InStyle Okurları İçin 10 Özel Ürün

10. yılımız için 10 aksesuar tasarımcısından, sadece InStyle okurlarına özel ürünler tasarlamalarını istedik. Nisan ayı içinde instyle.com.tr ve Twitter sayfamızı takipte kalarak bu çok özel parçalardan birine sahip olma şansını yakalayabilirsiniz.

Tasarımcıların InStyle okuyucularına özel tasarladıkları ürünleri görmek için tıklamaya devam edin!

10. yaşımıza özel bu tasarımın ilhamını veren ne oldu, hikayesini anlatabilir misiniz?
Bana ilham veren deniz oldu. Yazın en güzel renklerini bir arada kullandım. Denizin derinliklerinden gelen inci, turkuaz ve mercanla yeniden hayat buldu. Hepsi bir arada olunca Instyle dergisinin renkli dünyasını yansıttığına inandım. Bir de halka küpe yaptım, biz hep beraber olalım diye… Dünyada kabul edilen en mükemmel şekil daire olduğundan küpeyi halka küpe yaptım. Mükemmel bir yaz geçirmemizi diledim.
 
Tasarımınıza bir isim koydunuz mu?
Evet  adını ‘Talisa’ koydum. Yunanca denizden gelen demek…
 
 

Markanızın hikayesini kısaca anlatabilir misiniz?
Kol düğmelerine her zaman bayılmışımdır. Bir erkekte en şık, en çekici duran aksesuar kol düğmesi. Markam Begum Khan’ın macerası hediye olarak aradığım kol düğmelerini bulamayıp, kendim yapmaya karar verdiğimce başladı ve kendimi küçük bir kol düğmesi hazinesiyle buldum. Bütün ürünler İstanbul’da el yapımı olarak üretilmesine rağmen, markayı ilk olarak 2012’de yaşadığım Shanghai’da lanse ettim. Amacım niş bir Türk tasarımını dünyaya açmaktı. Aynı sene içinde Hong Kong, Singapur, Dubai, New York ve Milano’ya yayıldı marka. Şu anda ise 20 ülkede Harvey Nichols Dubai, Joyce Hong Kong, Assouline ve Beymen Istanbul, Massimo Alba Milano, United Arrows Tokyo  gibi en prestijli 30 mağazada satılıyor. Şimdilerde erkek yaka iğnesi, smokin düğmesi ve erkek bilekliği de eklendi koleksiyona.

Tasarımınıza bir isim koydunuz mu?
“The Glamorous Ten.”

10. yaşımıza özel bu tasarımın ilhamını veren ne oldu, hikayesini anlatabilir misiniz?
Venüs Yıldızı ismini bir tanrıçadan alan tek gezegen ve Sümer tanrıçası Inanna’dan Hathor’a, Ester’den Afrodit’e aşk tanrıçalarının sembolü olarak bilinen gökyüzünün en parlak yıldızıdır. Gökyüzünden her geçişinde yeryüzü ile bilgeliğini, güzelliğini ve parlaklığını paylaşır, bize aşkın büyüklüğünü hatırlatır. Aşk ve sevginin yaydığı evrensel enerji ile yeniden doğuşu ve özde yarattığı sihirsel dönüşümü simgeler. Ben de bu tılsımı Instyle 10.yılı için ilk kez yakutlarla tasarladım.

Tasarımınıza bir isim koydunuz mu?
“Ishtar’ ın Yıldızı.”

InStyle’la yollarınız ilk ne zaman, nasıl kesişti, bahsedebilir misiniz?
2008 yılında tanıştık InStyle’la, “Almazsam Çıldırırım” bölümü için. Keyifli ve güzel bir tanışmaydı, o günden beri birçok sezon bir araya geldik. Her biri bizim için ayrı ayrı heyecan olan, değeri olan birlikteliklerdi. Daha nice nice senelerde hep beraber olmak dileğiyle.
 
10. yaşımıza özel bu tasarımın ilhamını veren ne oldu, hikayesini anlatabilir misiniz?
Cashmere In Love koleksiyonuna özel olarak hazırladığımız bir şal. Monogram işlemelerini tasarımlarımızı özelleştirmek ve kişiselleştirmek, özgün bir yorum katmak için farklı renk ve harf seçenekleriyle birleştirerek kullanıyoruz. 10. yıl kutlaması için bu şala Instyle’ın baş harfini ekledik. Bu detayda kırmızı renk seçmemizin nedeni ise tutku ve bağlılığı simgelemesi. InStyle’ın tutku ve bağlılıkla 10 yıldır sürdürdüğü yayın hayatını biz de bu şekilde kutlamış olalım istedik.

