Bronz Cilt Uygulama Tüyoları

Isınan havalar, kendini belli eden güneşle birlikte ışıltıları da cilde taşımanın tam sırası. Küçük fırça darbeleriyle cildinize terracotta ya da bronzlaştırıcı pudra uygulayarak bu ışıltıları yakalayabilirsiniz. İpuçlarını okumaya devam edin ve makyajınızda bronz ciltleri uygulayın…

Eva Longoria 

Temel Noktalar

– Jessica Alba gibi gayet doğal duran bronz bir cilt için cilt tonunuza en uygun terracottayı elmacık kemiklerinizin üzerine, burun kemerinize ve alnınıza uygulayın.

– Dikkati yanaklarınıza çektiğinize emin olun ama çok yoğun terracotta kullanmamaya dikkat edin.

Jessica Alba

Açık Tenliyseniz

Eğer Julianne Hough gibi açık tenliyseniz seçtiğiniz bronzlaştırıcı çok koyu ya da turuncu renkli olmamalı; cildinizle uyumlu olan renklerde olmalı. Sizin ten renginiz için en uygunu pembe tonlar taşıyan terracotta`lar olacaktır. Bunun için Guerlain`in 4 Seasons Terracotta`sını (183 TL, parfümerilerde) tercih edebilirsiniz. Palette bulunan dört rengi de fırçayla alıp yüzün tamamına uygulayın ya da açık tonları elmacık kemiklerinin etrafına uygulayarak daha paralk bir görünüm yakalayın.

Julianne Hough

Buğday Tenliyseniz

Hilary Duff gibi buğday ciltlere sahip olanlardansanız biraz daha koyu tonlarda seçim yapabilirsiniz. Dior`un Nude Tan Paradise`ı (133 TL, parfümerilerde) sizin cilt renginiz iöin uygun olabilir. Bu renkler hem yüzünüzü daha orantılı gösterecek hem de baskın bir bronzluk vermeyecektir. Eğer pembe tonları tercih etmek istemiyorsanız kayısı tonları da cilt renginizle uyumlu olacaktır. 

Hilary Duff

Esmer Tenliyseniz

Olivia Munn gibi siz de esmer tenliyseniz bronzlaştırıcıları kullanma konusunda çok şanslısınız demektir. Hangi renk tonundan seçerseniz seçin, hemen hepsi cildinizle uyumlu olacaktır. Sephora`nın Sun Disk Limited Edition`ını (49,90 TL Sephora) kullanarak cildinize renkli bir ışıltı katabilirsiniz. 

Olivia Munn

Doğal Görünüm İçin

Eğer bronzluğunuzun olabildiğince doğal görünmesini istiyorsanız mat, ışıltı içermeyenlerden seçim yapmanız gerekiyor. Onları kullanırken en etkili sonuç için yanaklarınıza uygularken fırçayı göz kenarlarına kadar ilerletmeniz. 

Üstte: Bronzing Powder, Bronzlaştırıcı pudra, 190 TL, parfümerilerde
Altta: Color Adapt Bronzer, bronzlaştırıcı pudra, 39,20 TL Sephora mağazalarında

Bronz Cildi Tamamlamak İçin

Bronz ciltlere en çok hafif pırıltılar içeren ruj ya da dudak parlatıcıları yakışıyor. Makyajınızı tamamlamak için turuncu ya da pembe tonlarda dudak parlatıcısı ya da nemlendirici kullanarak gün boyunca taze görünebilirsiniz.

Chubby Stick for Eyes, kalem far
49,90 TL, parfümerilerde 

İlgili Makaleler