Moda Dünyasına Tekrardan Giriş Yapan 6 Retro Tasarım

Annelerimizin küçük ve ince topuklu ayakkabıları tekrardan moda oldu. Dar kesim pantolonlar ya da etekler ile kombinleyebileceğiniz bu ayakkabılar ile hem retro hem zarif bir görünüme sahip olursunuz.

Midi boy diz altı etekleri topuklu ayakkabılar ya da babetler ile kombimleyebilirsiniz. Spor ayakkabılarla da giyebileceğiniz midi boy eteklerle sportif şıklığa sahip olursunuz. Size tavsiyemiz eğer boyunuz kısa ise bu tip etekleri topuklu ayakkabılar ile giymekte fayda var.

Her ne kadar yanımızda taşımak istediğiklerimizi içine sığdıramasak da, mikro çantalar gardırobumuzun en küçük üyesi diyebiliriz. Fendi, Balenciaga ve Prada’nın koleksiyonlarında gördüğümüz mikro çantalar, her parça ile rahatlıkla kullanıldığından en uyumlu retro çanta modelidir.

Asaletini hiç kaybetmeyen broşlar moda dünyasında her zamanki yerini korumaya devam ediyor. Ancak kabanlarda, gömleklerde görüğümüz broşlar taşınarak saçlarda da yer almaya başladı. Londra Moda Haftası’nda gördüğümüz broşlar, farklı olarak saç aksesuarı olarak kullanıldı. Ama siz saçlarda kullanmayı tercih etmeyenlerdenseniz kabanlarınızın bir köşesinde onlara yer vermeye devam edin.

Gömleklerle kullanabileceğiniz fularlara biraz spor bir görünüm vermek istiyorsanız tişörtler ile kombinleyin. Çizgili tişörtlerle kombinleyebileceğiniz fularları, düz renkli sweatshirt’lerle de giyebilirsiniz. Ama düz renkli tişört ya da sweatshirt giyerken renkli fular tercih etmenizde fayda var.

 

Okul yıllarımızın vazgeçilmez parçası makosen ayakkabılar, sokak modasında yine kendini gösteriyor. Makosen ayakkabıları, mom jean’lerle kombinleyebilirken pötikareli elbiselerle de kullanarak tatlır bir görünüm elde edebilirsiniz.  

Eskilerin moda parçaları tekrardan dönüş yaptı. Sokak stilinde göze çarpan retro parçalar, farklı ve modern kombinler arasında yerini aldı. İşte günümüze adapte olmayı başaran retro parçalar ve nasıl kullanacağınıza dair küçük tüyolar!

İlgili Makaleler