15 dakika bekleyin. Daha sonra ılık su ile duş alarak yüzünüzdeki maskeyi temizleyin. Bu uygulamayı haftada bir kere uygulayın.

Bir kabın içinde yarım avokadoyu ezin, yarım limon sıkın ve karışıma çok az zeytin yağı ekleyin. Saçlarınıza bu karışımı sürün ve bir havlu ile sarın. Maskeyi 20 dakika saçınızda beklettikten sonra duşta iyicene temizleyin. Saçlarınıza güç katmak için bu maskeyi haftada bir kere tekrarlayın. 

Göz serumlarının içeriğindeki ortak başrol oyuncusu vitamin C’dir. İçinde vitamin C bulunduran avokado da göz altında oluşan şişlikleri yok etmede yardımcı olan meyvelerden biri. Buzdolabınızdan çıkardığınız soğuk avokadodan ince bir dilim kesin ve gözlerinizin üzerine koyarak 15 dakika bekleyin. Uygulama ile göz altlarınızdaki şişliklerin ve yorgunluk nedeniyle oluşan morlukların azaldığını fark edeceksiniz.

Sağlıklı yaşamın öncü besinlerinden avokadoyu güzellik rutininize ekleme zamanı geldi. İçinde antioksidan, vitamin C, vitamin E ve nemlendirici etkili yağlar bulunduran avokado, cilt ve saç için doğal bakım sağlamaya yeterli oluyor.
 
İşte güzellik rutininize ekleyebileceğiniz avokado ile yapabileceğiniz bakımlar!

Bu yaz avokado en yakın dostumuz olacağa benziyor. Güneş yanıklarının verdiği acıyı azaltacak ve teninize sakinleştirici bir etki verecek avokadoyu buzdolabında tutun. Soğuk avokadoyu bir kapta ezin ve yanmış bölgenize sürerek 15 dakika bekletin. Yanığınıza göre uygulamayı tekrarlayın ve cildinizi güneş koruyucu sürerek korumayı asla unutmayın.

İlgili Makaleler