Kendinizi Bir Ayda Yenileyin

Tazeleyici ipuçları, cool uygulamalar ve en yeni yöntemlerle kendinizin ‘en iyi’ halini yaratın.
1 Kendinizi tazeleyin
Aldığınız toksinlerden arınmak hem de yeni yılın ilk gününde tazelenmek için bitki çayı iyi bir alternatif. Karışık bitkileri demlemeye haliniz yoksa enerji veren ve ödem atıcı çayları deneyin. 
Doğadan 7 Otlu Karışık Bitki Çayı,
4,59 TL; marketlerde.

Cep telefonunuzla huzura kavuşun
Aşağıdaki üç aplikasyonu cep telefonunuza indirerek yardım alabilirsiniz
Balanced: Yapılacaklar listesi yerine sevdiğiniz şeylere daha fazla zaman ayırmanızı sağlayacak bir uygulama.
(Ücretsiz; iTunes.)
Calm: Farklı meditasyon tekniklerinin yer aldığı uygulama uykuya rahat geçiş için de dinlendirici melodiler sunuyor. (Ücretsiz; iTunes.) 
Moment: Herkesin ihtiyacı olan bu uygulama cep telefonunuzu gereğinden fazla kullandığınızda uyarı göndererek bulunduğunuz anın telefonsuz tadını çıkarmayı aklınıza getiriyor. (10,49 TL; iTunes.) 

Diyeti yeniden tanımlayın
Zayıflamak için doyana kadar yemek yemeye hazır olun! Dr. Fevzi Özgünül Beden Aklıyla Zayıfla kitabında yaklaşık 12 yılda binlerce hastayı tedavi ederken edindiği deneyimleri anlatıyor. Besinleri sindirin “Şişmanlıkta mesele sindirememek! Çünkü beden aklının merkezi, sindirim sistemi! Merkezde işler düzgün yürürse tüm bedende işler düzgün yürür,” diyor Özgönül. Yediklerinizin sırasına dikkat edin Çorbayı yemekten önce değil, yemeğin sonunda içmelisiniz. Sabah güne iyi bir kahvaltı ile başlamalısınız. Etli, proteinli ve bakliyatlı yemekleri öğlen yemelisiniz. Gece meyve ve salata yemeyin Çiğ sebze ve çiğ meyve hazmı en zor olan yiyeceklerdir. Gece uykunuzda sizi rahatsız ederek şişkinlik yaratacağı için sizi küçültemez. 
Beden Aklıyla Zayıfla,
Fevzi Özgönül 9 TL; dr.com.tr.

Öğünlerinizi Güçlendirin
Açai’nin tadına henüz bakmadınız mı? Üzülmeyin. Süper gıda uzmanı ve diyetisyen David Wolfe günümüzün en yeni güçlü gıdalarını açıklıyor. 
Kahvaltıda deneyin
Klorella
“Proteinden zengin olan klorella, klorofilin en yüksek içeriğine sahip,” diyor Wolfe. İçeceğinize bir yemek kaşığı katabilir ya da bir tablet içebilirsiniz.


Öğlen deneyin
Brokoli yaprağı
C vitamini ve kalsiyumdan zengin brokoli yaprağını sandviçinize ya da salatanıza katın.
Akşam deneyin


Hurma yağı
Sote sebzelerle ya da ızgara etle birlikte antioksidandan zengin hurma yağını kullanmayı deneyin. 

Koyu halkalara veda edin

Göz altı halkalarınız canınızı sıkıyorsa yeni bir yöntem deneyin. Micro Needling sisteminde göz altlarına uygulanan hyalüronik asit içeren ürünlerle doku gelişimi sağlanıyor ve yeni doku üremeye başlıyor. Yöntem sonrasında cilde büyüme faktörleri, botanik kök hücre içerikleri ve bio-peptidler içeren bir maske uygulanıyor. Maske ayrıca kazayağı çizgilerini azaltıyor, gözaltı morlukları ve göz altı şişliklerini minimuma indirmeye yardımcı oluyor.

