Gelin Çiçeğinizi Kendiniz Yapmanız İçin 5 Öneri

Eğer çiçek düzenlemesinde acemiyseniz gül, gala zambağı, şakayık ve karanfil kullanabilirsiniz. Bu bitkiler hem güzel bir tasarım yapmanızı sağlayan hem de hataya çok yer vermeyen çiçek türleridir. Helleborus, yıldız çiçeği ve gelincik ise saklaması ve bakımı zor olan bitkilerdir. Çiçekleri sipariş vereceğiniz zaman ise gelin çiçeği için istediğinizi söylemeniz gerekiyor. Eğer söylemeyi unutursanız şakayık gibi bitkileri tomurcuk formda gönderebilirler ve sizin onları çiçeklendirmek için birkaç güne ihtiyacınız olabilir.

Güzel bir gelin çiçeği hazırlamak sandığınız kadar zor değil. Sadece tecrübe ve yardıma ihtiyaç duymadan kolayca yapabilirsiniz.

Kendinize özel gelin çiçeğini nasıl yapacağınızı öğrenmek için tıklamaya devam edin!

İnternette gördüğünüz karmaşık buketlerin taklidini yapmak yerine daha sade bir tasarım yapabilirsiniz. Bu nedenle daha kolay aranjmanı yapılabilecek bir buket amaçlayın. Mesela sadece şakayıklardan oluşan bir buketin yapımı çok kolaydır ve çok güzel görünür.

Bir buketi doğru aranje etmenin birçok yolu vardır. Bazı tasarımcılar yapraklarla veya baz çiçeklerle çerçeve oluşturup çerçevenin içini odak çiçeklerle doldururlar. Diğerleri ise ortadan odak çiçekleri ekleyerek başlar. Sizin için en kolay olan metodu bulmalısınız. En önemlisi ise düğününüzde sizi mutlu edecek bir buket olması.

Buketinizi aranje etmeden önce sapları kesmeniz gerekir ancak kurdeleler ıslanmadan çiçeğin ıslak kalıp kurumaması için fazladan 4-5 cm sap bırakmalısınız, gerekirse düğünden hemen önce kesebilirsiniz. Çiçeğin aranjmanını yaparken ayna karşısında oturmanızda fayda var. Böylece bir çok açıdan buketin nasıl durduğunu görebilirsiniz.

Bir veya iki kere çiçek aranjmanı yapın. Yaptığınız aranjmanlar düğünde istediğiniz çiçekler olmak zorunda değil. Böylece daha uygun fiyatlı çiçeklerle aranjman yapabilirsiniz. Ancak pratik yapmak istediğiniz çiçekler, boyut ve şekil olarak benzer olurlarsa hayalinizdeki buketin gerçekte nasıl görüneceğini anlamanıza yardımcı olur.

Çiçeğinizin aranjmanını yapmak için çiçeklerinizin belli bir hazırlıktan geçmesi gerekiyor (Yaprakların kısalması, dikenlerin çıkartılması gibi). Bunlar için gerekli malzemelerin elinizde olduğuna emin olmalısınız. Bu malzemeler ise kesme aleti, çiçek sarma bandı, lastik, kurdele ve iğne gibi malzemelerdir.

İlgili Makaleler