Güzellik Tüyoları I

Şekerden Uzak Durun
Avustralya’da yapılan bir araştırmaya göre bol sebze, tam tahıllar ve çok az işlenmiş şeker içeren bir diyet akneleri yok edebiliyor. İşlenmiş karbonhidratlar, şekerli atıştırmalıklar, suni yiyecekler insülin değerini arttırarak diğer hormonlarda da dalgalanmalara ve dolayısıyla sivilcelenmeye yol açıyor. Glisemik indeksi düşük yiyecekler ise vücudun insülini dengelemesine yardımcı oluyor.
Yüzünüzü Suyla Nemlendirin
Yüzünüze su spreyi sıkıyorsanız aynı zaman da nemlendirin de. Yüzünüzü sadece ıslattığınızda, su cildin üzerinde buharlaşarak kuruluğa sebep olur. İki ayrı adımı uygulamaya üşeniyorsanız The Body Shop’unki gibi E vitaminli nemlendiricili bir spreyi deneyin.”

 Acıyı Azaltın
Güneşten yanan cildiniz için serinletici bir öneri: Ilık su, bir litre süt ve 15 damla lavanta yağından oluşan bir banyo yapın. Karpuz da iltihap önleyici özelliğe sahiptir. Karpuzu püre haline getirerek yanan bölgelere sürebilirsiniz.
Rujunuzu Sabitleyin
Rujunuzun dağılmaması için dudak çevresine biraz pudra uyguladıktan sonra dudak kalemi sürün. Ruju uygularken yoğunluğu dudağın ortasına verin, kenarlara ise daha az sürün.

Siyah Kalemi Doğru Uygulayın
Kalemi nasıl çektiğiniz gözlerinizin şeklini değiştirebilir. Göz altlarının içine sadece yarısına kadar kalem çektiğinizde daha belirgin bakışlar elde edersiniz. Tam çektiğinizde ise gözleriniz daha küçük görünecektir.
Rendeleyin
Salatalığın rahatlatıcı etkisini artırmak için rendeleyin, böylece şişkin gözlerinizi iki ince dilimden daha çok örtecektir. Jessica Alba’nın (solda) yaptığı gibi rendelenmiş salatalığı ince bir tülbentle suşi sarar gibi sarın. Oturun, başınızı geriye bırakın ve tülbenti gözlerinizin üstüne yerleştirin.

Ananasla Sıkılaşın
Ananas kırışıklıklara yol açan kolajen hasarını önleyen bir meyve. Donuk bir cilt tonunuz varsa kahvaltınıza ananas dilimleri ekleyin. Bir süre sonra ışıldadığınızı herkes fark edecek.
Saçlarınıza Kibar Davranın
Saçınızı havluyla çekiştirerek kurutmak ona zarar verir. Nazik hareketlerle saçınızın nemini havluyla ya da koton bir tişörtle alın. Tişört saçınızı elektriklendirmeden nemini alacaktır.

Kirpik Kıvırıcısı Edinin
En iyi maskaraya bile sahip olsanız kirpikleriniz düzse kirpik kıvırıcınız en yakın arkadaşınız olmalı. Bu mucizevî alet önce biraz korkutucu görünse de pratik yaptıkça ondan vazgeçemeyeceksiniz. 
Kirpik kıvırıcı, Shiseido, 56 TL
Nazik Davranın
Tam karşıya bakın, kıvırıcıyı yukarı aşağı hareket ettirmeden düz bir şekilde kirpiklerinize yerleştirin. Önce dipten sonra ortadan kıvırın. Bunu yaparken fazla baskı uygulamanıza gerek yok sadece birkaç kere basıp çekmeniz yeterli.

İçmek Yerine Çiğneyin
Greyfurt ve salatalık gibi meyve ve sebzelerin içindeki su hücrelere içtiğiniz sudan daha iyi ulaşıyor. Günde üç porsiyon meyve ve beş porsiyon sebze tüketmeye çalışın.
Havuçtan Faydalanın
Tırnaklarınızı kuvvetlendirmek için her gün içinde yüksek kalsiyum ve fosfor içeren taze havuç suyu tüketin.

İlgili Makaleler