Lauren Conrad`ın Evi

Lauren Conrad’ın günlük hayatı MTV’de yayımlanan reality programı Laguna Beach: The Real Orange Country and The Hills’de televizyon ekipleri tarafından dakika dakika çekildi. Bu hareketli günlerin üzerinden uzun zaman geçti ve o artık kendi hayatının yıldızı. İki katlı Beverly Hills çatı katı dairesi sadece bit pazarı keşifleriyle ve modern parçalarla dolu bir tasarımcı vitrini değil, aynı zamanda hızla büyüyen moda ve sosyal medya imparatorluğunun merkezi. (Evet, blogu yılda 48 milyon tık alıyor ve sayı giderek artıyor)
Solda:
“Oturma odasının havadar bir New York loft’u gibi hissettirmesini istedim,” diyor Conrad, yüksek tavanlı, natürel tonlar, pembe ve altının dokunuşlarıyla tamamlanmış mekan hakkında.

Conrad`ın Cazibeli Dolabı
Sürgülü gizli kapıları ve stüdyo dairesi ebatlarıyla, Conrad›ın gömme dolabı moda sever herkesin kalbini titretecek cinsten. “Hayalim kapıları ilahi sesi eşliğinde otomatik olarak açacak bir düğmeye sahip olmaktı,” diyor şakayla. “İçeriye organize bir kaos hakim, ama neyin nerede olduğunu biliyorum.” İşte, kişisel dokunuşlarının kılavuzu.
1. Maksimum görünürlük
Her bir bölüm dışarıdan spotlarla ve içeriden LED lambalarıyla ışıklandırılmış. “Her şeyin ışıklandırılmasını istedim,” diyor Conrad. “Aksi halde kıyafetleri gerçekten göremiyorsunuz.”
2. Romantik dekor
Williams-Sonoma Home sığır derisi kilim ve antik stil Fransız koltuk, dolabın daha çok bir yaşam alanı gibi hissettirmesini sağlıyor.
3. Çoklu ışık kaynakları
Dolabın içindeki aydınlatmaya ek olarak, parıldayan bir avize odaya sıcak bir parlaklık vererek ambiyansı arttırıyor.
4. Styling istasyonu
Conrad giymeyi düşündüğü kıyafetlerine bir arada göz atabilmek için bit pazarında bulduğu ayaklı vintage bir askılığı kullanıyor.
5. Saklama kutuları
Dekoratif vagonlar alanın bir başka tasarım elementi ve aynı zamanda gerekli olmayan şeyleri koymak için kullanılabiliyor. “İçinde mevsime uygun olmayan kıyafetleri tutuyorum,” diyor Conrad ve ekliyor “Kışın birkaç tanesi bikinilerle dolu, yazın ise onları atkılarla değiştiriyorum.”


6. Yansıtıcı duvarlar
Aynalı dolaplar mekanın daha büyük görünmesini ve yerden tasarruf etmeyi sağlıyor.
7. Bolca kanca
Pirinç askılar kıyafetleri odanın etrafına asmayı kolaylaştırıyor, bir seyahat için hazırlanıyorken de kolaylık sağlıyor.

Conrad ve Tell, mekanın restorasyonu sırasında yakınlarda bir dairede beraber yaşadılar. Conrad, mimar olan babasından da tavsiyeler alarak, aynalı yüzeyi ve eski parke döşemeleriyle biraz modası geçmiş daireyi kemerli girişler, taç pervazlar ve ahşap raflı şöminelerle şık, modern bir rezidansa dönüştürdü. Ana kat bolca tatlılık dolu: Tavanı altı metre yüksekliğinde olan ve Alice Harikalar Diyarı’na uyacak cam görünümlü bir oturma odası, kristal şamdanlarla aydınlatılan bir yemek odası, günışığı sarısı renginde bir kahvaltı köşesine sahip bembeyaz bir mutfak… Gri ana süit olan evdeki tek yatak odası ise sürgülü kapılarla Conrad’ın ofisine açılıyor: Kitaplar ve çiçekli çay fincanı koleksiyonuyla dolu kitaplığa pembe ve turuncu tonlar hakim. Evde spor salonu yok. Bazen antrenörle beraber çalışan Conrad, “Onu aramam lazım, büyük ihtimalle öldüğümü düşünüyor,” diyor. Formunu ise kayak yaparak, bahçesiyle ilgilenerek ve iki kurtarma köpeği Chloe ve Fitzgerald ile yürüyüş yaparak koruyor.