Micro Needling seans ücreti 200 TL, Lisya Beauty; (0212) 257 05 05. 

Şekerden uzaklaşın
Sugar Impact Diet kitabının yazarı Beslenme Uzmanı J. J. Virgin, ortalama bir insanın bir yıl içinde 68 kg şekerli gıda yediğini bunun da ileride diyabet, kalp  rahatsızlıkları ve bunamaya yol açtığını belirtiyor. “Şeker vazgeçemediğimiz bir tür uyuşturucu gibi,” diyor Virgin. “Ancak ne kadar az yersek, o kadar az canınız çeker.” Şeker isteğinizi sağlıklı olan seçimlerle değiştirerek kontrol altında tutmayı deneyin.  

Stresten arının

Meditasyon yapmak zor geliyor ve konsantre olmakta zorlanıyorsanız size güzel bir önerimiz var. Başınıza takacağınız Zen bantı ile üç dakikalık rahatlama egzersizleri yapabilirsiniz. O esnada bant hassas sensörleri ile beyin aktivitelerini ölçüp bilgisayara ya da akıllı telefonunuza gönderiyor. 

Muse 229 Dolar;
gaiam.com.

Bakımınıza güç katın

Yukarıdan aşağı:

Clarisonic Mia 2

Yumuşak titreşimli teknolojisi ile cildi klasik sistemlere göre altı kat daha iyi ve derinlemesine temizliyor.Ürünlerin cilt altına geçmesini sağlıyor.
440 TL, Sephora; (0212) 345 60 35. 

Braun Face Yüz Epilatörü

Cildinizdeki tüylerden kolayca kurtulmak için geliştirilen Braun Face manuel cımbızdan 200 kat daha hızlı ve ağdaya göre kısa tüyleri 4 kat daha iyi alıyor. 
199 TL; teknomarketlerde.

Philips Pro Care Taraklı Maşa

İyonik bakım ve turmalin seramik kaplaması sayesinde saçların kabarıklığını alma özelliğine sahip Philips taraklı maşa, özellikle orta ve uzun saçlarda ideal. 129,99 TL; teknomarketlerde.

Derma Roller Anti Aging Cihazı

Üzerindeki iğnelerle yüz, boyun ve dekolte bölgelerini masaj yaparak canlandırıyor ve kullanılan cilt bakım ürünlerinin etkisini artırıyor. 372 TL; lotispharma.com. 

Micro Pedi Otomatik Ponza Taşı

Mikro-mineral başlığı 360 derece ve saniyede 30 kere dönerek topuklardaki sert deriyi güvenli bir şekilde ortadan kaldırıyor, yerine yumuşacık bir cilt bırakıyor. 99,90 TL; eczanelerde.

Selülitlerinize veda edin

Vücudunuzdaki çukurlu bölgeler ve bacaklarınızdaki selülitlerle yaşamak zorunda değilsiniz. Yeni nesil uygulamalarla hem sarkık, hem de pürüzlü görünümden kurtulun. 

Lipofreeze 
Nedir Soğuk lipoliz yağ hücrelerini dondurup işlevsiz hale getirerek yok olmalarını sağlayan kontrollü ve bölgesel bir cilt soğutma yöntemi.
Nasıl Hafif bir vakum ile cihaz otomatik olarak ilgili bölgeyi haznesinin içine çekiyor ve yağ tabakasının bulunduğu alanı önce 45 derece ısıtıyor sonra aniden -10 dereceye kadar soğutuyor. 
Sonuç Tek seansta yağların yüzde 20 ile 40 arasında azalması sağlanıyor. 
Fiyat Tek seans 1.500 TL. 

LPG Cellu M6 Keymodule 
Nedir Vakumlama yöntemiyle deri ve yağ dokusuna negatif basınç uygulaması. 
Nasıl Vücut yapısı ve cilt dokusuna göre farklı başlık seçilerek selülitli doku tedavi ediliyor.
Sonuç Cilt ve cilt altı dokularında maksimum düzeyde etki sağlanıyor. 
Fiyat 10 seans 2.000 TL. Nişantaşı Sculpture Polikliniği; (0212) 291 20 91. 

