Boyalı Saçlar İçin Bakım Yöntemleri

Saçlarınızı boyatmak, her ne kadar istediğiniz saç rengine sahip olmanızı sağlasa da saçlarınızın zarar görmesine neden olur. Bu nedenle boyattığınız saçlarınızın bakımlı gözükmesinin ilk ve en hızlı yolu onları kestirmek. Saçınızdaki kırıkları düzenli olarak kestirerek bakımlı ve sağlıklı olmasını sağlayın.  

Güneşe çıkarken cildinizi koruduğunuz gibi saçlarınızı da koruyun. Şapka takarak güneşin zararlı ışınlarından onları koruyun ya da havuzun klorundan saçlarınızı korumak için bone takın. Güneş etkisini kaybettikten sonra dışarı çıkmanız da saç renginizi korumak için alternatif olabilir.

Saç boyanızın uzun süre dayanması ve kuaför salonunda harcadığınız zamana değmesi için saç bakımınıza dikkat etmelisiniz. Düzenli olarak yapacağınız bakımlar ile boyalı saçlarınızı daha uzun süre kullanın. 

Boyalı saçlara uygun bakım yöntemlerine bakmak için tıklamaya devam edin!

Kurutma makinesi, saç düzleştiricisi, maşa gibi saçlarınıza yüksek ısı vererek onların zarar görmesine neden olan aletleri kullanmamalısınız. Bunlar yerine saçlarınızın havanın doğal ısısı ile kurumasını bekleyin ya da saç şekillendirici bakım ürünleri kullanın. Eğer ısı veren makineleri kullanmakta ısrarcıysanız şekillendirme önce saçlarınıza ısı koruyucu ürün sürün.
 

Saçlarınızı kestirdikten sonra onları canlandırıcı ve onarıcı saç bakım ürünleri ile güçlendirin. Ancak saç renginiz için uygun olan şampuan ve nemlendirici kremi bulmalısınız. Çünkü boyalı saçlara yönelik şampuan ve kremler, kimyasallar nedeniyle zarar gören saçlarınızı onarmak için özel üretilmiştir. Ayrıca bu ürünler, güneşin UV ışınlarından ve saç şekillendirici makinelerin verdiği ısıdan korumaya yardımcı olur.

Koruyucu saç maskesi kullanın. Maskeler, saçlarınızda bariyer oluşturarak çevreden ve ısıdan gelen zararlara karşı korur.

İlgili Makaleler