Paris Moda Haftası’ndan Makyaj Detayları

Balmain makyajında koyu kahverengi ve siyah tonlar kullanılarak buğulu bir bakış sağlandı. Kirpiklere abartıya kaçmadan hafif dokunuşlar ile maskara uygulanarak doğal bir görüntü kazandırıldı. Yanaklara şeftali ve bronz renklerde allık sürülerek sıcak tonlar yansıtıldı. Dudaklarda ise doğal görünüm için hafif toz pembe bir ruj kullanıldı.

Chanel, 1990’lı yıllardan ilham alan ve teknolojik gelecek görünümü veren renkli bir makyaj uyguladı. Dudaklar renkli ve parlak dudak parlatıcısı ile boyanırken, elmacık kemiklerinden şakaklara kadar ise parlatıcının renginden bir allık uygulandı.

Gezginden ilham aldığını söyleyen makyaj artisti Linda Cantello, modellerin cildine çok az fondöten, elmacık kemiklerine ve şakaklara allık, kaşlara kaş boyası, kirpiklere maskara, dudak ve göz kapaklarına ise Armani Rouge D’armani Sheers In Far Away rujunu uyguladı.

Makyaj artisti Sally Branka ve ekibi, cildin kusurlu bölgelerine kapatıcı uyguladıktan sonra modellerin göz kemiklerine, alt kirpik çizgisine, elmacık kemiklerine ve burnunun üstüne bronzlaştırıcı pudra sürdü. Daha sonra siyah göz kalemi ile gözün iç bölgelerini çerçeveledi. Brank bu makyaj ile sudan çıkarak makyaj yapan bir sörfçü kızı yansıtmak istedi. Modeller podyuma çıkmadan önce ise makyaj artisti cilde ufak bir parıltı vermek için Clarins markasının Blue Orchid yüz yağını modellerin elmacık kemiklerinin üstüne ve kaş hizasına sürdü.

Makyaj artisti Diane Kendal, podyumda yürüyen modellerin gözlerinde çoklu tonlarda parlak renkler oluşturdu. Mor, turuncu ve mor renklerde makyaj boyası kullanan makyaj artisti fırça yardımı ile bunları dağıtarak göz kapaklarının üstüne Elizabeth markasının Arden Eight Hour Cream ürününü sürdü. Böylece pigmentleri karıştırdı.

Makyaj artisti Lisa Eldridge, Sonia Rykiel modellerinde koyu renk bir göz makyajı uyguladı. Makyaj artisti, kirli ve sisli bir görünüm elde etmek için Lancôme markasının ​Saint-Germain far paletinden koyu tonlarda far kullandı.

Giambattista Valli modellerinin makyajlarını yapan makyaj artisti Val Garland, dudaklarda kırmızı etki yaratırken genç bir görünüm yaratmak istediğini söylüyor. Sadece dudaklarda kırmızılık kullanıp ciltte de mat bir görünüm oluşturan makyaj artisti modellerde gençlik etkisi yarattı. Makyaj artisti bu kadife ve mat cilt için ise ilk olarak hafif yapılı pudra fondöten kullandı. Daha sonra dudaklara kırmızı ruj sürerek dudak çevresini fırça yardımıyla pudra ile dağıttı ve doğal bir görüntü oluşturdu.

İlgili Makaleler