Cilt Bakımınız İçin 2016’nın En İyi Güzellik Ürünleri

Cilt bakımı, bir kadının en önemli güzellik rutinlerinden biridir. Ancak bu bakımı uygularken cildimiz için en iyi ürünün hangisi olduğunu düşünmekten kendimizi alıkoyamayız. Biz de bütün bu sorular için 2016 yılının en iyi cilt bakımı ürünlerini bir araya getirdik.

2016 yılının en iyi cilt bakım ürünlerini ve uzman hilelerini öğrenmek için tıklamaya devam edin!

Darphin Vitalprotection Lotion SPF 40
 
Bu krem hafif ve yapışkan olmayan yapısında hatırı sayılır bir yükseklikte SPF barındırıyor. “Nemlendirici aynı zamanda renk eşitsizliklerini ciltteki pigmentleri ortaya çıkaran soya ile engelliyor.” diyor New Yorklu dermatolog Rosemarie Ingleton.

199 TL, eczanelerde.

Dermalogica Daily Microfoliant
 

Görünürde ceviz kabuğu, tanecikler ya da kayısı çekirdeği olmadığı için peeling bu ürün için biraz yanlış bir isim. Bu incimsi formül elmadaki amino asitlerin gücünü kullanarak size kazımadan yumuşak bir peeling hissi sağlıyor. Cildi çok hassas olanlar bile bu ürünü kullanabilir.

75 gr, 249 TL, eczanelerde.

Clinique Lquid Facial Soap
 
Neredeyse suyun kendisi kadar nazik bu sabunsuz ve parfümsüz temizleyici cildi tahriş etmeden kiri ve makyajı temizliyor. Cilt bariyerinizi önemli seramidlerle desteklemesine ek olarak içeriğindeki niasinamid ile enfeksiyon ve tahrişi önlüyor. “Nazik yapısına rağmen görevini başarıyla yerine getiriyor” diyor Nur Eczanesi’nden eczacı Nur Gülgör.

200 ml, 69 TL, clinique.com.tr.

Caudalíe Premier Cru
 
Bazı göz kremlerinin üzerine makyaj yapmaya çalışmak dağılıp yağlı bir görünüm oluşturduğu için çok zor olabiliyor. Bu hafif versiyon yağı kolayca emerek makyaj için de uygun ortamı sağlıyor. İçeriğindeki kafein şişkinliği indiriyor, hyalüronik asit göz kırışıklıklarını nemlendirerek yumuşatıyor.

275 TL, eczanelerde.

Burt’s Bees
 
Formülünde yer alan Hindistan cevizi yağı sayesinde ayakları ve topukları yoğun bir şekilde nemlendiriyor. “Yoğunluğu ayaklarınızı yumuşatamayacak kadar hafif ya da uygulayamayacağınız kadar ağır değil. Hindistan cevizi yağı, ve bal ekstresi içeren karışım sert kütikülleri yumuşatıyor, cildi nemlendiriyor ve topuklarınıza yumuşaklık veriyor. Ayaklarınızın sandaletlerinizde daha da iyi görünmesi ve ışığı yansıtması için gün içinde bir miktar krem uygulayabilirsiniz. Daha fazla nem ve yumuşama için geceleri ayaklarınıza kalın bir tabaka halinde uyguladıktan sonra kalın, pamuklu bir çorap giyerek yatın.” tırnak bakım uzmanı Sibel İdir.

51,75 TL, eczanelerde.

Strivectin 5-Minute Weekly Glycolic Peel
 
“Kullandıktan beş dakika sonra hayatınızdaki en güzel ilk randevuyu gerçekleştirmiş gibi görüneceksiniz.” diyor makyaj artisti Fezi Altun. İçeriğindeki glikolik asit cildin üzerindeki ölü deriyi nazikçe temizleyerek cildin aydınlanmasına ve yenilenmesine yardımcı oluyor. Haftalık kullanımla beraber içeriğindeki maya, proteinler, vitaminler ve minarellerin cildi daha yumuşak ve ışıltılı yapıyor. Cildi daha eşit bir uygulama için yumuşatması için yoğun makyaj yapmadan önce ve uzun bir uçak yolculuğundan sonra cildinize nemini geri kazandırmak için mutlaka bu maskeyi bir seans uygulayın.

323 TL, eczanelerde.

SkinCeuticals C E Ferulic
 
Daha önce güneş koruyucunuzun altında serum kullanmanız gerektiğini duymuşsunuzdur. Serum içerisinde yer alan bu antioksidanlar serbest radikallere ve güneş ışığıyla ortaya çıkan hücre yok edici moleküllere karşı ekstradan bir koruyucu tabaka oluşturuyor. “Bu formül sizi kırışıklıklarınızın ve kahverengi lekelerinizin görünümünü haftalar içinde yumuşatarak sizi ödüllendiriyor. Yüksek konsantrasyondaki C ve E vitamini ile verdiğiniz her kuruşu hakkediyor.” diyor Dr. Ingleton.

445 TL, eczanelerde.

Neutrogena
 
Ellerinize sürdüğünüz anda yoğun bir balm ve yağ hissi geliyor. Ellerim yağlı kaldı diye endişe etmeyin çünkü birkaç saniye içerisinde yağı tamamen emerek ellerinizde pürüzsüz bir doku bırakıyor. “Çok az miktarda kullanıldığında ellerde ve tırnaklarda bıraktığı etkiye bakacak olursak, fiyatı gayet makul bir hal alıyor. Özellikle yoğun ellerinizi yıkadığınız zamanlarda bile etkisi kaybolmuyor,” diyor tırnak bakım uzmanı Zeynep Taştan.

11,99 TL, Gratis, (0212) 232 23 77.

Sisley Supremÿa
 
Alabileceğiniz diğer ağır, çiçek kokulu gece kremlerinden farklı olarak, bu turuçgil kokulu uyku öncesi kremi içeriğindeki C, E ve H vitaminleri gibi antioksidanlar ile ciltteki donuklukla savaşıyor. “Ama karışımın içindeki en önemli şey salisilik asit. Ölü deri hücrelerini soyduğu için parlaklığı sağlayan formül, nemlendirici içeriklerin cilde daha kolay işlemesini sağlıyor,”   diyor Bostonlu dermatolog Emmy Graber.

30 ml, 1.695 TL, parfümerilerde.

İlgili Makaleler