Kördüğüm Dizisi’nin Dekorasyon Notları

“Kendinizi hikayenin içine adapte etmeniz ve hikayenin bir parçası olarak görmeniz çok önemli. İşin sırrı bu bence. Kullandığımız her rengin, her aksesuarın yaşatacağımız karaktere hizmet etmesi gerekiyor. O yüzden mekana koyduğumuz kalemden koltuğa, nevresimden perdeye hatta çay fincanlarına kadar tüm detalar; karakterlere özel seçildi. Genel dekorasyonu oluştururken sete özel tasarlanan bir obje olmadı. Fakat seçtiğimiz tüm ürünler karakterlere göre özel olarak revize edildi diyebilirim.”

-Aysun Özdemir.

Oturma grubu ile aynı katta yemek masasının ve mutfağın olduğu yemek salonu var. Yemek masası ve dresuarlar Massam firması tarafından tasarlanmış.

Spor tutkunu Ali Nejat için evde özel bir parantez açılmış. Evin bir bölümü spor odası yapılmış. Siz de modern ve klasik stillerin en iddialı örneklerinden olan bu iki evden ilham alabilir, evinize uyarlayabilirsiniz. Spor odası İnter Spor’un katkılarıyla yapılmış.
 

Evin genelinde kullanılan puf ve bazı sehpalar By Concept’den alınmış.

Evin genelinde gri, siyah ve kahve tonları kullanılmış. Koltuklar, kitaplıklar, aydınlatmalar ve dresuarlar modelleri önceden belirlenmiş. Yatak odasındaki kürk yatak örtüsü ve yastıklar maskülen stille ahenk içinde.

Evin içinde asma kat var. Asma kattan çalışma masası ve yatak odası ve banyonun olduğu bölüme ulaşıyorsunuz. Özdemir bu evde sanat yönetmeni Deniz Göktürk Kobanbay ve ekibiyle beraber çalışmış. Evdeki her şey özel olarak seçilmiş ve karaktere göre renklendirilmiş. demir bu evde sanat yönetmeni Deniz Göktürk Kobanbay ve ekibiyle beraber çalışmış. Prinç kitaplıklar by concept mobilya imzası taşıyor.

Büyük kahverengi deri kanepe mekanın star parçalarından. Sıcak rengiyle camın arkasından el sallayan yeşil ağaçlarla uyum içinde. Yukardan sarkan dev aydınlatma Dr. Light tarafından üretilmiş.
 

Siyah daybed’in yanındaki sarkıt aydınlatma da Dr. Light tarafından üretilmiş.

Evdeki koltuklar ve bazı aksesuarlar Mudo Concept’den alınmış.

Çiçek desenli duvar kağıtları ve klasik tarzın hakim olduğu bu yatak odası Feyza Karasu karakterlerine ait.

Hikayenin geçtiği ve herkes tarafından konuşulan iki görkemli evi biz de yakından görmek için sabırsızlanıyoruz ve yola koyuluyoruz. İlk durağımız; dışarıdan adeta bir şatoyu andıran Mahmut Şevket Paşa köyündeki Mimar Murat Atabarut’un sahip olduğu, dizide Tarık Karasu karakterinin yaşadığı ev. Bu ihtişamlı eve adımınızı attığınızda bir anda hikayenin karakteri gibi hissediyorsunuz kendinizi. Soğuk, mesafeli ve insanı içine çeken bir atmosferi var. Çalışma odasının oturma grubu koyu ahşap rengi lambrileri ve ekose kumaşlı kanepesiyle ingiliz stilini yansıtıyor.
 

Sanat yönetmeni Özdemir, evin stilinin güçlü ve sert Tarık Karasu karakteriyle birebir örtüştüğünü belirtiyor ve devam ediyor, “Eklektik bir tarzı var bu evin. Osmanlı tırnaklar, Rönesans aynalar, antika mermer sehpalar, bohem vazolar, el yapımı halılarla gerçekten muhteşem bir harman’ diyor. Evin bütün tasarımı ve dekoru Murat Atabarut’a ait, her objenin tarihi bir değeri var. Özdemir, bu evi özel seçilmiş antika aksesuarlar, aydınlatmalar ve tablolarla desteklemiş. Tarık Karasu karakterini sıklıkla gördüğümüz mekanlardan biri de bu çalışma odası.

Mutfağın hemen yanında yer alan kış bahçesi, sıcak renkleriyle doğayla bütünleşiyor.

Evin ilk katında yer alan oturma bölümüne klasik bir stil hakim. Kadife dokular, varak detaylar, kristal objeler ve duvarlardaki tablolar şık bir görünüm oluşturmuş.

Yemek odası, tavan rölyefleri ve desenli duvar kağıtlarıyla bir saray odasından farksız.

Yüksek tavanlı girişte varak ayaklı karşılama masası başrolde.

Ali Nejat, Feyza Karasu ve Neslihan karakterleri yemek odasında dizinin ilk bölümlerinde.

Taş ve tuğladan yapılmış bu ihtişamlı evin bahçesinde siyah kuğular ve tavus kuşları yaşıyor.

Metal lambader, 750 Euro, Haaz Design&Art Gallery; (0212) 230 96 00.

Ahşap koltuk, fiyat istek üzerine, Dream Home; (0216) 363 07 00.

Puf, 960 TL, Koleksiyon;
(0212) 223 13 20.

Ahşap şifonyer, 11.000 TL, Fatih Kıral; (0212) 235 26 52.

Salonda klasik mobilyalarla varak aksesuarlar kullanılarak gösterişli bir tarz elde edilmiş.

 Ali Nejat’ın yaşadığı cam ev gece çekimlerinde çarpıcı ve farklı bir atmosfere dönüşüyor.

Varaklı aplik, çifti 2.950 TL, Jozette; (0212) 288 09 58.

Başrollerinde İbrahim Çelikkol, Belçim Bilgin ve Alican Yücesoy’un yer aldığı Kördüğüm dizisinin dekorasyonu, sanat yönetmeni Aysun Özdemir imzası taşıyor. İki iddialı evde çekilen yapım her Perşembe gecesi Fox TV’de izleyiciyle buluşuyor.

Kördüğüm dizisinin çekildiği evleri daha yakından incelemek için tıklamaya devam edin!

Metal ayaklı koltuk, 1.206 Euro+KDV, Poliform, italdeko; (0212) 325 44 64.

İkinci durağımız ise Ali Nejat karakterinin yaşadığı sıra dışı cam ev. Mimarı Ahmet Alataş olan patika yollardan giderek ulaştığımız ormanın içine gizlenmiş ev Göktürk’te yer alıyor. Her şeyden uzak sadece kendine ait, tıpkı Ali Nejat karakteri gibi. Stiliyle genç, zengin ve modern eve adım atar atmaz oturma grubu karşılıyor sizi. Bu evde modern maskülen stil hüküm sürüyor.

İlgili Makaleler