Kırmızı Halı İçin Saç Önerileri

Düz ve ipeksi saçlar, her zaman için kullanışlı ve ertesi gün kalktığınızda bile seksi görünen bir model.

Saç stilisti John Ruidant kuaför eli değmiş gibi bir fön için makineyi yüksek ısıda çalıştırmak gerektiğini söylüyor. “Saç kurutma makinesini en sıcak ve en güçlü konuma getirin ve başlığı saçtan iki santim uzaktan tutun.”

Saçınızın yüksek ısıya dayanması için saç stilistleri birkaç gün önceden güçlendirici ve parlaklık verici bir maske uygulamanızı öneriyor.

BC Bonacure, Repair Rescue maske, 200 ml, 77 TL

Yarı toplu modelin sırrı tepedeki kabarıklıkta.

1 Saçınıza köpük uygulayıp kurutun. Saçı ince tutamlara ayırıp ısıya karşı koruyucu bir sprey sıkın. Ardından tutamları ince bir maşaya sarın ve kaydırarak açın. Her tutamı penslerle başınıza tutturun.
2 Soğuduktan sonra pensleri açın. Saçı bir kulaktan diğerine doğru iki bölüme ayırın. Öndeki saçları serbest bırakın. Krepe tarağıyla arkada kalan saç diplerini kabartarak hacim kazandırın.
3 Kabarttığınız bölümün uçlarını içe doğru kıvırın ve at kuyruğu yapın. Firketelerle at kuyruğunu başınıza tutturun.
4 Dalgaları belirginleştirmek için parmaklarınızla tüm saça köpük sürün.

Kimble Hair Studio’dan Beyonce’nin (solda) saç stilisti Kimble Kimble, bu ipeksi görünümün ardında saç kreminin olduğunu söylüyor. “Saç kütikülünü düzleştirdiği için özellikle kıvırcık ve kalın telli saçların krem kullanması fönü kolaylaştırır,” diyor Kimble.

Düz fönün iki versiyonu var. Düzleştiriciyle yapılan ‘jilet’ gibi fön modeli keskin ve net bir hava katarken uçlara verilen hafif kıvrım parlaklık katar. “İkinci versiyon için yuvarlak fırçayı uçlara geldiğinizde birkaç kez kendi etrafında döndürün ya da saçı fırçada bırakarak birkaç saniye bekletin,” diyor Johnny Lavoy.

Solda: Kirsten Dunst

Yumuşak dalgalar ile gelen ipeksi buklelerle kompliman yağmuruna hazırlıklı olun.

1 Saçı kuruttuktan sonra ince telli saça hacim veren bir sprey sıkın. Kıvırcık saçlara ise Kérastase’ınki gibi anti-frizz özellikli bir serum uygulayın. Bir tarakla resimde görüldüğü gibi saçı bölümlere ayırın ve firketelerle tutturun. her tutama ısıdan koruyucu bir sprey sıkın.
2 Kalın bir maşa tercih edin çünkü bu dalgaların daha geniş ve doğal olmasını sağlar. Maşayı dik tutun ve sıkıştırmadan etrafına dolayın. Saç uçlarını serbest bırakın. Biraz beklettikten sonra maşayı kaydırarak çıkarın ve saç tutamını firketeyle başınıza tutturun.
3 Dalgaların soğuduktan sonra parmaklarınızla ya da çok hafifçe fırça yardımıyla dalgaları tarayarak açın. Dalgaların net ve hafifçe birbirinden ayrık olması gerekiyor.
4 İpeksi bir sonuç için saçın ortalarından uçlarına kadar parlaklık veren bir serum uygulayın.

Solda: Julia Roberts

Dağınık topuz modeli serbest bırakılmış tutamlarla hoş görünüyor.

Kuru saçınıza kökten uca kadar hacim veren bir ürün uygulayın. Saçınızı doğal bir şekilde yana ayırın ve parmaklarınızla geriye doğru tarayarak ensede at kuyruğu yapın. İnce dişli bir tarakla at kuyruğunun başladığı yere krepe yaparak dolgunluk verin.
2 Topuzun kabarık olması için at kuyruğunu yana alarak diplere hafifçe krepe yapın.
3 At kuyruğunu bir iki kere kendi etrafında döndürerek topuz yapın fakat uçlarını serbest bırakarak iki parçaya ayırın.
4 Her parçayı kendi etrafında burarak gevşek bir şekilde topuza sabitleyin. Uçların dağınık kalmasına dikkat edin. Yoğun tutuculukta bir spreyle sabitleyin.

Net at kuyruğu gibi toplu bir saçla da harika görünmek mümkün.

1 Saça düz fön çekin ve ister tam ortadan isterseniz klasik bir görünüm için yandan ayırın. Saçı ensede at kuyruğu yaparak sıkıca toplayın. “Saçı geriye tararken net ve pürüzsüz olması için mutlaka fırça kullanın,” diyor saç stilisti John Ruidant. 
2 Kalın bir maşayla at kuyruğundan aldığınız tutamları sarın.Maşayı at kuyruğunun başlangıç noktasına yakın yerleştirin ve saç tutamını maşaya dik bir şekilde dolyın.
3 Daha fazla hacim katmak için at kuyruğunun ortasından başlayarak yukarıya doğru krepe yapın.
4 Lastiği gizlemek için at kuyruğunun yanından ince bir tutam alın ve lastiğin üzerinden dolayın. Metal tokalarla at kuyruğunun altında tutturun.

Retro dalgaların yumuşak ve hacimli formu çok şık duruyor.

1940’lı yıllara ait bu model ofis için pek de uygun değil ama özel davetlerde feminen ve seksi bir görünüm katacaktır. Çene hizasında saçlarınız varsa da bu tarzı denemekten korkmayın. ”Veronica Lake’den çok Marilyn Monroe’ya benzersiniz,” diyor Lavoy.

2011 Golden Globes gecesi için Milla Jovovich’in (solda) bu saç modelini yaratan Frederic Fekkai Salon’dan Adir Abergel, “Dalgaları taramadan önce soğumalarını beklemek bu vintage modeli yaratmanın en önemli adımı,” diyor.

İlgili Makaleler