Küçük Gözler için Makyaj Tavsiyeleri

Yüzdeki ideal oranı açısından gerçekten küçük ya da daha büyük görünmesini istediğiniz gözlere sahip olabilirsiniz. Küçük gözlülerin uygulaması gereken makyaj hileleri için tıklamaya devam edin.

Kirpik dipleri ile kaş altı arasındaki mesafenin genişlemesi gözünüzü daha büyük gösterecektir kuşkusuz. Gözleriniz küçükse kaşlarınızın dağınık olması size göre değil. Kaşlarınızın altı net biçimlendirilmiş; kaş maskarası yukarı doğru uygulanmış olmalı

Keira Knightley
Christian Dior, Kaş Rimeli, 107 TL, parfümerilerde.

Küçük gözlülerin asla göziçine koyu renkli kalemler sürme gibi bir seçeneği yoktur. Ne kadar dramatik ya da smokey bir göz makyajı yaparsanız yapın gözünüzün içine ten rengi bir göz kalemi sürün. Beyaz rengini de istediğiniz sonuçtan oldukça uzaklaştırdığı ve yapay bir görüntü sunduğu için tercihleriniz arasından çıkartın.

Üst kirpik diplerinde ise kirpik araları doldurularak daha uzun göz çizgisine sahipmiş hissi verilir.

Taylor Swift
MAC Technakohl Liner, Snowed In, 49 TL, maccosmetics.com.tr

Makyajın temel mantığı açık renklerin aydınlatarak o bölgeyi öne çıkarması ve koyu renklerin gölgeleyerek o bölgeyi geri plana atmasından ibaret. Küçük gözlerde vurgu  göz kapağından göz pınarlarına doğru yoğunlaşırken gölgeler ise gözün dış köşesinde yapılarak boyutlu bir göz oluşturulur. Bu vurguyu ışıltılı farlar ve açık tonlardaki kapatıcılarla verin.

Hilary Swank
Clinique, Airbrush Kapatıcı Illuminator, 86 TL, parfümerilerde.

Kullandığınız far tonlarını birbirine olabildiğince yakın seçin. Böylece gözleriniz doğal bir bütün olarak görünecektir. Küçük gözleriniz varsa ışıltılı ve pigmenli farları makyaj çantanızdan eksik etmeyin!

Jennifer Lawrence
Chanel, 4 Ombrés Poesie 234, 177 TL, parfümerilerde.

Küçük gözlülerin en çok önem vermesi gereken nokta maskara uygulama tekniği ve miktarı. Küçük gözlüler uzun kirpiklere sahiplerse iki hatta bazen üç kat maskara uygulamalı. Normal ya da kısa kirpiklere sahipseniz mutlaka maskara aşamasından önce sıcak bir kirpik kıvırıcısıyla kirpiklerinizi kıvırın. Sıcak kirpik kıvırıcısı kullanmak kirpiklerinizin daha uzun süre kıvrık kalmasını sağlar. 



Jessica Alba
Guerlain, Le 2 de Guerlain Mascara, 153 TL, parfümerilerde.

 

Takma kirpikler gözlere olduğundan fazla uzunluk ve yoğunluk kazandırdığı için gözün boyutlarını algılamamızda yanılsama yaratır. Kirpikleriniz ne kadar maskara uygulasanız da yeterince dolgun, uzun ya da kıvrımlı görünmüyosa ister bütün ister tek tek olarak takma kirpik deneyin.



Rita Ora
MAC, 3 Lash, 41 TL, maccosmetics.com.tr

 

İlgili Makaleler