Kırmızı Halı İçin Makyaj Önerileri

2. Kedi Gözler

Gözleri daha uzun gösteren bu klasik makyaja farklı bir yorum katın

1 Far fırçasıyla tüm göz kapağına satenimsi kahve tonlarda bir far sürün. Kirpik diplerine daha yoğun renk vererek göz çukuruna ve kaş kemiğine doğru rengi hafifletin.
2 Kesik uçlu bir fırçayla orta kahve tonda bir farı göz çukurunun hizasına uygulayın. Daha küçük bir fırçayla alt kirpik dibinin hizasından dışa doğru aynı rengi sürün.
3 Likit bir eyeliner’ı üst kirpik dibine iki aşamalı olarak uygulayın. Önce göz pınarına yakın kısımdan ortaya kadar bir çizgi çekin. Sonra gözün dışından ortasına doğru gelerek çizgileri ortada birleştirin. (Bu şekilde daha temiz bir çizgi elde edebilirsiniz.) Son olarak bir kulak temizleme çubuğunun ucunu incelterek çizgiyi gözün dış köşesine doğru dağıtın.
4 Daha dramatik bir görünüm için göz çukuruna biraz daha far uygulayın. Kirpikleri uzatan ve hacim katan bir maskara ile makyajı tamamlayın.

Clinique, High Impact Curling maskara, 46 TL

Uzmanlaşın

Makyaj artistleri, doğal dudaklarla yoğun bir göz makyajının yapılması gerektiği konusunda hemfikir. Işıltılı aksesuarlar kullanmaktan da korkmayın,” diyor Jennifer Lopez (solda) ile çalışan Rob Zangardi. “Büyük küpeler bu görünümü tamamlar,” diye de ekliyor.

Bunu Deneyin

Renkli Dumanlı Makyaj
Daha çarpıcı ve canlı bir görünüm için klasik dumanlı gözler yerine makyaj artistleri mor ya da zümrüt yeşili bir far sürmenizi öneriyor. Tüyo “Mürdüm far yeşil gözlerde harika görünür. Kahve ve mavi gözlere ise yeşil far yakışır,” diyor Balsamo. “Mavi gözlülerin kirpik diplerinde genellikle pembe ton bulunur, yeşil far bu kızarıklığı örter,” diye de ekliyor Balsamo. Unutmayın Göz altınıza kapatıcı sürün. “Yeşil ve mor tonlarda farlar göz altındaki aynı tondaki koyu halkaları daha çok belirginleştirebilir,” diyor Keira Knightley ile çalışan Lee.
MAC, Eye Shadow in Vibrant Grape far, 39 TL

Kalkık Gözler

Altın Kavisler
Doğal görünen ama bakımlı kaşlar yaratmak için New York Frederic Fekkai Salon’dan Fal Chohan’ın önerisini dinleyin
Kaşları kaş fırçası ya da temiz bir diş fırçasıyla yukarı doğru tarayın. Manikür makasıyla çok uzun görünen kaşları kesin.
Bir kalemi burun deliğinden gözünüzün dış kısmına gelecek şekilde yerleştirin. Kaşınız tam bu noktada bitmeli. Kaş kavisinin en sivri noktasını bulmak için bu kez kalemi burun deliğinizden göz bebeğinizin dış kısmına doğru tutun. size en yakışan şekli belirlemek için önce bir profesyonelden yardım alın. Daha sonra onun belirlediği şekle göre kendiniz kaşınızı düzeltebilirsiniz.
Daha kontrollü ve kolay bir şekillendirme için eğik uçlu bir cımbız kullanın. Şekle karar verdikten sonra kaş jeliyle sabitleyin.

Tweezeman cımbız, 25 TL

3. Takma Kirpikler

Yapıştırıcınızı hazırlayın: Takma kirpiklerin sırrı bunda gizli
1 Kirpiklerinizi ayırmak için önce hafif bir maskara sürün.
2 Takma kirpikleri eğri uçlu bir cımbızla tutarak ucuna iğne başı büyüklüğünde yapıştırıcı sürün Yapıştırıcının fazlasını avucunuza dokundurarak alın ve biraz kurumasını bekleyin.
3 Takma kirpiği kendi kirpiklerinizin çıkış yerine yerleştirin. Gözün dış kısmından başlayarak içe doğru ilerleyin. Takma kirpikleri yerleştirdikten sonra maskara sürmenize gerek yok.
Duo, kirpik yapıştırıcı, 30 TL
MAC, tekli kirpikler, 26 TL