InStyle’la yollarınız ilk ne zaman, nasıl kesişti, bahsedebilir misiniz?
Yanılmıyorsam Hayatıma Hoş Geldiniz isimli bir konuydu. O zamanlar saçlarım upuzundu. Markamı destekleyen life style unsurları paylaştığım ilk dergi konusuydu diyebilirim.  Masamı, bazı takılarımı, defterlerimi, bir kaç kıyafetimi, benim için özel objeleri ve o zaman yalnızca birkaç modelden oluşan Mehry Mu koleksiyonunu çekmiştik. 

10. yaşımıza özel bu tasarımın ilhamını veren ne oldu, hikayesini anlatabilir misiniz?
InStyle kadını bana göre, estetik arayışı kadar fonksiyonelliğe de önem veren, akıllı alışveriş seçimleri yapan bir kadın. Dolayısıyla kullanım alanı geniş; sade, sofistike ve zamansız Mehry Nude modelimizi InStyle’in 10.yılı için uyarladım. 

10. yaşımıza özel bu tasarımın ilhamını veren ne oldu?
Her daim kadınlardan ilham alan bir marka olarak, bizdeki algısıyla InStyle kadınından esinlendik. Sade, şık, kendine özgü ve çok yönlü bir kadın… Tek bir kalıba sığmayan, hayatın içinden bir kadın.. “Beli” gibi. Pristine tekniğimizin bel çantası formunda Instyle kırmızısı ile buluşması diyebiliriz. 

Tasarımda hangi materyal ve tekniklerden yararlandınız?
Kullanılan deri tamamen bitkisel işlentili dana derisidir. İç kulaklarda aynı tonda süet materyali kullanılmıştır. Kıvırma ve el saracıyla dikilme tekniğinden yararlanılmıştır. Manu’nun geliştirdiği bu üretim tekniği ve tasarım global patente sahiptir. Tüm kalıp ve deri kesimleri, boyalar elde yapılmıştır.

InStyle’la yollarınız ilk ne zaman, nasıl kesişti, bahsedebilir misiniz?
Moda, alışveriş, güzellik, dekorasyon ve daha fazlası… Bir kadının merak edebileceği birçok konuyu okuruna sunan Instyle Türkiye’yi ilk yayınlanmaya başladığı zamandan beri keyifle takip ediyorum.
 
10. yaşımıza özel bu tasarımın ilhamını veren ne oldu, hikâyesini anlatabilir misiniz?
Gökyüzündeki en parlak yıldız olan Sirius tasarımıma yön verdi. Onu çevreleyen diğer dokuz yıldızla InStyle’ın Türkiye serüvenindeki 10. yılını yıldızlar ile taçlandırmak istedim. Koyu renkli doğal boynuz bilekliğin arka kısmına 10 rakamının Braille rakamlar ile yazıldığını göreceksiniz. 

10. yaşımıza özel bu tasarımın ilhamını veren ne oldu, hikayesini anlatabilir misiniz?
10 yıldır bizimle olan ve severek izlediğim Instyle’ın tutkusunu ve coşkusunu havai fişeklerle kutlamak istedim. Coşkudan, tutkudan ilham aldım ve InStyle’ın 10. yılına özel bu kolyeyi tasarladım.

Tasarımınıza bir isim koydunuz mu?
İsmi “Fireworks”, kolyede olan 10 ışık patlaması InStyle’ın her bir yaşını kutluyor. 

10. yaşımıza özel bu tasarımınızın hikayesini anlatabilir misiniz?
Bu tasarıma aslında hem sembolik hem de renkli bir şekilde yaklaşmak istedim. O nedenle bizim en çok sevilen modellerimizden biri olan Marissa portföylerimizin 10 farklı rengini Instyle’ın 10 senesi için beraber kullanarak özel bir üretim yapmak istedim.

Tasarımda hangi materyal ve tekniklerden yararlandınız?
Misela kanvas üstü folyo baskılı desenlerimizden yararlandık. 

10. yaşımıza özel bu tasarımın ilhamını veren ne oldu, hikayesini anlatabilir misiniz?
Kolyemiz dünyanın en eski, iğneleri kesişen formda buluşan çam ağacından esinlendi. Ağaç, mitolojik figür Prometheus’un ismi ile anılıyor. Ölümsüz Tanrı Prometheus, cennetteki Tanrılardan ateşi çalıp insanoğluna verir. Instyle Türkiye de, 10 yıl önce Nisan 2006 da Jennifer Aniston’u boyunda çapraz gelen beyaz aydınlık elbisesi ile kapak yaparak Türk okuyucularına yeni bir ışık ve dimanizim getirdi.

Tasarımınıza bir isim koydunuz mu?
“Prometheus’un Kolyesi.”

İlgili Makaleler