Backstage Tüyoları

PRATİK SAÇLAR 

Yüksek Topuz

Saçlarınıza basit bir topuzla şekil vermenin kolay ve sizi yormayan bir stil olduğunu biliyoruz. Yeni bir tarz için saçlarınızı tepeden olacak şekilde atkuyruğu yapıp örün ve kuyruğu kendi etrafında döndürün. “Böylece topuz daha şık ve zengin görünecektir,” diyor saç stilisti Mark Townsend. Birkaç saç telini dışarıda bırakarak daha salaş bir görünüm elde edebilirsiniz. 

Cara Delevingne

PRATİK SAÇLAR 

Kolay Şekil Alan Saçlar

Saçlarınız kirliyse dert etmeyin. Çünkü yıkamanın ertesi gününde saçlar daha iyi şekil alır. Eğer iki-üç gün yıkanmamış saçlarınıza şekil veremiyorsanız,  toplamadan ya da topuz yapmadan önce kuru şampuan sıkın. Tıpkı saç uzmanları Paul Hanlon’ın yaptığı gibi…

Batiste kuru şampuan, 24 TL,
Sephora; (0212) 345 60 35.

SADE MANİKÜR

Pratik Tırnak Bantları

80’lerin takma tırnak stilini yaratmak için Instagram’daki #throwbackthursday hashtag’ine gerek yok. Manikürü kısa yoldan halleden takma tırnaklar bu sezon oldukça trendy. “Şimdilerde birçok alternatifi bulunan takma tırnakları yapıştırıcı ile ya da kendinden yapışan bantları ile uygulayabilirsiniz,” diyor takma tırnakları Marc Jacobs defilesinde kullanan tırnak uzmanı Marian Newman. “Bir ya da iki gün dayanan tırnak bantları kendi tırnaklarınızı kurutarak zarar vermiyor. İstediğiniz renk ojeyi üzerlerine uygulayabiliyorsunuz. Oje sürme işlemini kullanmadan bir gün önce yapın.”

Sparitual Innocence oje, 27 TL, Harvey Nichols; (0212) 319 11 00.
Sephora tırnak bantları, 19,90TL; (0212) 345 60 35. 

SADE MANİKÜR

Ekspres Bakım

Oje sürmediğinizde kendinizi bakımsız mı hissediyorsunuz? Belki bir geceliğine ojeden feragat edebilirsiniz. “Manikür yerine sadece tırnak bakım kremini sürerek tırnakları nemlendirin,” diyor Prabal Gurung modellerinin bakımlarını yapan Honey. Daha sonra sünger törpü ile tırnaklarınıza parlaklık verin.

Mavala tırnak eti kremi, 37,39 TL; eczanelerde. Sephora törpü,
19,90 TL; (0212) 345 60 35.

SADE MANİKÜR 

Uzman Görüşü

Düzinelerce saç kurutma makinesi moda haftası süresince kuliste hayat kurtarıyor. Ancak bazıları saçlarda değil, modellerin manikür bitiminde tercih ediliyor. Fön makinenizi soğuğa ayarlayın ve ojenizi hızlıca kurutun!

Phillips Pro Care saç kurutma makinesi, 99 TL; mediamarkt.com.tr

Yazın günlerinizi bir aynanın önünde değil, dışarıda geçirmek istiyorsanız, defile görünümlerinin yaratıcısı saç, makyaj ve tırnak uzmanlarından aldığımız en yeni ipuçlarına göz atın. Bu trendleri evde mutlaka deneyin!

Makyaj, saç ve manikürlerde podyumdan ilham almak için tıklamaya devam edin.

Marc Jacobs

YAZ SICAĞINA DAYANAN MAKYAJ 

Pürüzsüz Cilt

Mevsim nedeniyle makyajınızda hafiflik arıyor olsanız da cildinizi makyaja hazırlamak için yine de birkaç ürün kullanmanız gerekiyor. Bu ürünleri kullanmazsanız yaptığınız makyaj kısa bir süre içinde dağılacaktır. Makyaj uzmanı Tom Pecheux, fondöteni kullanmadan önce, cilde nemlendirici ve yüzeyi kusursuz hale getirecek jojoba yağlı krem ve onarıcı serum uyguluyor.

