Saç Sırları

DOĞAL RÖFLE 
Müşterileri arasında Ajda Pekkan da bulunan Hillside MOS’tan Murat Kayabaş, delikleri olan bir tüp kullanarak yaptığı bigudi balyajın doğal röfleler atmakta en ideal yöntem olduğunu söylüyor. “Bu yöntem dipleri doğal bir koyulukta bıraktığı için dip çıkması problemi uzun süre yaşanmıyor,” diyor.
KATSIZ BUKLELER 
“Maşa yaparken, saç tutamlarını uçlarından değil ortalarından alıp dolayın. Maşayı sıkmadan 10 saniye tutun,” diyor Los Angeles`tan saç stilisti David Babaii.
ANINDA GÖRÜNTÜ
“Saçlarınıza hacim vermek için  bigudi kullanın. Nemli saçlarınızın tepesini bigudilerle sarın ve kurutun,” diyor Los Angeles`tan saç artisti Laurent Dufourg.
KIRIK UÇLARA TAMİRAT 
Geçici olarak saçlarınızın kırık uçlarını düzeltmek ve saçlarınıza parlaklık kazandırmak isterseniz The Body Shop’un Coconut Oil ve benzeri saç pomatlarını kullanın.
HIZLI ÇÖZÜM 
“Yağmurda, saçlarınızı yatırıp jöle sürerek kabarmayı önleyin,” diyor kuaför Robert Hallowell.
Solda: Leighton Meester

KUYRUK YAPIN 
Mert Kuaför’den Sever İnan, “Bir kulaktan diğerine saçlarınızın ön kısmını ayırın, krepe yaparak arkada kalan saçlarla toplayın, saçın önünde oluşan bombe, yüzünüzün daha ince durmasını sağlar,” diyor.
HACİM KATIN
Nemli saçlarınızın diplerine pensler taktıktan sonra saç kurutma makinesiyle kurutun. Bu yöntemi kuaför Oscar Blandi önemli gecelerden önce Jennifer Garner’ın saçlarına uyguluyor. Anında hacim elde ediyor ve saçlar tüm gece boyunca dayanıyor.
İŞİNİZİ KOLAYLAŞTIRIN 
Different Hair Kuaför Salonu’ndan Fahri Tepe, zor şekil alan asi saçlar için en iyi çözümün omuz hizasında katlı kesim olduğunu söylüyor.
ASİ DALGALAR 
Salma Hayek’in (solda) saçlarında su dalgası modelini yaratmak için New York’un Tricomi Salonu’ndan Mimi, Hayek’in nemli saçlarını dört parçaya ayırıp, bazısını sıkı, bazısını gevşek olmak kaydıyla ayrı ayrı örüyor. Kuruduktan sonra açıyor ve doğal dalgalar elde ediyor.
YATIŞTIRAN ÜRÜNLER
“Alın bölgesindeki hiç uzamayan bebek saçlarını kontrol altına almak için sprey yerine yağ içeren dudak nemlendirici ‘lip balm’ları kullanabilirsiniz,” diyor Mehmet&Hüseyin’den Zeki Bardakçı. “Bu tarz ürünler saçta doğal bir duruş sağlar, ayrıca su ve şampuanla saçtan kolaylıkla çıkarılabilir,” diye ekliyor.

