Cildinizin Zarar Görmesine Neden Olan 7 Hata

Yüzde çıkan sivilcelerden kimsenin hoşlanmadığını biliyoruz. Ancak onlara düşman olup, sıkıp patlatmaya da çalışın. Çünkü patlattığınız sivilcelerden çıkan bakteriler cildinize nüfus eder ve bu daha fazla sivilce oluşumuna neden olabilir. Patlatmak yerine eczanelerde satılan dermatolojik sivilce önleyici kremler ya da merhemler ile sivilcelerinizle mücadele edin.

Her kadının eve yorgun ve geç geldiğinde yüzündeki makyajı temizlemeden yattığı zamanlar oluyordur. Ancak cildimize yaptığımız en büyük zararların başında bu hata gelir. Gece yatmadan önce yüzünüzdeki makyajı mutlaka silin ve gece bakımınızı yapın. Çünkü temizlenmemiş ciltte bir süre sonra gözenekler kapanır, sivilceler ve kırışıklıklar oluşur.

Uyurken cildiniz kendini yeniler. Yeterli uyumadığınız zaman ise cildinizde daha fazla çizgiler ve daha az esneklik oluşur. Bu nedenle düzenli uyuyarak cildinizin ihtiyacı olan yeterli vakti ona verin.

Her gün elimizden bırakmadığımız cep telefonları radyasyonun dışında bir de üzerinde kalan bakteriler nedeniyle cildimize zarar verir. Bu nedenle cep telefonlarını sık sık antibakteriyel mendiller ile temizleyin. Çünkü telefon üzerinde kalan pislikler, cildinizle temas sonucu yüzünüzde sivilcelerin oluşmasına neden olabilir.
 

Şekeri ve şekerli yiyecekleri tüketmeyi bırakma sözü her ne kadar sinir bozucu olsa da çok fazla şeker tüketmek cilt kolajenine zarar verdiği gerçeğini değiştirmiyor. Eğer çok fazla şekerli ürün tüketmeyi seviyorsanız, bu ihtiyacınızı meyvelerin içindeki doğal şekerler ile karşılamaya çalışın.

Yüzünüze düzenli olarak uyguladığınız peeling bakımı bir süre sonra cildinizin nem kaybetmesine neden olup kurumasına yol açar. Bu nedenle cildinize sık sık peeling yapmamaya ve nemlendirmeye özen gösterin.
 

Yorucu ve stres dolu bir gün sonrası sıcak duş almak her ne kadar rahatlatıcı olsa da, cildinizin de ruhunuz kadar rahatladığı söylenemez. Çok sıcak su ile duş almak cildinizin nemini alarak kurumasına ve pul pul dökülmesine neden olur. Bu nedenle ılık su ile duş almaya özen gösterin ve vücudunuzu sık sık nemlendirmeyi ihmal etmeyin.

İlgili Makaleler