Göz Renginize Göre Makyaj Yapın

Ela rengi, içerisinde kahverengi, sarı, yeşil gibi birden fazla rengi barındırdığı için göz makyajında vurgulamak istediğiniz rengi sarı ve yeşil olarak baz alırsak yine mor, mürdüm, lila ve fuşya tonları ile gözünüzün ela rengini ortaya çıkarmış olursunuz. Mavi tonları ve ışıltılı far ve göz kalemleri de size çok yakışacak!

Solda: Tyra Banks

Maviden toprak tonlarına yapılan degrade göz makyajına bayıldık!

 

Ne sıklıkla makyaj yaptığınız değişse bile makyaj yaptığınızda kesinlikle kendi yüz şeklinize göre hareket etmelisiniz. Bu yüzden de göz makyajında seçeceğiniz tonlarda en önemli kriteriniz göz renginiz olmalı.

Göz renginize göre makyaj tavsiyelerimiz için tıklamaya devam edin.

Candice Swanepoel

Makyajda göz rengini ön plana almak, göz renginin zıt tonunu kullanarak mümkün. Yanyana gelen iki zıt renk, birbirini öne çıkartır. Bu yüzden mavi gözlerin, mavinin zıttı olan turuncu, şeftali, somon ve yavruağzı tonlarında göz makyajı yapmaları, gözlerindeki mavi rengin vurgulanmasını sağlar. Mavi gözlüler aynı zamanda eyeliner rengi seçiminde sıcak ya da soğuk kahverengi tonlarını tercih edebilir.

Doutzen Kroes, ışıltılı vanilya ve kahve tonlarından oluşan göz makyajını yavruağzı rujuyla tamamlayınca mavi gözleri ne kadar da ‘mavi’ değil mi?

Barbara Palvin de makyajında göz renginden yola çıkanlardan. Göz kapağına tek renk uygulanan neon turuncu, kirpik altlarında ışıltılı kahvelerle buluşarak mavi gözlerini çerçevelemiş.

Ela,içerisinde kahverengi, sarı, yeşil gibi birden fazla rengi barındırdığı için göz makyajında vurgulamak istediğiniz rengi, sarı ve yeşil olarak baz alarak yine mor, mürdüm, lila ve fuşya tonları ile gözünüzün ela rengini ortaya çıkarmış olursunuz. Mavi tonları ve ışıltılı far ve göz kalemleri de size çok yakışacak!

Carrie Underwood ise toprak tonlarındaki göz makyajında aydınlık ve ışıltı kullanarak ela gözlerine hayran bırakıyor.

Yeşil gözlüler ise yeşilin zıttı olan lila, menekşe, mor tonlarını kullandıklarında göz renklerini belirginleştirmiş olurlar. Ayrıca, yeşil gözlüler altın sarısı ya da şeftali gibi açık renkleri tercih edebilecekleri gibi kızıl alttonlara sahip kahverengi far ya da göz kalemleri kullandklarında aynı şekilde göz renklerine göre makyaj yapmış olurlar.

Eğer gece davetine katılacaksanız açık mavi tonlarda, metalik bir far ile makyajınızı hızlıca tamamlayabilirsiniz.

Kristen Stewart

Göz makyajında asıl hedefimiz bakışları olabildiğince derine almaktır. Kahverengi gözü, bu hedefe ulaştıracak tonlar mavi ve yeşil karışımı tonlarla sarının açık ve koyu tonlarıdır. Siyah eyeliner ve far da gözlerinizi öne çıkarmanızı sağlar.

Jessica Alba, mavi eyeliner ile vurguladığı kahverengi gözleriyle ön planda.

Bütün göz renklerinde göze derinlik katmamızı sağlayan en önemli aşama maskara kullanımıdır. Kirpiklerinize volüm kazandıran ya da uzun gösteren maskaranızı kurumasını beklemek şartıyla iki kat uygulayarak –hiçbirimiz topaklanan kirpiklerden hoşlanmaz- gözünüzü boyutlandırabilirsiniz!

Nina Dobrev, kahve tonlarındaki soft makyajını uzun ve hacimli kirpiklerine uyguladığı maskara ile tamamlamış.

İlgili Makaleler