Doğal Görünümlü Saç Dalgası

Çok fazla uğraşılmış ve yapılı duran saçlar yerine, boho tarzında serbestçe uçuşan doğal dalgalar iyi bir ders konusu.

1 Sıkın Nemli saçınıza şekillendirici bir sprey sıkın ve fön makinesiyle kuruturken köklere şekil ve hacim vermek için ellerinizi kullanın. Dağınık ve kusurlu görünmeli; burada ana fikir düzgün saçlar değil.

2 Alın Tek bir tuşla rahat, plaj dalgaları yaratmak için tasarlanan bir saç maşası alın. Kıskacı saçın uçlarından beş santim yukarıya yerleştirin. “Bu adım o serbest etkiyi verir böylece dalgalarınız çok uğraşılmış gibi durmaz,” diyor saç stilisti Nathaniel Hawkins. Aynı zamanda maşanın çapından 1,5 kat fazla tutamlar almanız da daha yumuşak, belli belirsiz dalgalara sahip olmanıza yardım eder.

3 Tamamlayın Biraz daha şekillendirici sprey sıkarak ya da kuru şampuan ekleyerek görünümü tamamlayın. “Ürünü çok fazla sallamadan püskürtün,” diyor Hawkins. Aksi halde kuru şampuanın pudra yapısı saçınıza çok fazla gelerek saçları ağırlaştırır. Bu da modern bir görünümden uzak bir stil elde etmenize neden olur.”

Şekillendirici sprey
Toni&Guy Hair Meet Wardrobe Casual
deniz tuzlu saç spreyi, 24 TL; marketlerde.

Fırçayı Bırakın
“İşin sırrı çok fazla hacime sebep olacağı için dalgaları taramamak,” diyor Hawkins ve uyarıyor: “Bunun yerine, başınızı öne atın ve dalgaları serbest bırakmak için sallayın, sonra ellerinizle kafanızdan uçlara doğru üç dört kere tarayın.” Daha belirgin dalgalar için biraz şekillendirici krem ekleyin.

Kuru şampuan
Batiste Original kuru şampuan,
24 TL, Sephora; (0212) 345 60 35.

Şekillendirici saç maşası
Rowenta Elite Serisi saç maşası,
175 TL; teknomarketlerde.

İlgili Makaleler