Ezgi Mola’nın Evi

Nişantaşı’nda yeni yapılan apartmanlardan birinin en üst katındayız. Kapının zilini çalmamızla evin içinden köpek havlamaları yükseliyor birden. Karşımızda sevimli iki köpeği ve elinde soğuk kahvesiyle son günlerde adından sıkça söz ettiren genç oyuncu Ezgi Mola duruyor. “Bu sıcak yaz günlerinin en iyi kurtarıcısı bu. Size de ikram edelim hemen,” diyerek bizi içtenlikle içeri konuk ediyor.

Şu sıralar Yaşar Kemal’in eserinden uyarlanan TV dizisi Kötü Yol’da Leman karakterini canlandırıyor. “Türk işi Marilyn Monroe görüntüsündeyim. Yeteneksiz bir oyuncuyu canlandırıyorum,” diyor. Salondaki sehpasının üzerinde Monroe ile ilgili ciltli kitabı eline alırken de, “Bence çok özel ve yetenekli bir aktristti,” diye de açıklama getirmeyi ihmal etmiyor.

Evdeyken vakti en çok üst katta geçiyormuş. Salonu da aniden karşılaşılan manzara ile sürprizli… “Aslında ev almak gibi bir niyetim hiç yoktu. Yapımcı Erol Avcı’nın ‘Her oyuncunun bir evi mutlaka olmalı,’ sözü bunda çok etkili oldu,” diye anlatan Mola, evini biraz da annesini düşünerek satın almak istediğinden bahsediyor. “Kendimden çok annemi rahat ettirmekti hayalim,” diyor.

200 m2’lik iki katlı dairenin alt katında üç yatak odası ve banyo yer alıyor. Üst katında ise salon, mutfak, banyo ve Boğaz’ı gören şirin bir teras bulunuyor. Evi dekore ederken yakın arkadaşı mimar Mehmet Yücebaşoğlu’ndan destek almış. “Bana burasıyla ilgili o kadar pratik fikirler vermişti ki… Hakkını vermeliyim,” diyor Mola.

Ferah gözüken salonun duvarları kırık beyaz. Yan cephede boydan boya devam eden uzun pencereler burayı yeterince aydınlık yapmaya yetmiş gözüküyor. Yemek masasının arka duvarında ressam Harun Antakyalı’nın tablosu asılı. “İleride buraya inşallah Zerrin Tekindor tabloları da asarım,” diye keyifle anlatıyor Mola.

Ortada arkadaşı oyuncu Umut Kurt’un hediyesi kare bir sehpa var. “Sehpa bulma konusu kabusa dönüşmek üzereyken, Umut bana bir gün bunu getirdi. Çok sevdim ve buraya da çok yakıştırdım,” diyor Mola. Üzerinde Steve McQueen, Madonna ve Marilyn Monroe gibi sevdiği sanatçıların ciltli kitapları duruyor.

Bu keyifli yazıyı ve ev fotoğraflarının devamını, InStyle Home Eylül sayısında bulabilirsiniz.

İlgili Makaleler