Tırnaklarınızın Manikürsüz Güzel Gözükmesinin Yolları

Suyun hijyen ve temizliğin bir parçası olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak su ile çok fazla temasta kalan elleriniz bir süre sonra tırnaklarınızı ve tırnak etlerinizi kurutmaya başlar. Bulaşık yıkarken bulaşık eldivenlerinden yararlanarak temizliğinizi yapın. Ancak bulaşık eldivenleri de bazı cilt tiplerinde alerjiye neden olabiliyor. Eğer böyle bir şikayetiniz var ise elinizi uzun süre su altında tuttuktan sonra nemlendirici ile tırnak ve tırnak etlerinizi bakım yaparak nemlendirin. 

Bir yemek kaşığı karbonat ve sıkılmış limon suyunu karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı diş fırçası ile tırnaklarınıza masaj yaparak sürün. Birkaç dakika karışımı tırnaklarınızda beklettikten sonra yıkayın. Tırnaklarınızın daha beyaz gözüktüğünü fark edeceksiniz.

Tırnaklarınızdaki kırılmaları önlemek için kısa tırnak kullanmayı tercih edin. Çünkü uzun tırnaklar siz her ne kadar özen gösterseniz de takılıp kırılabilir. Bu da tırnaklarınızın kötü görünmesine neden olur.

Tırnak yüzeyleri için farklı kısımları olan tırnak parlatıcı törpülerden yararlanın. Bu ürünlerin her kısmında ne için kullanılması gerektiği yazar ve buna göre ihtiyacınız olan kısımla tırnaklarınızın şeklini düzeltin.  Ancak bu törpüyü her gün kullanmayın ve tırnaklarınıza çok baskı uygulamayın. Çünkü sürekli kullanmanız tırnak yapısında bozulmalara neden olabilir. Haftada bir kere kullanmak yeterli olacaktır.

Öğünlerinizde yumurta, tavuk, balık ve et tüketmeye özen gösterin. Çünkü bu besinler protein oranını yükselterek kırılan ve gücünü kaybetmiş tırnakların eski gücüne ulaşmasını sağlar.

Tırnaklarınızı, içinde birçok kimyasal barındıran ve tırnak yapısında bozulmalara neden olan oje gibi ürünlerle çok fazla temas ettirmemeye dikkat edin. Mümkün oldukça tırnaklarınızın nefes alıp güçlü yapısına geri dönmesi için oje sürmeyin.

İçinde zeytinyağı olan küçük bir kabın içine tırnaklarınızı sokun. Zeytinyağının tırnaklarınıza ve tırnak etlerinize iyicene temas ettiğine emin olana kadar ellerinizi 5-10 dakika kabın içinde bekleterek masaj yapın. Daha sonra fazla yağın ellerinizin üzerinden attıktan sonra emilmesini bekleyin.

İlgili Makaleler