ORANTILI KESİM 
Hasan Ebil, her modelin herkese yakışmadığını söylüyor. “Yuvarlak yüzlüler katlı modelleri tercih etmeli. Kısa boylular da daha kısa görünmelerine neden olacağı için saçlarını çok uzatmamalı,” diyor.
KIRMIZI ALARM 
Saçınız için doğru kızılı bulmak zor olabilir. “Kırmızı yanaklılar maun tonlarına gitmeli. Julianne Moore gibi açık tene sahip olanlar ise çilek kırmızısı veya kızılkahveleri seçmeliler. Sıcak ten rengine sahip olanlar ise bakır kızılına yönelebilir,” diyor New York’un Prive salonundan Steven Tapp.
GÜVENLİ BAĞLAR 
Saçınızı toplamadan önce tokanıza bir göz atmanızda fayda var. Üstü kumaş kaplı olmayan çıplak lastikler veya metal kapama sistemi olan bir toka saçları kırabilir. New Yorklu saç uzmanı Philip Kingsley’e göre en iyi çözüm; “İçlerine bakım kremi sürülmüş kumaş kaplı elastik tokalar.”
KUSURLAR YOK OLSUN 
“Eğer köşeli bir yüzünüz varsa bukleler yaptırmayı düşünün. Hacimli saçlar, yüz hatlarını yumuşatarak bakışlara anlam kazandıracaktır,” diyor Nicole Kidman’ın (solda) buklelerini şekillendiren Luigi Murenu.

DAHA İYİ BİR SARIŞIN 
Diba’dan Akın Ünal, “Ten ve göz renginiz saçınızdaki sarıların tonunu etkiler,” diyor. Çok açık tenli ve renkli gözlü kadınların saçlarına bebek sarıları ile beraber dore tonlarını kullanmalarını öneren Ünal, “Bu tenlerine canlılık getirir,” diyor.
YAPIŞTIRMADAN DÜZLEŞTİR
Erdem Kıramer’den kuaför Ümit Er, saç düzleştiricisi (kullanırken diplerin basılmaması için makineyi sadece saçların uç kısımlarına uygulamayı öneriyor. “Saçlarınızı ısıdan korumak için uygulamadan önce bakım serumu sürün ve düzleştiriciyi saçta fazla tutmayın,” diye ekliyor.
KUSURSUZ DALGALAR
Kate Hudson ve Kate Winslet’in (solda) buklelerinden sorumlu Babaiie, doğal bukleler için farklı kalınlıklarda iki maşa kullanılmasını ve her tutamda yön değiştirilmesini öneriyor. Şekil aldıktan sonra ellerinizle saçınıza dokunmamanız gerektiğine dikkat çekiyor. “Devamlı buklelere dokunmak saç dokusunu harekete geçirip elektriklenmesine neden olur,” diyor.

KUSURSUZ AT KUYRUĞU 
Gergin ve hatasız at kuyruğu yapmak için uygulamanız gerekenler çok basit. Müşterileri arasında Sinem Güven bulunan M&M Bahçecik’ten Yasin Okutan, “Kafanızı tavana kaldırıp saçları iyice geriye doğru atarak toplayın. Kuvvetli tutuculuğa sahip ve parlaklık kazandıran bir spreyi yassı tarağın üzerine sıkarak ense ve tepe bölümünü düzeltin,” diyor.
GÜÇ OYUNU
San Kuaför Salonu’ndan Nevzat Aksu, 1.800 watt kurutma makinesinin hızlı ve sağlıklı bir kurutma için ideal olduğu görüşünde. Ancak Aksu, makineyi saçlara fazla yaklaştırmadan kullanmayı öneriyor. “Bu sayede saçlarınız doğal nemlerini koruyarak kurumuş olacaktır,” diyor.
HIZLI KURUTMA
Saçlarınızı kurutma süresini yarıya indirin. Saçınızdan suyu havlu yardımıyla sıkarak alın (havlu ile saçınızı ovuşturmayın, bu saç uçlarınızın kırılmasına yol açar). Kurutma makinesi ile beraber  bir hava fırçası kullanın. İçi boş bir tasarımı olan fırça, hava sirkülasyonunu sağlayacaktır.
YUMUŞAK ETKİ 
Jennifer Aniston’ınki (solda) gibi yüzü çevreleyen uzun katlı saçlar, yüzün uzun ve sert köşelerini yumuşatacaktır,” diyor Aniston’un kuaförü Chris Mc Millan.

İlgili Makaleler