Funda Arar’ın Evi

Yedinci albümü Aşkın Masum Çocukları ile gündemde olan şarkıcı Funda Arar yeni taşındığı villasının kapısında güler yüzle karşılayarak içeri buyur ediyor bizi. Çıkış parçası Sen ve Ben’e geçen günlerde klip çeken Arar, albümün tanıtımından dolayı oldukça yoğun günler yaşıyor. “TV programları ve konserlerden ötürü epey koşturuyorum. Hızlı tempoda yaşamayı seven biriyim. Ancak evime girdiğimde bunu düşürebiliyorum,” diye neşeyle anlatmaya başlıyor yeni dekore ettirdiği evinin salonunda. 15 yıldır müzik piyasasının içinde olan sanatçı, aslen Ankaralı ve İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı mezunu. “Babamın işinden dolayı çok gezdik. Hani hep derler ya, ‘Mutlu bir çocukluğum oldu,’ diye… Çok şükür ben de onlardan biriyim. O yılları hatırlayınca, aklıma ağaç tepelerine çıkışım ve musikiye meraklı babam ve halamın meşk etmeleri geliyor,” diye gözleri parlayarak anlatıyor o günleri Arar.

Bu, onun eşiyle evlendikten sonra oturduğu üçüncü evi olmuş. “Aslında içten içe hep bahçeli bir evde oturma hayalim vardı. Diğer ikisi apartman dairesiydi. İlk evim Tarabya’da, sonraki Ulus’ta oldu. Evler değiştikçe tarzlarını da tamamen değiştiriyordum. İlki çok modernken sonraki çok klasik sayılabilecek bir ev oldu. Galiba tarzım sonunda bu ev ile oturdu. Biraz klasik, biraz country,” diye anlatıyor Arar dekorasyon zevkini.

480 m²’lik üç katlı villanın girişinde salon, misafir tuvaleti ve geniş bir kış bahçesine açılan aydınlık ve ferah bir mutfak yer alıyor. Üst katta, içinde banyosu bulunan bir ebeveyn odası, misafir odası, yine kendine ait bir giyinme odası ile misafir banyosu var. En alt kat hobi odası olarak değerlendirilmiş. “Burası ne büyük, ne de küçük. Tam bize göre bir ev. Büyük evlerde çoğu zaman bazı mekanlar kullanılmaz. Bu evde buna izin vermedim. Evin her köşesinde eşit ağırlıkta zaman geçirelim istedim,” diyor Arar. Ama onun favori köşesi yine de şömine önündeki koltuğu ve kış bahçesindeki sediri. “Şöyle ayağımı toplayıp oturacağım, buradakiler gibi içine fazla gömülmeyeceğim bir kanepe ve koltuk tam bana göre,” diye anlatmayı sürdürüyor Arar. Evi, bir emlakçı vasıtasıyla bulmuşlar.

“Kemer Country’de oturan çok arkadaşımız vardı. Gidip gelirken, evlerin mimarisi, şehirden ayrı ve doğa içinde olması beni hep cezbederdi. Kendimize ait bahçeli bir evimiz olsun da istiyordum,” diye anlatmayı sürdürüyor Arar. Evi dekore ederken mimar Nuran Erdoğan’dan yardım almış. Villanın baştan aşağıya yenilendiğini söylüyor. “Tadilat üç ay kadar sürdü. Hatta beklediğimizden fazla iş çıktı burada,” diye anlatıyor Arar. Gri, açık kahve ve mavi tonlarında renklendirilen evde ağırlıklı duvar kağıdı kullanılmış. Evin yaşam alanlarındaki zeminde meşe, mutfak ve banyolarında ise mermer tercih edilmiş. “Benim için evin içinin ferah olması önemliydi. Tıklım tıkış ve gereksiz eşyası olan mekanlar bana boğucu gelir,” diyor Arar. MudoConcept, Beymen Home, Zara Home ve Woods en çok mobilya ve aksesuar tercih ettiği mağazalardan.

Evde ahşap ve kristal aksesuar görmeyi çok seviyor. “Çiçek ve vazo alışverişinden asla vazgeçemem,” diyor. Taze lilyumların her daim evinde olmasına dikkat ediyor. Beyaz çiçekler favorisi Arar’ın. Eğer tüm gün evdeyse vakti ağırlıklı mutfakta geçiyor. “Mutfağa önem verdim. Çeşit çeşit yemek yapmaya bayılırım burada,” diyor. Ona göre ideal gün mükellef bir kahvaltı ile başlıyor. “Önce meraklı olduğum çayın altını bir güzel yakarım.

Bitki çayları hiç içemem. Kış bahçemde kuş sütünün eksik olmadığı, damağa ve göze hitap eden bir kahvaltı sofrası hazırlarım. Gazetelerimi yanıma alırım, onları asla internetten okumam,” diye keyifle anlatıyor evdeki bir tatil gününü. Eşiyle seyahat edeceklerse, “Rotamız sakin yerlerden yana olur. Genelde ya Assos ya da Bozcaada’ya gideriz,” diyor Arar. Çok sevdiği bu iki kaçış noktası ona evdeki huzuru ve dinginliği çağrıştıran yerlerden. “Gereksiz ayrıntılardan ve gösterişten uzak, doğal yerleri seviyorum,” diyen ev sahibesi bunu evinde de yakalamayı çok iyi başarmış gözüküyor.

İlgili Makaleler