Denemelisiniz: Yandan Ayrılmış Saçlar

Bu görünüme sahip olmak şaşırtıcı derecede kolay. Yapmanız gereken tek şey Güzellik Editörü Amy Synott’ın tavsiyesini dinlemek.

Solda: Diane Kruger ve Thandie Newton 

İKİ SEÇENEĞİNİZ VAR 

Modern

1 Derine inin.

Saçınızın tamamını yandan ayırmak için, tarak ucuyla kaşınızın dış kısmını hizalayarak saçınızı ayırın.

2 Dağıtın.

Saçınıza canlandırıcı bir dokunuş kazandırmak için bir parça kuru şampuan veya sekilendirici sprey kullanın ve başınızın tepe noktasına yakın olacak şekilde arkaya doğru tarayın.

3 Abartın.

Saçınızın yoğun olduğu kısmı öne doğru yatırın ve geri kalanını at kuyruğu yapın.

4 Dağınık topuz deneyin.

Yaptığınız at kuyruğunu kıvırıp gelişigüzel bir topuz yapın ve tel tokayla destekleyin. Eğer aradan saçınız çıkarsa endişelenmeyin. Bu dağınıklık saçınıza hava verecektir. 

John Freida Luxurous Volume, saç köpüğü, 44,90 TL
Uçlu krepe tarağı, 35 TL, Ares Kuaför

İKİ SEÇENEĞİNİZ VAR 

Klasik

1. Saçınızın ortasından başlayın.

Tarağın sivri ucuyla kaşınızın ortasını hiza alarak alnınızın tepe noktasından saçınızı ayırın. Eğer saçınızı yandan ayırıyorsanız, hacim ve denge sağlamak için o kısmı kabartın.

2. Yumuşak dalgalar ekleyin.

Islak saçınıza hacim veren saç spreyi sıkarak ve bir fön fırçası yardımıyla saçınızı kurutun. Saçınızdan 5 cm’lik tutamlar alarak maşa yapmaya başlayın. Boynunuza en yakın olan kısımla başlamanız size zaman kazandıracaktır. Her parçayı sararken, saçınızın kök kısmını Shirley Temple etkisinden kaçınmak için maşadan çıkarın.

3. Tarayın.

Bu işlem, yumuşak ve ekstra kadınsı görünüm için son rötuştur. 

Solda: Diane Von Furstenberg defilesinde mankenler yandan ayrılmış saçlarıyla podyuma çıktılar
Braun Satin Hair bukle maşası,159 TL
Nivea Volume Sensation, saç köpüğü, 8,90 TL

Bu Görünümü Neden Sevdim? 

1. Bu saç stiline sahip olabilmek için süper model olmaya gerek yok. Bu saç modeliyle muhteşem yüz hatları büyük ölçüde ortaya çıkar. Aynı zamanda, yandan ayrılan saç yüzdeki her unsuru bir dengeye oturtur. Gözleri büyük göstererek bir tarafı kapatan bu model sayesinde, yüzdeki herhangi bir orantısızlık kamufle edilebilir.

2. Hem mahçup, hem seksi. Tabii ki saçı ortadan ayırmanın kendine göre bir seksapeli var. Ancak bu, “Sana gösterişli bir şort giyerken Tesla satmama ne dersin?” demeye benzeyebilir. Saçınızı bir gözünüzü kapatacak şekilde ayırmak (ya da en azından alnınızın bir tarafını kapatacak şekilde ayırmak), zarif ve flörtöz bir görünüme kavuşmanızı sağlayacaktır.

3. Bakımsız eski saçlara elveda. Saçınız dağınık ve kabarık mı görünüyor? Endişelenmeyin. Saçınızdan fazla bir tutam alıp yandan ayırın, aşağıdan bağlayın ve alındaki saç çizgisinden doğru hafifçe gevşetin. Hoşçakalın elektriklenen saçlar. 

 ESKİLERDEN İLHAM ALIN 

1942

VERONICA LAKE

Saç ayrımının oldukça derinden ve keskin yapılması aktrisin tüm zamanların en ikonik saç modellerinden biri olan ünlü dalgalarının sabit kalmasını sağlıyor. 

ESKİLERDEN İLHAM ALIN 

1967

TWIGGY

Yana ayrılmış uzun perçemi ve uniseks saç kesimiyle İngiliz model modern çağ güzelliğini tasvir ediyor. 

ESKİLERDEN İLHAM ALIN 

1992

CINDY CRAWFORD

Süper modelin şok edici etkisi hala sürüyor mu? Daha dağınık, yataktan yeni kalkmış izlenimi uyandıran ve eşsiz hacimli saçlarıyla evet!

İlgili Makaleler