Güneş Mutlu Mavituncalılar`ın Evi

Mehry Mu markasının yaratıcısı Güneş Mutlu Mavituncalılar’ın eklektik stilinin izini evinde sürdük ve tasarımcının enerjisine hayran kaldık.
Buraya taşınırken beni en çok cezbeden şey, şehrin içinde bahçeli bir evde oturmaktı,” diyor evini yakın arkadaşı Rezzan Benardete’nin mimarlık ofisi RB Living’in yardımıyla dekore eden Güneş Mutlu Mavituncalılar. “Benim eklektik, eşimin ise yalın bir tarzı var. Dolayısıyla orta yolu bulmaya çalıştık. Sade hatlı mobilyaları, karakteristik detaylar, dokular ve renklerle birleştirdik,” diyen tasarımcı ferah ve kullanışlı bir ev yaratmak istemiş. Mobilyaların çoğunu Tayfun Mumcu’ndan, Autoban’dan, Mudo’dan ve RB Living’den almış.
Mavituncalılar, “Evi dekore ederken her oda için ayrı bir renk teması belirledik ve bunun üzerinden ilerledik. Yalınlıkla cesareti dengeledik,” diyor. Şu sıralar Mehry Mu’nun showroom’unu yenileyen tasarımcı zamanını, Ulus’taki evi ile Bebek’teki showroom’u arasında mekik dokuyarak geçiriyor.
Evde vaktinin büyük bölümünü üst kattaki yatak odasında yer alan mini oturma odasında ve salonda geçiren tasarımcı, “Çok sık mutfağa giremesem de sağlıklı yemekler ve tatlılar yapmayı çok seviyorum. En çok Hurmalı Çikolata ve Kinoalı Tabule yapıyorum,” diyor. Kantin’in çikolata parçalı kurabiyeleri ve Dondurmaccı’nın dondurmaları da kaçamak yapmak istediği zaman imdadına yetişiyor. Tasarımcıya göre bir evi ev yapan en önemli şey, evin iyi enerjisi ve içinde yaşayan insanların huzuru ile uyumu. 
Mavituncalılar’ın günün büyük bir bölümünü bahçede kedilerin peşinde koşuşturarak geçiren Scottish Terrier cinsi köpeği Zuzu da kuşkusuz evin enerjisini en çok yükselten öğelerden biri. Mutfaktan gelen taze kek kokusu, mumlar (En çok da Lokum İstanbul’un İstanbul’s Ritual adlı mumunu seviyor), taze çiçekler, ilham veren kitaplar ve rahat kanepeler ile bol arkadaş kahkahası da evin olmazsa olmazlarından. 

İlgili Makaleler