At Kuyruğu

GÖRÜNÜMÜ YAKALAYIN
1 Bu model için saçınızın bir gün önce yıkanmış olması daha iyi. Eğer saçınızı yeni yıkadıysanız düz fön çekmeden önce düzleştirici bir serum uygulayın.
2 Bir şakaktan diğerine kadar tepedeki saç tutamlarını ayırın ve pensle tutturun. Saçın geri kalanını kulak hizasının biraz üzerinde at kuyruğu yaparak lastikle bağlayın.
3 Pensle tutturduğunuz bölümü açın, hacim veren bir sprey sıkın krepe tarağıyla kabartın.
4 Bu bölümü de geriye doğru tarayın ve at kuyruğunun üzerinde başka bir lastik tokayla sabitleyin.

Marlies Möller saç fırçası; 132 TL, Instant Root Lift sprey, 37 TL, Douglas; (0212) 353 04 00.

Selena Gomez

İMZA MODELİ

YANDAN AT KUYRUĞU 80’lerde genç kızların deli olduğu tepeden at kuyruğunun aksine bu model “sofistike olduğu kadar eğlenceli ve flörtöz” diyor Gomez’in saç tasarımcısı John D. İster düz ister dalgalı olsun at kuyruğunun yeri önemli. “Kuyruğu mümkün olduğunca enseye yakın olmasına dikkat edin ki istemeyen nostaljik bir saç modeline dönüşmesin,”diyor.

Blake Lively

İMZA MODELİ

DAĞINIK AT KUYRUĞU Lively’nin bu modeli sık sık yapmasının haklı bir sebebi var. “Çok fazla uğraşmış gibi görünmüyor,” diyor oyuncunun saç stilisti Jennifer Johnson. Ayrıca kırmızı halı için de çok uygun. “Fancy bir elbise giydiğinde görüntüsünü biraz hafifletiyor,” diye de ekliyor Johnson. Bu modelin hareketli olması önemli. “Eğer düz saçlıysanız at kuyruğu yapmadan önce birkaç tutamı maşayla sararak hareket kazandırın,” diyor Johnson

GÖRÜNÜMÜ YAKALAYIN
1 Diplere hacim veren bir sprey uygulayın ve fırçayla hafifçe kabartın.
2 Saçı kulak hizasında geride toplayın ve lastikle tutturun.
3 Lastiği çok az gevşetin ve kuyruğu iki bölüme ayırarak tekrar sıkın. Böylece tepedeki istenilen bozuk ve biraz dağınık şekli elde etmiş olacaksınız.
4 Lastiği gizlemek için aynı kalınlıkta bir tutam saçı etrafından geçirerek metal tokalarla sabitleyin.
5 Kuyruğun parça parça görünmesi için az miktarda şekillendirici pomad uygulayın.
 

John Frieda Luxurious Volume saç spreyi, 250 ml, 32 TL parfümerilerde, Osis Flexwax şekillendirici, 50 ml 35 TL; kuaförlerde.

Kim Kardashian

İMZA MODELİ

KABARIK AT KUYRUĞU “Sımsıkı bir şekilde geriye taranmış bir model bazen sert bir ifadeye neden olabilir,” diyor Kardashian’ın saç stilisti Rob Scheppy. “Kim bu kabarık modeli yüzünü yumuşattığı için tercih ediyor,” diye de ekliyor Scheppy. Eğer saçınız onunki kadar kalın telli değilse üzülmeyin. Scheppy, ince telli saçlara tepede kaynak ya da çıt çıt eklenerek bu hacmin verilebileceğini söylüyor.
 

GÖRÜNÜMÜ YAKALAYIN
1 Havluyla nemi aldığınız saça hacim kazandıran bir ürün uygulayın ve kurutun.
2 Kalın bir maşayla saç tutamları sararak hareket kazandırın.
3 Saçınızı bir tarafta toplayın ve ense hizasında lastik tokayla tutturun.
4 Saç spreyi ile modeli sabitleyin.

Alterna, Line Volumizing köpük; 300 ml, 76 TL; kuaförlerde.

İlgili Makaleler