Büyük sarmal merdivenin en üstünde, oturma odasını tepeden gören bölümde, Conrad bir medya odası ve kokteyl barı oluşturmuş. Ama esas parça; bir Paris butiğini anımsatan, taç şeklinde antik kristal bir avizeyle tamamlanan ve her detayı giyinmeye en uygun olacak şekilde düşünülmüş gömme dolap. “Önceki dairemde bir yatak odasını dolaba dönüştürmüştüm, o yüzden en az o kadar yere ihtiyacım olduğunu biliyordum,” diyor Conrad. “Aynısını burada yeniden yaptığımda babam neredeyse kalp krizi geçiriyordu.” Bana “Evin değerine ne yaptığını biliyor musun?” diye sordu.  

Solda: 

Pahalı giyinme bölümünde, Conrad tercihini ayna kaplı dolap kapaklarından yana kullanmış, böylece elbise dolabını tek bir bakışta görebiliyor. 

Görünen o ki, Conrad sezgilerden daha fazlasına sahip. Babasının mimarlık işlerinde birlikte çalışan ailesi tarafından tasarlanan evlerde büyüyen Lauren, üç kardeşin en büyüğü ve 1990’ların ‘shabby-chic’ stiline eğilim göstermiş. “Büyürken, nerdeyse her altı ayda bir odamı yeniden boyardım,” diye hatırlıyor. “Tamamen pembeden çizgilere, çizgilerden manzaralara kadar hepsini denedim.” Ama kendisini takip eden MTV ekibinin kamera ışıkları ve yatak odasında kıvrılan kablolarla günlerini geçirdikten sonra, Conrad bir sığınak bulmak için can atıyordu. “Bir evden çok bir sette yaşıyordum,” diyor. Daha kişisel bir alan yaratmaya karar verdi, dairesini çalışma ve dinlenme merkez üssü olarak tasarladı; uzun bir günün ardından gevşemeyi sevdiği ana banyodaki ayak masajlı küveti de ekledi. Spa benzeri beyaz mermerden oluşan yer aynı zamanda güzellik odası işlevi görüyor; Conrad, ışıklandırmayı makyaj artisti Amy Nadine’e danışarak seçti ve fotoğraf stüdyolarında tercih ettiği kullandı. 
Solda: 
Conrad, mutfağını düzenli tutabilmek için günlük beyaz tabaklarını lavabonun üstündeki açık raflara yerleştirmiş. “Beyaz tabaklar bütün yemekleri daha çekici gösteriyor,” diyor. 

Conrad, hem kendisi hem de gelecekteki kocasına uyacak bir dekorasyon için yemek stilisti ve iç mimar Kate Mardindale’in de yardımını almış. Kendi ofisinde parlak turuncu renkte püsküllü bir koltuk varken, Tell’in çalışma odasında langırt masası ve kahverengi deri bir koltuk var. “William modernliği ve maskülenliği severken bense tamamen beyaz ve pembe, altın detayların olduğu bir yerde mutlu olurum,” diyor Conrad. Ortak noktada buluştukları oda yüzyıl ortası modern tarz masası ve Mad Men stili Sputnik avizesiyle yemek odası. Duvar kağıdı deseninde parıldayan gümüş yaylar ile göz alıyor. “Duvar kağıdını seviyorum,” diyor gülümseyerek. Göz alıcı yemek bölümü, ‘bahçeden taze nanelerle, sihirli baharatlı rom mojitosu’, ev yapımı Brüksel lahanası cipsi (zeytinyağı, sarımsak ve trüf mantarı tuzuyla fırınlanmış), salatalar ve yeşil soslu tavuk enchilada’ları hazırladığı arkadaşlarını ağırlama merkezi. 
Solda:
Conrad’ın var olan merdiveni, daha heykelsi bir görünüm yaratmak ve tırabzan eklemek için yeniden şekillendirilmiş. “Öncesinde adımları görebiliyordunuz,” diyor ve ekliyor “Şimdi daha elegan.” 

“Aşırı abartılı insanlar değiliz,” diyor. “En sevdiğim akşam yemeği partilerinden biri 15 kız arkadaşımı çağırdığım Meksika yemeği gecesiydi. Herkes bir yemek ve paylaşmak için tarifin bir kopyasını getirmişti.” Misafirler aynı zamanda vintage bardaklar ve fil şeklinde pembe karıştırma çubuklarıyla dolu rafların olduğu kokteyl barında kendi içkilerini hazırlıyor. 

Solda:
Conrad’ın vintage yemek masası ve sandalyeleri, çok beğendiği modern tarzdaki tavandan aydınlatma ile tamamlanmış. 

