Makyaj artistlerinin asla yapmadığı 5 şey

Podyumdaki modellerin, kırmızı halıdaki ünlülerin makyajları her zaman kusursuz gözükür. Ancak onların makyajlarını kendi cildimiz üzerinde uygulamaya çalışsak da çoğu zaman aynı görüntüyü elde demeyiz. Çünkü makyaj artistlerinin her makyajda düzenli olarak uyguladığı yöntemleri gözden kaçırırız.

İşte makyaj artistlerinin asla yapmadığı 5 şey…

Banyo, genellikle makyajın ayna karşısında yapıldığı yerlerden biridir. Bu nedenle bütün makyaj malzemelerimizi banyodaki dolapta saklarız. Ancak makyaj artistleri, bunun aksine onlar için çok değerli olan makyaj ürünlerini banyoda saklamazlar. Çünkü duş sırasında oluşan nem, makyaj malzemelerine ulaşır ve bakteri oluşumuna neden olur. Bunun yerine makyaj malzemelerinizi evinizin soğuk ve kuru bölgelerinde saklamanızda fayda var.

Elinizin rengi, yüzünüzün renginden bir-iki ton daha koyudur. Bu nedenle makyaj artistleri fondötenin rengine bakmak için ellerinin üstüne sürmezler. Kendinize uygun en doğru tonu öğrenmek için çene kemiği hizasına sürerek anlayabilirsiniz.

Göz altındaki ve tüm yüzdeki kusurlar için iki fondöten kullanırlar. Çünkü göz altı ve yüzün tamamımın rengi birbirinden farklıdır. Siz de göz altınız için cilt renginizden bir ya da iki ton açık renkte kapatıcı uygulayın.

Göz kapaklarında kalın bir eyeliner çizgisi oluşturmak gözünüzün küçük gözükmesine neden olur. Bu nedenle makyaj artistleri genellikle ince bir eyeliner çekmeyi ya da göz farı ile hafif bir etki yaratmayı tercih eder.

Makyaj artistleri, çok fazla pudra uygulamanın ciltteki çizgileri daha çok ortaya çıkardığını düşünüyor. Bu nedenle sadece alın bölgenize, burnunuzun üstüne ve boyun kısmınıza pudra sürmeniz yeterli olacaktır.

İlgili Makaleler