Eau Thermale Avene Cicalfate Restorative krem, 39 TL; eczanelerde.
Estée Lauder Idealist gözenek giderici krem 50 ml, 295 TL; parfümerilerde.
Estée Lauder Double Wear Light Stay in Place fondöten, 127 TL; parfümerilerde. 

YAZ SICAĞINA DAYANAN MAKYAJ 

Abartısız Buğulu Gözler

İhtiraslı bir yaz gecesi için buğulu göz makyajını eyeliner’ı fazla kullanarak abartmayın. “Kremsi yapıdaki eyelinerla sadece kirpik çizgilerinizin etrafına çizgi çekin,” diyor makyaj artisti James Kaliardos. Nicole Miller şovunda siyah eyeliner’ı hızlıca dağıtarak modellerin göz kapaklarında hafif salaş bir görünüm yarattı. 

YAZ SICAĞINA DAYANAN MAKYAJ  

Güneşsiz Bronzluk

“Tek ihtiyacınız olan şey cildinizi güneşte yanmış gibi gösterecek şeftali tonunda bir krem allık,” diyor Prabal Gurung defilesindeki makyajların yaratıcısı Diane Kendal. “Elmacık kemiklerinize bir miktar sürün ve dağıtın.”

YAZ SICAĞINA DAYANAN MAKYAJ 

Natürel Farlar

Seyahat ederken renkli farların terden dolayı dağılması çok normal. Çözümü? “Doğal far tonları makyajda 20 dakikadan fazla zaman geçirmek istemeyenler için ideal,” diyor Sephora makyaj artisti Erik Soto. “Bej tonundaki farı kaşlarınızın altına uygulayın,” diyor Elizbeth and James’de görünümlerin yaratıcısı Soto. “Daha koyu farı göz kapaklarına uygulayın ve kahverengi maskarayla kullanın.”

Clinique All About Shadow Foxier tekli göz farı,
67 TL; clinique.com.tr.
Nars Artistry far fırçası,
99 TL; (0212) 373  25 40. 

YAZ SICAĞINA DAYANAN MAKYAJ 

Uzman Önerisi

Göz kapaklarınıza uyguladığınız simli farlar ya da allık dağılarak makyajınızı mı bozdu? Makyaj artisti James Kaliardos sargı bezi bantını yapıştırarak bu hataları gideriyor.

Sargı bezi bantı, 12,40 TL;
eczanelerde.

SADE MANİKÜR

Renkte Natürel

Lavanta ve bordo tonlarının yanında bej tonları size sıradan gelebilir. Fakat bu tonların zaman  kazandıracağını biliyor musunuz?  “Bunun nedeni açık tonların daha az renk pigmenti içermesi nedeniyle
daha hızlı kurumaları,” diyor tırnak uzmanı Jin Soon Choi.  Bonus bilgi: Natürel ojelerde çizilmeler ya da bozulmalar daha az fark edilir.

Dior Vernis No: 155 Tra-la-la, No: 413 
Grége, 64 TL; parfümerilerde. 

PRATİK SAÇLAR

Güncel  Atkuyruğu

Saçlarınızı ortadan ayırararak yapıştırın ve ensede atkuyruğu yapın. Orlando Pita’nın Derek Lam’da yaptığı gibi de kuyruk kısmını kabartın. Lastik takılmış kısmı kaldırarak kuyruktan alt kısma doru fırça yardımıyla saçlarınızı kabartın. Daha fazla hacim için kuyruk kısmını üç bölüme ayırın ve maşa ile şekil verin.

Derek Lam

PRATİK SAÇLAR

Pratik Dalgalar

Dalgalı saç yapma ipuçlarından oluşan bir el kitabına gerek yok. Saç köpüğünü kuru ya da nemli saç tellerine sürün ve daha sonra tarakla aşağıya doğru tarayın. Böylece üst kısmı düz tutabilirsiniz,” diyor
Badgley Mischka’da bu tekniği kullanan saç stilisti Peter Gray. Saçlarınızın alt bölümlerine bukle maşasıyla da dalga verin.

John Frieda Luxurious Volume köpük, 27 TL; eczanelerde.  

İlgili Makaleler