Doğal Makyaj Sırları

Karamel dudaklar


İpuçları “Natürel tonlar illa kahverenginin farklı versiyonları olmak zorunda değil,” diyor Rowe. “ Gri, siyah hatta açık pembe bile olabilirler.” Mesela göz kapağınızın tümünü griye boyayın, diyor, sonra tek kat maskara uygulayın. Dudağınıza pembemsi bej rujürün “ve üstüne bir kat fazla parlaklık vermeyen bir ruj kullanın.”
Bare Minirals 5-in1 BB Advanced Performanced Cream Eyeshadow Broad Spectrum SPF 15 krem
göz farı, Elegant Taupe, 18 Dolar; bareminirals.com.
Burberry Lip Glow Nude Rose No .14 ruj, 83 TL; İstinyepark Boyner; (0212) 345 50 70.
Chantecaille Hydra Chic Lipstick Fairy Moss ruj, 35 Dolar; chantecaille.com.
Bobbi Brown No Smudge maskara, 75 TL; (0212) 282 02 12.

Bej, bronz ve gri renkleri barındıran natürel tonlarla kendinizi çok daha rahat hissedeceksiniz! Burberry artistik danışmanı Wendy Rowe yumuşak ama çarpıcı ve güçlü görünümleri aktris Haley Bennett’in üzerinde gösteriyor. Onlara bir şans verin size çok yakışacağını biliyoruz! 
Bakırımsı Gözler
İpuçları “Neredeyse çıplak bir yüz iyi çekilmiş bir eyeliner’la anlam kazanabilir. Üst kirpik çizgilerine oniks jel sürün, alt kirpik diplerine ise eyeliner çekin,” diyor makyaj artisti Wendy Rowe. Abartısız bir etki yaratmak için eyeliner’ların altına kahverengi far yardımıyla gölge yapmayı öneriyor. Bir miktar aydınlık bronzlaştırıcı krem, yüzünüze tüm gün terasta güneşlenmişsiniz gibi parlaklık verir.
Guerlain Écrin 4 Couleurs Les Sables far seti, 191 TL; parfümerilerde. neimanmarcus.com.
Kevyn Aucoin The Eye Pencil Primatif Basic Black göz kalemi, 26 Dolar; barneys.com.
MAC Fluidline Blacktrack eyeliner, 55 TL; maccosmetics.com.tr.
Burberry Fresh GLow Luminous Fluid Base Golden Radiance makyaj bazı No: 2, 105 TL, İstinyepark Boyner; (0212) 345 50 70.
 

Belirgin Kaşlar
İpuçları Pudralar, jeller, ağdalar… İşte Rowe’un  konuyla ilgili tanımı: “Kalemler en gerçekçi duranlar,” diyor. (Kaşlarınızın bir ton açığını  kullanın) “Koyu bloklar istemezsiniz; Sadece kaş aralarınızı bütün ve kalın bir görünüm oluşuncaya dek doldurun.” Doğal gölgeli bir görünüm için üstünden bir kat fırça geçin. Bu kalın okları nemli bir ciltle dengeleyin ve rimel kullanmayın. “Kirpiklerinizi yalın bırakmak daha genç ve masum görünmenizi sağlar.
Dolce & Gabbana Shaping kaş kalemi, Stromboli Soft Brown adedi 115 TL,Harvey Nichols; (0212) 319 11 00. Burberry Fresh Glow Luminous makyaj bazı, Nude Radiance No.1, 105 TL, İstinyepark Boyner; (0212) 345 50 70.
Essie Nail Polish Don’t Sweater it oje, 27,50 TL, Sevil Parfümeri; (0212) 282 02 68.

Bronz Gölgeler
İpuçları Bronzlaştırıcıyla ne yapmanız gerektiğini biliyorsanız, hileye ihtiyacınız yoktur. “Gözlerinizle biraz
oynayarak onları olduğundan daha büyük gösterebilir ve elmacık kemiklerinizi derinleştirebilirsiniz.” Açık kahverengi bir allık alın, elmacık kemiklerinizin altına, burnunuzun çevresine sürün ve doğal gölgelerin oluştuğu yerlere biraz fazla uygulayın”. Yanaklarınızın üst kısımlarına ve burnunuzun üstüne aydınlatıcı kullanın. Alt kirpiklerinizin tam altına ve göz çukurunun üstlerine bronz krem sürün, sonrasında üst kirpiklerinizin dibine çekeceğiniz kahverengi eyeliner ile işlemi tamamlayın.
Dior Diorliner Brown göz kalemi, 125 TL; parfümerilerde.
Charlotte Tilbury The Retoucher Conceal&Treat Stick Fair No.2 kapatıcı, 32 Dolar; charlottetibury.com.
Burberry Light Glow Natural allık, Earthy No.7, 112 TL; İstinyepark Boyner; (0212) 345 50 70.
RMS Beauty Buriti bronzlaştırıcı, 28 Dolar; rmsbeauty.com 

İlgili Makaleler