Bit pazarları bu sıra dışı dokunuşlar için favori bir kaynak. Tell’in ismine ithafen (ve evet, William Tell onun gerçek ismi), Conrad elma motifli nesneler bakıyor. “Ben bir koleksiyonerim,” diyor, elma şeklindeki tabakları göstererek. “Bana bir ürün verin ve ona uyum sağlarım,” derken aslında o nesneden nasıl kurtulması gerektiği hakkında kafasını yoruyor. Çünkü Tell yakın zamanda eve yeni bir eşya daha ekledi. Conrad’ın köpeklerinin balkonda oynadıktan sonra içeri girerken patilerini silebilecekleri, pek de sevimli sayılmayacak ve üzerinde köpek patisi olan desenli bir halı. “Ah, o,” diyor mükemmeliyetçiliği iyi bilinen Conrad gözlerini devirirken, “William oraya bir halı koymamı isteyip duruyordu ve ben koymadım, o da bana ceza olarak bunu aldı ve gerçekten yeni bir taneyle değiştirmek için bakınmaya başlamam gerekiyor.”  
Solda:
Conrad, oturma odasının duvarlarında daha eski bir görünüm yaratmak için duvarı kaplayan tuğlaların üzerine patine boya yaptırmayı tercih etmiş. Şömine dekoratif ve alkol ile yanıyor. 

Dama desenli mermer terasında Los Angeles semalarının manzarasını içine çekerken, Lauren Conrad tek ayağını kaldırıyor ve zahmetsizce ağaç pozisyonunu alıyor. Hayır, bir mini imparatoriçe, moda ve ev eşyaları tasarımcısına dönüşen, sekiz kitap yazarı, sosyal medya prensesi ve reality programının eski yıldızı yoga fanatiklerinden değil. Girişimci genç sarışın kendinin farkında ve, “O kadar sakin bir zihne sahip değilim,” diyor. “Herkes müziğe odaklanırken, ben kafamda yapılacaklar listesi yazıyorum.” Ve şimdi şort,  neon-turuncu bir kazak, şapka ve film yıldızı gözlükleriyle (bir ayağı çıplak ve yere uzatılmış, öteki dizinin üstünde) sendelemeden duruyor. “Sanırım iyi bir dengem var,” diye ekliyor, kayıtsızca omuz silkerek.
Bu onu anlatmak için yetersiz bir ifade. 28 yaşındaki Güney Kaliforniyalı, sadece reality TV şöhretinin engebeli sularına yelken açmakla kalmadı. Aynı zamanda Beverly Hills’deki apartmanını paylaştığı, hayallerindeki nişanlı, avukat ve müzisyen William Tell’e ulaşmadan önce yüksek profilli birkaç ilişkide gezindi. “Daireyi iki sene önce aldım, ikinci randevumuzun olduğu gün,” diyor gelin adayı. Tell, aile yakını bir kuyumcunun yardımıyla tasarladığı pırlanta ve pembe altından nişan yüzüğünü gösterirken, “Kendimi onunla zaten evli gibi hissediyorum,’’ diyor şirketleri LC Lauren Conrad for Kohl’s, Paper Crown ve BlueAvocado XO(eco) için sık sık seyahat eden Conrad. “William çok çok destekleyici.”
Solda:
Moda kitapları Conrad’ın ev ofisinin olmazsa olmazları. Halı, geri dönüşümlü ipek sarilerden yapılma; kanepe ise güçlü rengiyle tamamlayıcı parça.

Martindale Conrad’ın stilini klasik ve temiz olarak tanımlıyor. “Lauren’ın dekore ediş tarzı, giyim ve koleksiyonlarını yaratış tarzına çok benziyor,” diyor. “Kristal şamdanlar gibi, çizgiyi hiç aşmadan kendini gösteren özel parçaların olduğu iyi tasarlanmış sade alanlar.”
Solda:
Conrad, siyah lake tavanlı ve aynalı kokteyl bar ile ilgili “Bu benim karanlık ve seksi odam,” diyor.

Solda:
Ana banyoyu planlarken önceliği saç ve makyaj yapımına uygun olarak dekore edilmesiydi. “Bunu yıllarca mutfakta yapmamız gerekti çünkü en güzel ışık ve tezgah oradaydı,” diyor Conrad’ın uzun süredir makyaj artisti olan Amy Nadine ve ekliyor “Hep düşünürdüm, bir gün banyona gerçek bir makyaj masası yaptırabilir misin lütfen?” 

Solda:
Mutfaktaki köşe; klasik bir Eero Saarinen masa ve etrafındaki özel yapım banktan oluşuyor.  

İlgili Makaleler