Evde de hareket edin

Evde televizyon izlerken ya da laptop’unuzla çalışırken bile kalori yakabilirsiniz. Oturduğunuz yerde bisiklete biner gibi uygulayabileceğiniz yeni nesil egzersiz ekipmanları bir saatte 150 kalori harcatıyor. Kendi ofisinizde çalışıyorsanız masanızın altında bile spor yapabilirsiniz. Egzersiz yapmaya vaktim yok demek artık bir bahane değil!

Fitness stepper, 119,90 TL; hepsiburada.com. 

Sağlıklı atıştırmalıklar seçin

Ara öğünlerinizde şekerli ve sağlıksız atıştırmalıklar tüketmek yerine  vücudunuza iyi gelecek seçenekleri göz önünde bulundurun. Öğünler arası yapacağınız seçimlerin 200 kaloriyi geçmemesine dikkat edin. 

Nutriway Bodykey klasik kırmızı meyveli bar 14’lü kutu, 114,76 TL; amway.com.tr. 

Güzellik Check-Up`ınızı yaptırın

Bilgisayarlı analiz sistemi  ile artık yaş yönetiminizi yapmanız mümkün. Güzellik check-up’ı adı verilen sistemle cildinizin neye ihtiyacı olduğunu öğrenebilirsiniz. Plastik Cerrah Reha Yavuzer ve güzellik koçu Nur Bilen Yavuzer’in kullandığı sistemde cilt üç boyutlu olarak analiz ediliyor. Cildin leke, kırışıklık, damar yapısı, sıkılık açısından durumu değerlendirilerek hangi uygulamalara ihtiyacı olduğu saptanıyor. 

Güzellik Check Up’ı 1500 Dolar,
Renee Clinic; (0212) 259 50 50. 

Daha yoğun, daha hızlı ve daha kısa egzersiz yapın 

Geleneksel kardiyo rutininize bir hareket katın ve kısa süreli yoğun egzersiz programlarını deneyin. “Kısa ama yoğun programlar daha çok kalori yaktırarak kalp için gerekli kardiyovasküler hareketlerin daha etkili olmasını sağlıyor,” diyor Fast Exercise kitabının yazarı Michael Mosley. Bu güçlü hareketleri deneyin: 

Bootcamp Combat 

Sağ elinizi yumruk yapıp ileriye doğru yumruk atın ve plank pozisyonu alın. Ardından bir şınav çekip zıplayın. Daha sonra ters yönde aynı hareketleri yapın. Bir dakika boyunca tekrarlayın. 

Phsique 57

Şınav pozisyonundayken sağ bacağınızı sol elinize doğru çekerek şınav yapın. Aynı hareketi diğer yönle de tekrarlayın. Her yönü 10 kez yapın.

Soulcycle’s

Sandalyeye ters oturarak bir bacağınızı 90 derece kaldırıp 20 kez pedal çevirme hareketi yapın. Daha sonra diğer bacakla uygulayın. Üç set tekrarlayın.   

Nike sweatshirt 190 TL; 
(0212) 282 02 44.

Uyurken stresten uzaklaşın

Gece uykunuz bölünüyor ya da derin bir uyku çekemiyorsanız yastığınıza stresten arındırıcı sprey sıkmayı deneyin. 

Bath & Body Works Stress Relief yastık spreyi, 
35 TL; (0212) 345 54 25. 

Suda bisiklet çevirin

Form tutmak için bu yıl farklı bir yöntem arıyorsanız So Bike Aquabiking’i deneyin. Sistem, tek kişilik bir makinede, 18 hidro masaj ünitesini, renk terapisini, aromaterapik uygulamaları birleştiriyor. Egzersiz ve inceltici terapileri bir arada sunan konsept, sadece form korumak amaçlı değil, varis tedavilerine yardımcı olmak ve sakatlanan sporcuların rehabilitasyonu için de kullanılıyor. 

