Makyaj Bazınızı Seçin

Makyaj bazlarının temel amacı makyajın uzun süre dayanmasını sağlamak ve genellikle gözenekleri doldurarak pürüzsüz bir cilt oluşturmak. Makyaj bazlarındaki çeşitliliğin sebebi cildin farklı ihtiyaclarının olması ya da ten makyajında hedeflenen farklı bitişler. Yağlı ciltler için matlaştıran, kuru ciltler için nemlendiren ve ışıltılı makyaj bazlarının yanı sıra artık cilt sorunlarıyla mücadele eden ciltteki renk dengesizliklerini eşitleme amaçlı renkli baz ürünleri de raflarda oldukça sık rastladıklarımız arasında. 

Kendi makyaj bazınızı bulmak için tıklamaya devam edin. 

Laura Mercier Foundation Primer, yağlı ciltlerde yağlanmayı kontrol altına almanızı sağlar.
(181 TL, parfümerilerde.)
 

Makyaj bazınızı dilerseniz tek başına dilerseniz de kalıcılığı arttırmak için fondöten ya da pudranın altında kullanabilirsiniz. Fakat her makyaj bazı her fondötenle mükemmel olarak uyum sağlamaz. Makyaj bazı alırken karar vermekte zorlanırsanız testerını alarak fondöteninizle uyumuna bakın.

Chanel Sheer Illuminating Base, içerisinde simlerin vermiş olduğu bir parıltı olmadan cildinizin aydınlık ve tazelenmiş görünmesini sağlar.

(154 TL, parfümerilerde.)

Makyaj bazını ne kadar kullanırsak o kadar kalıcılık ya da parlaklık elde ederiz düşüncesi çok yanlış. Minimal miktarda ve gerekli bölgelerde kullanılması oldukça önemli.

Çok ince, kremsi yapılı ve hafif ışıltılı makyaj bazı Nars Light Optimizing Primernormal ve kuru ciltler için ideal. Ayrıca mat bitişli bir fondöteninize birkaç damla karıştırarak da daha aydınlık bir görüntüye sahip olabilirsiniz.

(105 TL, 0216 385 86 70)
 

Makyaj bazı kullanmanın cilt sağlığı açısından en büyük faydalarından biri, cilt ile fondöten arasında koruyucu bir tabaka niteliği taşıması. Yani makyaj bazları, gözenekleri kapattığı için fondötenin direkt olarak cilt tarafından emilmesini engeller.

Nars Instant Line and Pore Perfector, içerisindeki asitler sayesinde ciltteki ince çizgileri doldurur ve geniş gözenekleri azaltır. Yağlı ciltlerde yağ dengesini de sağlar.

(85 TL, 0216 385 86 70)

Baz kullanımında en dikkat etmemiz gereken nokta ise gün sonunda makyajın temizlenmesi. Asla, gün boyunca nefes alamamış cildinizi temizlememe hatasına düşmeyin. Makyaj bazı kullandığınız gün sonunda mutlaka peeling ve tonik ile cilt bakımınızı tamamlayın.

Benefit Porefessional, makyaj bazı olarak üretilmese de içerisindeki silikonlu yapı sonucu gözenekleri ve ciltteki ince çizgileri doldurarak kusursuz bir cilt sunar. Yani, makyajınızın kalıcılığını arttırmayı vaad etmeyen bu ürünü isterseniz bölgesel olarak isterseniz tüm cildinize uygulayarak kullanın.

(44ml, 237 TL, Sephora’larda)

MAC  Prep + Prime BB Beauty Balm, renk eşitleme özelliğine sahip. Hafif ışıltılı bir bitiş sunuyor ve yağlı ciltler için harika bir makyaj bazı.

(95 TL, maccosmetics.com.tr)

Gelelim yeni makyaj trendimiz “Strobing” bir bitiş elde etmek için MAC Strobe Liquid Lotion, fondöteninizin altına ister tüm yüzünüze isterseniz de aydınlık vermek istediğiniz bölgelere uygulayabilirsiniz. Cildinizde simden gelen yapay bir parlaklık sunmayan ürün içersindeki ışık yansıtıcıları sayesinde “dewy” görüntü vaad ediyor.

(105 TL, maccosmetics. com)

Make Up Forever Step 1 Skin Equalizer ürünleri ikiye ayrılıyor. Cildi hazırlayan makyaj bazları, cilde matlık kazandırıyor, yumuşatıyor, nemlendiriyor ya da besliyor. Renk dengeleyici makyaj bazları, kızarıklık gideriyor, cildi canlı gösteriyor ve sağlıklı bir parlaklık katıyor.

(96 TL, 0212 244 91 66)

İnce yapısı ile kullanıcılarının büyük bir çoğunluğunu büyüleyen Smashbox Photo Finish Light Primer, su bazlı oluşu sebebiyle yağlı ciltler için ideal bir makyaj bazı.

(91 TL, parfümerilerde.)

Clinique Superprimer serisi, cilt rengini düzenlemek için zıt renkleri kullanır ve böylece kızarıklık, solgun ve mat görünüm önlenmiş olur. Fondötenin kalıcılığını arttırır ve silikonlu yapısı, anında gözenek, ince çizgi ve kırışık görünümünü azaltır. 

(105 TL, clinique.com.tr)

İlgili Makaleler