Daha Mükemmel Cilt ve Saça Sahip Olmanız İçin 7 Güzellik Önerisi

Eğer saçlarınızın arasında hafif kahverengi renkleri var ise ve boyatmak için zamanınız yoksa biberiyeden yararlanın. Bir parça biberiye dalını, iki bardak su ve iki çay kaşığı siyah çay ile birlikte az miktarda kaynatın. Her yıkandığınızda şampuan ile bu karışımı karıştırın ve saçınızı yıkayın. Şampuanı saçınızda 15 dakika beklettikten sonra yıkayın.

Sırtı açık elbise ya da bluz giymek istiyorsunuz evden çıkmadan önce sırtınıza bakım yapmanızda yarar var. Bir bardak deniz tuzunu yarım bardak zeytinyağı ile karıştırın. Karışımın içine beş damla sandal ağacı yağı ekleyin. Bu karışımı bir kavonozda saklayın ve ihtiyaç duydukça sırtınızı bununla ovalayın. Sırtınızda fazla kalan karışımı ise ıslak havlu ile alın.

Yüzünüzü buzlu su ile yıkayın. Daha sonra bir kaşık balla birlikte buz küpünü cildinizde dolandırın. Yumurtanın beyazını tamamen karıştırın ve bir fırça yardımı ile cildinize sürerek kurumasını bekleyin. Cildinizin gerildiğini fark edeceksiniz. Son olarak buzlu soğuk su ile yüzünüzü yıkayın.

Saçlarınız için kolay ve hızlı bir sprey hazırlayın. İki dilim limon ve suyu hafif ateşte az miktarda kaynatın. Daha sonra kaynayan suyun soğumasını bekleyin ve kullanmadığınız temiz bir sprey şişeye koyun. Bu karışım saçlarınızın parlak görünmesini sağlarken aynı zamanda elektriklenmeyi de alacaktır.

Cildinizin ve saçlarınızın olduğundan daha güzel, sağlıklı ve bakımlı gözükmesi için aldığınız kozmetik ürünlerinin dışında evde de uygulayabileceğiniz bakımlar vardır. İhtiyacınız olduğu her anda size yardımcı olacak bu bakımlar, aynı zamanda hem daha bütçeli hem de daha doğal bir çözüm olacaktır.

Mükemmel cilt ve saça sahip olmanıza yardımcı olacak bakımları öğrenmek için tıklamaya devam edin!

Papatya çayı torbalarını buzdolabına atın ve dondurun. Sallama çay torbalarının donmasını beklerken salatalık ile göz çevrenize masaj yapın. Daha sonra donmuş papatya çayı torbalarını gözlerinizin üzerine koyarak 10 dakika bekleyin. Bu uygulama ile göz çevrenizdeki taze görünüm hissini fark edeceksiniz.

Cildinize dondurulmuş yoğurt ve şeker karışımı ile masaj yapın. Daha sonra portakalı ortadan kesip iki parçaya ayırarak portakalın içindeki tanecikler ezilene kadar cildinizi ovalayın. Bu işlemi uyguladıktan sonra yüzünüzü buzlu su ile yıkayın ve farkı görün.

Papaya meyvesi ile cildinize masaj yapın. Ardından hazırlayacağınız yulaf, bal ve az miktarda soğuk süt karışımı ile cildinizi ovalayın. Son olarak cildinize masaj yaptıktan sonra buzlu soğuk süt ve su karışımı ile yüzünüzü yıkayın ve kurulayın.

İlgili Makaleler