10 Adımda Kar Tatili Bakımı

Her ne kadar ellerinizi eldiven ile koruma altına aldığınızı sansanız da, havasızlık ile soğuk bir araya geldiğinde ellerde kuruma meydana geliyor. Petroleum ve gliserin bazlı el kremleri de cilde kaybettiği nemi anında geri kazandırıyor. Ayrıca cilt tarafından hızla emildikleri için gün boyu etki göstermeye devam ederek, hem koruyucu hem de tedavi edici etkiye sahipler.

Avene Cold Cream el kremi, 26 TL, eczanelerde.

Kayak yaparken bile güzel görünmek istiyorsanız soğuk havalara karşı dayanıklı bir makyaj uygulamayı deneyebilirsiniz. “Fondöten yerine renkli bir nemlendirici kullanmayı tercih edin. Ayrıca bronz allık uygulamaktan kaçının. Şeftali bazlı pembe bir allık ile doğal bir etki yaratabilirsiniz. Gözlerde ise iki kat uygulayacağınız maskara yeterli olacaktır,” diyor makyaj artisti Nursel Tekin.

Mac In Extreme Dimension Lash in Black Extreme maskara, 58 TL,
(0212) 345 68 63.

Soğuk havalarda kayak sırasında en çok dudaklar zarar gördüğü için çatlama meydana geliyor. Üstelik bu tip havalarda dudak nemlendiricilerinin içerisinde yer alan bazı içerikler dudakları korumak için tek başına yeterli olmuyor. Özellikle jojoba, Hindistan cevizi, ayçiçeği, balmumu ve zeytinyağı içeren balsamlar kullanmalısınız. Ayrıca gün içerisinde ürünü sık sık yenilemeyi ihmal etmeyin.

Bioderma Atoderm Lip Balm dudak balsamı, 22,50 TL, eczanelerde.

Açık havada geçirilen bir günün sonunda kuruyan cildiniz ile dudaklarınıza derinlemesine bir bakım yapmalısınız. “Cildinizi köpüren bir temizleyici ile yıkadıktan sonra her gün kullandığınız gece kremini uygulayın. Eğer aşırı bir kuruma ya da kızarma meydana gelirse yatıştırıcı bir bakım kremi kullanmayı da deneyebilirsiniz. Dudaklarınızı ise ıslak bir diş fırçası ile temizleyin ve tedavi edici bir balsam uygulayın,” diyor dermatolog Betül Şengör.

Decleor Aroma Cleanse Foaming Cleanser temizleyici, 67,50 TL, parfümerilerde.

Gün boyunca dağ botlarının içerisinde kapalı kalan ayaklarınızda çatlama, kuruma hatta kızarma gibi belirtilerle karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu rahatsızlıkları en aza indirmek için sabahları çorap giymeden önce ayaklarınıza özel bir sprey uygulamayı deneyebilirsiniz.

Sally Hansen All Day Foot Spray ayak spreyi, 33 TL, eczanelerde.

Kayak pistlerinde geçirdiğiniz uzun bir günün ardından rahatlamak, yorgunluğu atmak ve ısınmak için kendinizi güzel bir banyo ile ödüllendirebilirsiniz. Rahatlatıcı bir köpük banyosunun ardından nemli cilde bakım yağı sürmeyi ihmal etmeyin. Sıcak su ile birlikte açılan gözenekler kremi emerek daha uzun süreli etki göstermesine yardımcı oluyor.

Nuxe Huile Prodigiuse Multi-Usase Dry Oil kuru yağ, 88 TL;,eczanelerde.
 

Kayak gibi kış aylarında açık havada yapılan sporlar için önceden bir hazırlık yapmak şart! Unutmayın ki güneş ışınlarının zararlı etkileri soğuk havalarda etki göstermeye devam ediyor. Bu nedenle güne başlamadan önce en az SPF 20 içeren güneş kremi uygulamaya özen göstermelisiniz.

Clinique Face Cream SPF 30 with Solar Smart güneş kremi, 70 TL, parfümerilerde.

Her sporda olduğu gibi kayak yaparken de enerji depolamaya ihtiyacınız var. Bu nedenle kayağa giderken şekerinizde azalma meydana gelmesini engellemek adına doğru oranda karbonhidrat ile yağ ve bolca protein tüketin. Sebze yerine et, tavuk ya da balık seçeneklerine yönelerek gün boyu daha enerjik olabilirsiniz.

Tatilden hasta dönmek istemiyorsanız, termal kıyafetler giymeye ve özellikle akşam saatlerinde yıkanmaya özen göstermelisiniz. Eğer sabah kalktığınızda saçlarınızın çok yağlı olduğunu düşünüyorsanız, yıkanmak yerine kuru şampuan kullanmayı deneyin. Saçların daha temiz ve hacimli görünmesini sağlayan bu spreyler aynı zamanda hacimlendirici etkiye sahip.

Kayak yaparken bol miktarda terleme meydana geldiği ve yüksek tepelerde soğuk havada nefes alıp verirken vücuttaki su oranı azalıyor. “Bu nedenle küçük molalar vererek bol miktarda oda sıcaklığında su tüketmeyi ihmal etmeyin. Ayrıca su kaybını engellemek için otel odasında nemlendirici bir cihaz bulundurmaya özen gösterin,” diyor dermatolog Cybele Fishman.

İlgili Makaleler