Yeni Güzellik Trendi: Mat

Yıllardır alışılagelmiş parlak dudaklar ve neredeyse üzerine su serpilmiş gibi görünen nemli ciltli makyaj stillerinden sonra güzellik alışkanlıkları artık değişiyor. Sonbahar sezonu defilelerinde boy gösteren soluk renkler moda dünyasında çok büyük bir değişimin başlangıcı oldu. Cildi hafif bir pudra yardımıyla mükemmelleştirmek, koyu renk dudakları ön plana çıkarmak ve hatta ojelerin parlak görünümünden vazgeçmek yeni mat modasının başlıca kuralları arasında. Evet şimdi matlaşma zamanı!

Bottega Veneta 

CİLT

Öncelikle pudrayı bir kenara bırakın. Sonbahar sezonunda ön plana çıkan hafif parlak makyajlar sıradan bir görünümden çok, yüze daha zarif bir dokunuş katıyor.

“Işıltılı” Mat

Makyaj artisti Pat McGrath’ın “ışıl ışıl ruhani mat” görünümünü kazanmak için ince mat fondöten, kapatıcı ve pudrayı cildinize uygulayabilirsiniz. Benzer bir görünüm için, Pat , “Bazı içten dışa doğru sürüp, daha sonrasında ince ve eşit bir şekilde pudrayı bütün yüzünüze yayabilirsiniz,” diyor. 

DOLCE & GABBANA

Clinique Even Better Compact fondöten, 86 TL, parfümerilerde

Shiseido Perfect Refining fondöten, 117 TL, parfümerilerde 

Cildinizde daha güzel bir görünüm için ipuçları 

PARLAKLIĞA SON VERİN

Pecheux yeni teknoloji sayesinde, mat bir görünüme çok hafif bir formülle sahip olmanın daha kolay olduğunu söylüyor ve Estée Lauder’in Idealist Pore-Minimizing Serum’unu öneriyor.  Bu serumu cildinize bazdan önce parlaklık kazandırmak için kullanabilirsiniz. Eğer cildiniz yağlı ise, makyaj uzmanı Nick Barose Shiseido’nun Matifying Stick’ini T- bölgenize sürmenizi öneriyor. 

Shiseido
matlaştırıcı stick, 80 TL
parfümerilerde

Cildinizde daha güzel bir görünüm için ipuçları 

MİKTARINI AYARLAYIN

Defilelerdeki kusursuzluğu arıyorsanız, fondöteni bütün yüzünüze uygulamanız gerekiyor. Yüzünüzde maske gibi ağırlık hissediyorsanız, bir makyaj süngerini ıslatıp yüzünüzden hafifçe fazlalığını alın böylece baz incelecektir. Yüzünüz kuruduktan sonra gerekirse kapatıcı kullanabilirsiniz.

Makyaj süngeri,
7,99 TL, Watsons
0212 373 16 30

Cildinizde daha güzel bir görünüm için ipuçları 

SON DOKUNUŞU YAPIN

Önceki adımlarda parlaklık etkisini azaltmaya çalıştık. Şimdi ise amacımız daha kalıcı bir görünümü az tozlu yarı saydam bir pudrayla garanti altına almak. Daha küçük bir fırça kullanarak pudrayı burnunuzun yan taraflarına ve alnınıza uygulayın fakat yanaklara sürmemeye dikkat edin. “ Çünkü yanaklarınızdan makyaj yansımalı,” diyor Pechuex.

MAC Temprature Rising Fırça
No:167, 90 TL
0212 282 26 15

Mat Dudaklar 

Dudaklarınız tümüyle parıltısız olabilir. Ama en moda mat dudaklara  daha farklı bir şekilde sahip olabilirsiniz. Kan kırmızısından turuncuya, özenle sürülmüş rujdan, hafifçe uygulanmış ruja kadar bu sezon değişik trendlerle mat dudaklara parlaklık ekleniyor.

DERİN VE KUSURSUZ

Pat McGrath’ın “ultra” dudak tanımına göre her şey renkleri dudakların katmanlarına yaymaya bağlı.  Pat iki baz rengi birleştiriyor. Dudağın ortasına ise parlaklıktan kaçınmak için daha derin rengi uyguluyor. Bu stili uygulamanın daha kolay bir yolu ise dudağınızı dudak kalemiyle doldurmak ve daha sonra renk vermek için parmağınızla ruju dudaklarınıza yaymak. 

Bottega Veneta

GÖLGELİ VE GÜZEL

Defilede Tom Pecheux, kan kırmızısı iki ruj ve renkli pudra kullandı. Ondan sonra ise  bir kulak çubuğu yardımıyla pudrayı dudakların natürel çizgisine uyguladı. Sizde bu görünüme dudak çevrenize kapatıcı sürüp ondan sonra da ruj uygulayarak sahip olabilirsiniz. 

Marni

DOLGUN VE PARLAK

Dudaklarınızda mat stili maksimum  düzeyde kullanmak istiyorsunuz ama sizde nasıl duracağından mı şüphelisiniz? “ Sevdiğiniz bir renkle ilerleyin ama normalden biraz daha renkli olmasına dikkat edin,” diyor makyaj artisti Romy Soleimani ve ekliyor: “Şeftali tonlarında ruj kullanıyorsanız,  mandalina rengini  deneyin.” 