1. Dumanlı Gözler
Makyajınızı dağıtarak buğulu gözler yaratabilirsiniz. İşte tüyolar:
1 Far fırçası kullanarak içinde ışıltılar olan kurşuni bir farı tüm göz kapağınıza sürün. Farı önce göz kapağına yatay olarak ardından gözün ortasından kaş kemiğine doğru dikey hareketlerle sürün. Son olarak kirpik diplerine biraz daha far uygulayın.
2 Siyah bir göz kalemini hem üst hem de alt kirpik diplerine çekin. Göz içine de (sadece alta) aynı şekilde kalem çekin. Gözün dışından başlayarak içe doğru ilerleyin.
3 Fırçayla üst ve alt kirpik diplerine sürdüğünüz kalemi dağıtın. “Bunu yaparken dağıtma fırçası kulanın,” diyor Jennifer Hudson ve Gretchen Mol ile çalışan makyaj artisti Joette Balsamo. “Şekil vermenizi ve doğru uygulamanızı sağlar,” diye de ekliyor.
4 Daha dramatik bir sonuç için sadece üst kirpik diplerine siyah renkte far sürün ve dağıtın. “Burada amaç kirpik diplerine koyudan daha açık renge doğru degradeli bir renk vererek geçiş yaratmak,” diyor Balsamo.
Burberry Eye Definer göz kalemi, 48 TL
MAC, No: 228 far fırçaxı, 45 TL

Dengeleyin
Buğulu göz makyajını çok abartılı bir rujla kombinlemekten kaçının. Bu 80’lerin tekrarlanmaması gereken bir trendi. Dramatik gözleri, yanaklarda ve dudaklarda uçuk pembe ve şeftali tonlarını kullanarak yumuşatın.
CAMILLA BELLE (solda)
Ünlü oyuncunun bu makyajını yaratmak için makyaj artisti Brett Freedman önce MAC’in Quarry isimli gri farını baz olarak uyguladı. Ardından pembe ve şampanya gibi farklı renkleri dağıtarak ekledi. “Sadece kalemi kirpik diplerine sürüp dağıtmaktansa, far ve kalemi karıştırarak sürmek daha kolay,” diyor Freedman.

4. Cesur Dudaklar

Herkesin denemesi gereken kırmızı halı makyajı
1 Rujunuzla aynı renkte bir dudak kalemiyle tüm dudağınızı boyayın. Kalemi dudak çizgisinin üzerinden geçirerek şeklini belirginleştirin.
2 Ruju dudağın ortasından başlayarak kenarlara doğru sürün. Böylece köşede çok fazla ürün birikmemiş olur. “Dudakların iç kısmını dudak fırçası kullanarak boyayın,” diyor Balsamo.
3 Dudakları daha da netleştirmek için dudak çizgisinin hemen dışından teninizle aynı renkte kapatıcı bir kalemle geçin.

Sadeleştirin

“Dikkat çeken kırmızı bir ruj sade bir kıyafetin en önemli detayı olabilir,” diyor makyaj artisti Byron Williams. “Gözlere sadece ince bir eyeliner ve maskara uygulayarak dudakların ön planda olmasını sağlayın,” diyor Williams.

JESSICA ALBA (solda)

Makyaj artisti Lauren Andersen, o gece oyuncunun giyeceği kıyafetten ilham alarak bu renk bir ruj kullandığını söylüyor. Çok feminen bir elbise giyiyordu fakat aksesuarları dikkat çekiciydi. Bu yüzden sürdüğümüz çarpıcı kırmızı ruj şık ama çok sevimli olmayan bir görünüm kattı.

5. Sade Dudaklar

Abartıdan uzak, pürüzsüz ve net dudaklar yaratın
1 Önce dudaklarınızdaki ölü deriden kurtulun.Bej tonlar dudağınızdaki pürüzleri örtemez. Bir dudak nemlendiricisi ya da bal sürdükten sonra dudaklarınızı diş fırçasıyla ovalayın.
2 Bir sonraki adımda süreceğiniz parlatıcının tene nüfus etmesi için likit fondöteni dudağınıza süngerle dokundurun.
3 Fondöten kuruduktan sonra rujunuzu ya da parlatıcıyı sürün. Bej bir ruj seçerken parlak olmasına dikkat edin. “Işıltılı parlatıcılar çıplak dudaklara boyut kazandırır ve çok soluk görünmelerini önler,” diyor Balsamo.

Bioderma, Atoderm dudak balsamı, 22,50 TL

İlgili Makaleler