So Bike Aquabiking 45 dakikalık altı seans,
400 Euro TL, M-Onep; (0212) 247 41 40. 

Dişlerinizi beyazlatın
Yeni yılda alınan kararlardan biri de diş bakımını ihmal etmemek. Genel bakımınızı yaptırdıktan sonra gülümsemenizin daha çekici olmasını istiyorsanız mutlaka dişlerinizi beyazlatın. Diş beyazlatma işlemleri artık eskisi gibi uzun sürmüyor. Sadece 20 dakikada uygulanan ev tipi kitlerle dişlerinizi leke ve renk farklılıklarından kurtarabilirsiniz. 
Colgate Optic Professional beyazlatma kiti
500 TL, Ahmet Keleş Diş Kliniği.  

Duygularınızı doyurun
“Açlık ataklarının çoğu midenizden değil duygusal açlıktan kaynaklanıyor olabilir,” diyor The Mood Cure kitabının yazarı psikolog Julia Ross. Ross’un önerileri; 
Depresyon için Triptofan ve 5-HTP 
“Bu birleşim serotonin salgılamanızı sağlıyor,” diyor Dr. Ross. 
Anksiyete için GABA
“Doğal bir Xanax olarak düşünün. Kalp çarpıntısı ve el terlemesi için kullanabilirsiniz. 
Duygusal açlık için DLPA
“Öğünler arası kullanmanız beyinde tokluk hissinin gelişmesine yardımcı olur.

Saçlarınıza Hollywood bakımı yaptırın

Saçlarınızla ilgili sorun yaşıyorsanız Kate Winslet, Renee Zellweger ve Catherine Zeta-Jones gibi ünlü isimlerin başvurduğu Trikoloji bakımıyla tanışın. Trikoloji, saç sorunlarının köküne iniyor ve sağlıklı saçlara sahip olmanıza yardımcı oluyor. Uygulama saç derisini yağ, kir ve toksinlerden arındırıyor. Boyadan ve fönden yıpranan saçların toparlanmasını sağlıyor ve saç dökülmesini önlüyor. 

Trikoloji bakımı, 10 seans 700 TL,
Nişantaşı Akademi Saç Terapi; (0212) 248 53 51. 

Kışın da bronz görünün
Etek ya da elbiseleri çorapla giymek birkaç senedir out oldu. Ama beyaz bacaklar da şık bir stile gölge düşürebiliyor. Bunu önlemek için bugünü bronzlaşmaya ayırın. Bacaklarınızı önce peeling’le arındırın. Daha sonra ellerinize eldiven takarak bronzlaştırıcı jeli eşit bir şekilde bacaklarınıza uygulayın. Kıyafetlerinizi giymeden önce birkaç dakika beklemeyi unutmayın!

Caudalie Divine Legs 72 TL; eczanelerde. 

Kuaför masrafınızı azaltın

Siz de saçınızda tek bir beyaz gördüğünüzde kuaföre koşanlardan mısınız? Ya da boya zamanınızdan önce gidenlerden? Aylık kuaför harcamalarınızı azaltmak ve en azından ayda bir kere lükse kaçmak için iki boya işlemi arası süreyi uzatmak elinizde. Bugün kuaföre gitmek yerine uygulaması çok kolay olan ruj şeklindeki saç boyasını deneyin. Beyaz tellerinizi tarakla ayırıp elinizde havada tutun ve ruju hafifçe ıslatarak çok bastırmadan uygulayın. 

Saç ruju 60 TL, Bahçecik Kuaför;
(0216) 485 05 94. 