Costelo Tagliapietra

Son Dokunuş 

HAZIRLAYIN

Dudaklardaki nemsizlik ve ölü deriler mat dudakların en büyük düşmanı. Geceleri yatmadan önce mutlaka nemlendirici uygulayın. Daha çabuk bir çözüm için ise ılık bir havluyu dudaklarınıza sürün, ardından bir krem sürün ve eminceye kadar bekleyin. Ondan sonra bir peçeteyle dudaklarınızı silin ve ölü derilerden arının.

NETLEŞTİRİN

 “Güçlü bir ruj rengini dudaklarına kusursuz bir şekilde uygulayabilen pek çok kadın tanımıyorum,”diyor Pecheux. Daha kontrollü bir sonuç için fırça kullanabilirsiniz. Bu mükemmelliğe Ya da ruju dudağınız ortasına uygulayıp kulak çubuğu yardımıyla kenar kısımlara yayabilirsiniz.

Sephora Pro Lips No: 81 dudak fırçası
29 TL, 0212 345 60 35

Son Dokunuş 

DÜZENLİ OLUN

“Koyu renkte bir dudaktan gözünüz korkuyorsa, dudak kalemi ve rujunuzu uygulayın ondan sonra da bir kapatıcı kalem yardımıyla kenarlarındaki hataları düzeltin,” diyor Nick Barose. Son adımda mat bir renge sahip olmak için hafif bir şekilde pudralayın.

Deborah 24 Ore kapatıcı,
22,90 TL
parfümerilerde

Son Dokunuş 

Tonunuzu Seçin

Dudak boyası daha kalıcı bir mat görünüm sağlayabilir ama aynı zamanda da sürüşü biraz daha zor olabilir çünkü sürdüğün anda yer ediyor. Daha kolay bir yol için, kuruyunca matlaşan sıvı bir lipstick seçebilirsiniz.

Pastel Day Long Lip color dudak parlatıcısı, No: 12 ve No: 16
adedi, 16 TL
Watson`s, 0212 373 16 30

Mat Tırnaklar

Parlak olmayan ojelerin zamanı geldi! Trendi taşımanın yeni yollarını ve mat topcoatın neden yeni en yakın arkadaşınız olabileceğini anlatıyoruz.

KIPKIRMIZI SATEN

İster dudaklarınıza uyan bir vampir kırmızısı ister iş ortamına daha uygun olacak bir ton seçin her ikisinde de mat bir renk seçmek çok kolay. Sadece sevdiğiniz renk ojeyi sürün ve onları mat cilayla matlaştırın. “Kullandığınız matlaştırıcının etkili olabilmesi için tamamen kuruması gerekiyor,” diyerek uyarıyor Tırnak uzmanı Deborah Lippman ve ekliyor: “Eğer anında sonuç alamazsanız cilayı tekrar sürmekten kaçının.”

Badgley Mischka

Mavala Color Matt matlaştırıcı cila, 34,90 TL, eczanelerde 

Cildinizde daha güzel bir görünüm için ipuçları 

CİLDİNİZİ BESLEYİN

Cildiniz hiç parlak değil mi? Kuru ve pul pul mu dökülüyor mu?  Önerilerimizi dikkate alırsanız iki sorundan da kurtulabilirsiniz. Estée Lauder makyaj artisti Tom Pecheux, cildiniz yağlanmadan nemlendirmenin yolu olarak iki tane nem veren ürünü alta alta kullanmayı öneriyor. İki damla hafif yağlı bir ürünü yüze masaj yaparak yedirdikten sonra su bazlı yağsız bir nemlendirici uygulayabilirsiniz.

Delarom Oxygenating Balancing
aroma yüz yağı, 141 TL, eczanelerde

Cildinizde daha güzel bir görünüm için ipuçları 

MÜKEMMEL BAZI HAZIRLAYIN

“ Mat bir cilde sahip olmaya çalışırken yapılabilecek en büyük hata çok fazla fondöten kullanmaktır,” diyor Pecheux ve sıvı ürünleri öneriyor.  Estée Lauder’in DoubleWear fondçteni bunun için bire bir. Bir fırça yardımıyla sürüp, parmak uçlarınızla yayarak kusursuz bir görünüme sahip olabilirsiniz.

Mavala rüya fondöten,
117 TL, eczanelerde

CND Colour Super matlaştırıcı Cila, 52,99 TL; Misspera.com 

Pastel Matte Top Coat matlaştırıcı cila, 9,35 TL, parfümerilerde 

Natürel

Candice Manacchio’nun Alexander Wang defilesinde kullandığı  “gölgeli mat renkler” i deneyin. Sevdiğiniz renk ojeyi uygulayın daha sonra kalıcılık kazandırmak için normal bir tırnak cilası uygulayın. Sonrasında sünger törpünün sert kısmıyla ojelerdeki parlaklığı yok edin. 

Alexander Wang

Sephora törpü, 8,90 TL, 0212 345 60 35 

İlgili Makaleler