Bikini ve Mayo Bakımı İçin Bilinmesi Gerekenler

Kayalıkların üzerinde ya da havuz kenarında yerde oturmamaya özen gösterin. Çünkü oturduğunuz yerdeki pürüzlükler bikini ya da mayonuzun iplerinin çekilmesine veya tüylenmesine neden olur. Bu nedenle mümkün olduğunca oturacağınız yere havlu sermeye çalışın.

Kuruturken bikinilerinizi ters çevirin. Çünkü güneş ışığı, bikinilerinizin renklerini alabilir. Ayrıca kuruturken bikinilerinizin kumaşının zarar görmemesi için mandal ile asmayın. Mandal yerine bir iple bağlayın ya da düz bir alana sererek kurutun.

Çok beğenerek aldığımız ve kullandığımız bikini ve mayolar, kullandıkça ya da dikkatsiz davrandıkça bozulmaya, zarar görmeye başlar. Ancak ufak bakım tüyoları ile bikini ve mayolarımızın kullanım süresini uzatmak mümkün.

Tatile çıkmadan önce bikini ve mayoların bakımı hakkında bilmeniz gerekenlere bakmak için tıklamaya devam edin!

Denize ve havuza girdikten sonra bikininizi mutlaka yıkayın. Çünkü tuzlu su ve klor bikininizin dikiş ve lastik kısımlarına zarar verir.

Bikini ve mayolarınızı yıkamak için çamaşır makinasına atmayın. Çünkü çamaşır makinası bikinilerin çekmesine neden olur. Bu nedenle soğuk ya da ılık su altında beyaz sabun ile elinizde yıkamaya çalışın.

Bikinilerinizi nemli olarak plastik ya da havasız torbaların içinde bırakmayın.

İlgili Makaleler