60 saniyelik cilt bakımı yapın

Bazı kadınlar 90 dakikalık cilt bakımlarından hoşlanır ama çoğunluk hayır! İşte bu çoğunluktaki kadınlar için Ren yalnızca 1 dakikada cilt bakımı yapan bir ürün sunuyor. Flash Rinse 1 Minute Facial, içeriğinde yüzde 10 oranında bulunan doğal, saf ve etkin C vitamini ile cilde ışıltı ve canlılık katıyor, sıkılaşmayı tetikliyor ve gerisinde bıraktığı portakal kokusu ile tazeleyici & ferahlatıcı etki sağlıyor. “Ben bu ürüne kırışıklıkları da yumuşattığı için doğanın Botoks’u diyorum,” diye açıklıyor dermatolog Elizabeth Tanzi.

Ren Flash Rinse 1 Minute Facial, 182 TL; eczanelerde. 

Aknelerden kurtulun 

Peeling’le arındırın

Yumuşak peeling partikülleriyle derinlemesine temizlik ve mat bir görünüm sağlıyor. Ciltteki siyah nokta ve gözeneklerle savaşıyor ve yenilerinin çıkmasını önlüyor.

Essence Pure Skin jel peeling,
8,90 TL, Gratis; (0212) 232 23 77.

Aknelerden kurtulun 

Serumla temizleyin

Aknelerin görüntüsünü azaltmak ve gözenekleri temizlemek için formüle edilen jel, içeriğindeki salisilik asitle derinlemesine temizlik yapıyor.

Medik 8 akne bakım jeli, 155 TL; eczanelerde.

Aknelerden kurtulun 

Uyurken tedavi edin

İçeriğindeki kadife çiçeği,  zencefil kökü, aloe yaprağı ve acı fındık özleri ile cildi nemlendirirken gece boyunca sivilceleri kurutarak yağlanmayı kontrol altına alıyor. 

DDF Acne Control gece bakım kremi, 177 TL; eczanelerde.

Titreşimle fırçalayın

Dişlerinizi temizlerken  normal diş fırçalarının ulaşamayacağı noktalar olabilir. Titreşimli dalgalarla dişleri temizleyen otomatik fırça sistemleri dişler arasında klasik fırçaların ulaşamadığı yerlere girerek tartar ve kalıntıları derinlemesine temizliyor.

Oral-B PC 5000 Triumph otomatik diş fırçası, 
332,25 TL; teknomarketlerde. 

Daha fazla su için

Her gün sekiz bardak su içme kuralının güncellenmesi gerekebilir. Beslenme uzmanı Tina Ruggeiero’ya göre herkesin kendi kilosuna göre içmesi gereken suyu belirlemesi gerekiyor. “Kilonuzu 0,03 ile çarpın,” diyor. Egzersiz yapıyorsanız her yarım saat için 350 ml ekstra su içmeyi unutmayın. 

Tüylerinizden kurtulun

Güzellik salonuna gitmeye gerek kalmadan evde  de rahatlıkla kullanılabilen epilasyon aletleri klinik avantajları evinizde yaşayabilirsiniz,” diyor estetiysen Ayşegül Koçyiğit ve ekliyor: “HPL teknolojisine sahip ürünler akustik etkiyle birleşerek normal foto epilasyon sürecinin daha etkili bir şekilde gerçekleşmesini sağlıyor. Böylece düşük enerji kullanımı, hafif ışık atımları ile yüksek etkinlik sağlanarak istenmeyen tüyler uzun süreli olarak giderilerek cildin soğutulmasına gerek kalmıyor. Bu teknoloji, salonlarda bulunan epilasyon cihazları gibi etkili bir bakım sunuyor.”

Silk’n Glide ışık bazlı epilasyon makinesi, 899,90 TL, Boyner; (0212) 373 29 00. 

Kalıcı oje uygulayın

Evet yanlış duymadınız kalıcı oje işlemi için kuaföre  gitmenize gerek yok. Özel LED ışık lambalı Essence Gel Nails ev sistemi ile 15 güne kadar kullanılabilen kalıcı ojeleri uzun bir seyahat öncesi kendiniz uygulayabilirsiniz. 

Essence Gel Nails ev  sistemi led lamba 69,75 TL, baz oje, 9,75 TL Watsons; (0212) 373 16 30. 

İlgili Makaleler